| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Ktory z systemu wygra tzw "wojne konsol"??? |
| Nintendo Revolution |
|
12% |
[ 3 ] |
| PlayStation 3 |
|
50% |
[ 12 ] |
| Xbox 360 |
|
16% |
[ 4 ] |
| nie wiem,nie znam się |
|
20% |
[ 5 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 24 |
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
yoshi_nysa

|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 10:00 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| Mówić sie już mówi ale dużej popularności nie zdobędzie ponieważ taki kontroler jako podstawowy to dla wielu graczy za duża innowacja. Pisze podstawowy bo podobne i wiele innych najrużniejszych jest już na PS2 a nawet Xbox. |
Za duża innowacja? przecież kontrolery od czasów Famicom'a do Xboxa (a to już przeszło 23 lata, licząć do bierzącego roku ) nie zmieniły sie za bardzo, poza tym, że doszo pare dodatkowych przycisków. Zakładam, że gracze zdążyli się już przyzwyczaić,a niektórzy wręcz czekają na tego typu innowację, i wcale się temu nie dziwie.
krzychos7, a jeżeli chodzi ogramatykę to "najrużniejszych" pisze sie raczej przez "ó"
 |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 8:35 am |
|
|
|
| Ta jasne...przeciez oprocz tych standardowych padów sa setki innych kontrolerów takich jak np. wędka,mikrofony,pistolety,maty do tańczenia,bebny,gitara,piły łancuchowe(RE4),miecze samurajskie(onimusha) itd.Dla mnie "pilot" do Wii nie jest niczym innowacyjnym.Innowacyjne mogą byc gry wykorzystujące "pilota" właśnie. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hipcio

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 1:52 pm |
|
|
|
| no nie ma jrpgów póki co na Xboxa 360 ... ale juz coś sie w temacie dzieje wiec nie martw sie niedlugo dwa tytuly ujrzysz na xpudło XD.Co do tego Wii to wiesz Japonia to nie cały świat,a co do tych symulatorów much,komaróm,mikrofalówki,materaca itd to fakt japończycy są skrzywieni na tym punkcie ale nie zapominajmy ze na PS2 tez takie gry wychodziły więc podejrzewam,że na Ps3 też nadal bedą produkowane. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hipcio

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 4:29 pm |
|
|
|
heheh no stary z niecierpliwoscia czekam na blue dragon ktory zapowiada sie znakomicie. Tak dokladnie na ps2 tez byly takie gry, ale jak widac z wyniokow sprzedazy Wii zjadlo ps3 na sniadanie (i dobrze), rewelacyjnie sie przyjelo na rynku japonskim a dzieki rewolucyjnemu sterowaniu to wlasnie na ta konsole powstanie najwiecej "innowacyjnych" ujmijmy to tak :) gier. Wii to konsola stworzona na imprezy, wyjdzie na bank cala masa gier .... party wiec zapowiada sie kupa zabawy. Kurcze chyba sprzedam pudlo i kupie ta konsolke, mam dosc tej ciaglej walki HD, Mega HD, Super ultra HD. Brakuje mi tego czegos co wlasnie zapewnia konsola nintendo czyli nieprawdopodobnej grywalnosci.
Ostatnio zmieniony przez Hipcio dnia Sro Lut 07, 2007 8:53 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hipcio

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 8:58 am |
|
|
|
| Tylko zeby wyszly jakies gry na ps3, bo z tego co widze to w tym roku wlasciciele beda grac tylko w linuxa, motorstorm i jescze pare gierek. Poprostu sony dalo dupy i stracilo wiekszosc exclusivow, chodza pogloski ze mgs4 ma wyjsc rowniez na pudlo. W tym miesiacu wychodzi DDR universe na x360, wiec jestem wniebowziety :). PS3 sie poprostu nie oplaca kupowac bo narazie nie ma na to wogole gier (z tych wszystkich moze 2 sa warte zakupu). |
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 2:32 pm |
|
|
|
Hm, a czego się spodziewaliście, że na starcie dostaniecie kilka tytułów "must-have"?
Jak było podczas prmeiery PS2 w Japonii? RR5? TTT (i to nie na premierę).
PS3 na pewno pokaże pazur, tylko potrzeba trochę czasu, programiści muszą poznać lepiej architekrutę, oswoić się ze sprzętem, za rok zobaczymy na pewno bardziej dopasione gierki, przy czym ja bardziej stawiam na rozbudowanie, niż graficzne wodotryski:)
Takie moje skromne zdanie.
To że Sony traci exclusive'y mnie jakoś szczególnie nie boli, jeśli to w co chcę zagrać będzie na mojej konsoli, to mnie już nie obchodzi za bardzo, czy pojawi się na sprzęcie konkurencji.
To że Wii zjadło PS3 na śniadanie to wina dostępności sprzętu. 88 tysięcy konsol w czasie premiery w swojej ojczyźnie to dla mnie kpina. W 2000 roku konsol zeszło 980 tysięcy w dwa dni...
Pozdrawiam :) _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hipcio

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 4:40 pm |
|
|
|
| Ja uwazam przewaga Wii lezy rowniez w cenie. Bardzo duzo osob kupuje Wii jako dodatek, 2 konsole stacjonarna. Wiesz troszke szkoda by mi bylo wydawac 2500 za konsole ktora oferuje "troche" lepsza grafike niz pudlo a w niektorych przypadkach gorsza (call of duty3, THP8), no i PS3 ma duzo gorszy multiplayer. Systemu Live dlugo nic nie dorowna. |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 6:47 pm |
|
|
|
| Poza tym, żeby docenić w pełni grafikę na 360tce bądź PS3 trzeba mieć telewizor HD. Nie widziałem jak się w kwestii grafiki prezentuje Wii, ale na pewno mniej się traci grając na zwykłym TV niż w przypadku PS3 czy 360. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 7:42 pm |
|
|
|
| hipcio napisał: |
| chodza pogloski ze mgs4 ma wyjsc rowniez na pudlo |
W to niewierze,zreszta dla mnie to jest nie realne czytajac blog Hideo gdzie sam pisze,ze konsola Sony jest priorytetem ale nie wyklucza,ze pozniej moze byc konwersja na pudło.Czyli krótko: pierw dostanie MGS4 PS3 a pozniej (za około rok) xpudło.
| Norek napisał: |
| To że Wii zjadło PS3 na śniadanie to wina dostępności sprzętu. 88 tysięcy konsol w czasie premiery w swojej ojczyźnie to dla mnie kpina. W 2000 roku konsol zeszło 980 tysięcy w dwa dni... |
No wiesz nie porównywał bym premiery PS2 z premiera PS3.W PS2 nie bylo zadnej rewolucji.Co innego jesli chodzi o PS3.Sony nie wyrobi sie z produkcja Blu-Ray'a i z tad tak niska liczba konsol wrzucona na premiere.
| Hipcio napisał: |
| Ja uwazam przewaga Wii lezy rowniez w cenie. Bardzo duzo osob kupuje Wii jako dodatek, 2 konsole stacjonarna. Wiesz troszke szkoda by mi bylo wydawac 2500 za konsole ktora oferuje "troche" lepsza grafike niz pudlo a w niektorych przypadkach gorsza (call of duty3, THP8), no i PS3 ma duzo gorszy multiplayer. Systemu Live dlugo nic nie dorowna |
No cena tez gra role ale troche przesadziłeś i z tym że konsola bedzie kosztować 2500zl i z tym ze "troche"lepsza bedzie miala grafike.Bo tego tak do konca nie wiadomo.Wszystko wyjdzie w praniu i to ze np. obecnie gierki jeszcze nie prezentuja oczekiwanej grafiki to nie wina konsoli tylko programistów ze nie wykorzystali w pelni mozliwosci PS3.Po za tym czy Motorstorm i Ridge Racer nie wyglada zajebiscie? mnie osobiscie powaliło ... _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 10:52 pm |
|
|
|
Jak dla mnie to największą, niezaprzeczalną przewagą wszystkich innych konsol nad PS3 jest to, że SĄ. Sama konsola technicznie bije wszystkie pozostałe na łopatki, ale na razie nie ma tego kto i jak podziwiać. Czas gra na niekorzyść Sony... Nie zmieni to faktu, że PS3 będzie najlepszą konsolą, tyle że kupi ją znacznie mniej osób, gdyż większość potencjalnych klientów zaopatrzy się już w sprzęt konkurencji.
Widziałem Motorstorm w jakimś programie w TV i wygląda rzeczywiście świetnie. Szczególnie podobał mi się ten motion-blur, czy coś w tym rodzaju...
Ogólnie rzecz biorąc sądzę, że ilość sprzedanych konsol w tym przypadku może być zbliżona przez długi czas, tzn jak tylko PS3 wyrówna do reszty.
EDIT:
| Cytat: |
| Jej cena według informacji dystrybutora wyniesie 2399zł. |
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hipcio

|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 12:52 pm |
|
|
|
| Pewnie ze tak, na kazda z tych konsol wyjdzie wiele swietnych tytulow i nie mozna powiedziec ze jedna jest lepsza inna gorsza. Wszystko zalezy od gustu. Ja gram tylko na multiplayer wiec wybralem pudlo bo ma Liva. Ps3 oplaca sie kupowac (ze wzgledow graficznych) jezeli ma sie TV full HD, wtedy mozna sie rozkoszowac idealnymi detalami w 1080p (narazie chyba tylko RR7 obsluguje 1080p), w innym przypadku graficznie obie konsole nie beda sie roznic. No coz, pczoekajmy rok i zobaczmy na co stac ps3 |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 3:29 pm |
|
|
|
| Hipcio napisał: |
| Ps3 oplaca sie kupowac (ze wzgledow graficznych) jezeli ma sie TV full HD |
No niezle, ja tam kupuje konsole ze wzgledu na gry ktore wyjda na ną niz nato jakie ma mozliwosci...Po za tym kto by nie chcial zagrać w Devil May Cry 4,Gran Turismo HD,kolejna czesc FF,Tekken 5:Dark Resurrection,Dark Sector i wiele innych tytułów ?Tylko chyba prawdziwy fanboj xboxa czy Wii napisał by że "Ja nie".Heh.
CO do ceny 2399 to jest to cena dystrybutora,wiec znajac chciwosc Sony Poland beda chcieli jak najwiecej zedrzeć na potencjalnym kliencie.Mysle że w "normalnych" sklepach lub sieciach "dla idiotów" itp. cena bedzie 1999zl. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 10:37 am |
|
|
|
Phase, jak to że gry prezentują na PS3 taki a nie inny poziom jest "winą" programistów że nie wykorzystali w pełni mocy PS3... Już to pisałem, z resztą to nie jakieś odkrycie, ale potrzeba na to czasu, pełnię mocy będziemy pewnie podziwiać za kilka lat, a nie teraz...
Cena to też inna bajka. Kiedy sprzedawano u nas PS2 (muszę się odnosić do tego i niech mi nikt nie zarzuca że porównuję premiery "teraz" do premier "kiedyś" - Sony miało przecież czas, wiedzieli jakie bebechy będą w konsoli, a jakoś udało im się wysupłać 400 000 konsol na Stany) kosztowała 2700 (albo 3000 jak w Empikach) kiedy za zachodnią granicą cena wynosiła, jeśli mnie pamięć nie myli, 1700 złotych (w przeliczeniu oczywiście).
Sergioosh, ja np. mając kasę czekałbym aż PS3 stanieje trochę, a nie rzucał sie na konsole konkurencji które w kwestii gier nie dostarczą mi tych tytułów, które ja właśnie chcę. To że teraz mogę sobie pograć w Zeldę nic dla mnie nie znaczy, bo co mi po Wii kiedy skończą się tytuły dla mnie "must have"?
Tak jak mówisz, Hipcio, Ty grasz w multi, ja wolę RPGi (i raczej nie MMORPG), toteż decyduję się na sprzęt Sony (a i tak mam do zaliczenia mnóstwo tytułów które mnie ominęły na poprzednie konsole Sony).
Zgodzę się z Tobą, Phase, że konsole kupuje się ze względu na soft, nie na możliwości.
Pozdrawiam! _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 9:11 pm |
|
|
|
| Norek napisał: |
| Phase, jak to że gry prezentują na PS3 taki a nie inny poziom jest "winą" programistów że nie wykorzystali w pełni mocy PS3... |
Nie znam zadnej gry która podczas premiery konsoli wykorzystywała moze nie maximum ale 70% jej mozliwosci.Nawet Halo przy premierze pierwszego xboxa nie wgniatało w fotel grafiką.Zresztą liczy się grafika czy grywalność ? _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 10:52 am |
|
|
|
Nie można też całą winę zwalać na programistów, gdyż z tego co się orientuje były jakieś problemy z SDK dla owych programistów. Nie wiem jakiej natury, ale tak czy inaczej ciężko stworzyć coś dobrego bez właściwych narzędzi, a czas jeszcze goni.
A co do samego software'u... przecież wszystkie głosy za Wii opierały się na grywalności. Zauważ, że przytoczone przez Ciebie gry są to kolejne części już dobrze znanych gier, więc może Ci, co wybierają inne konsole od PS3 po prostu szukają czegoś nowego. Potencjał jest, teraz tylko muszą powstać równie dobre gry jak na PS. |
|
| Powrót do góry |
|
|