Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Ps3 czy Xbox 360 ???

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Gry    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Ktory z systemu wygra tzw "wojne konsol"???
Nintendo Revolution
12%
 12%  [ 3 ]
PlayStation 3
50%
 50%  [ 12 ]
Xbox 360
16%
 16%  [ 4 ]
nie wiem,nie znam się
20%
 20%  [ 5 ]
Wszystkich Głosów : 24

Autor Wiadomość
Phase

Post Wysłany: Czw Maj 04, 2006 12:07 pm   Odpowiedz z cytatem
Jak myslicie ktora z konsol bedzie wiodła prym przez najblizsze lata???Konsola wyprodukowana przez japonczykow(ps3) czy jankeesów(xbox 360)?
Trzeba jeszcze pamietac o trzecim "zawodniku" jakim jest Nintendo:]Ale wydaje mi sie ze bedzie tylko tłem dla starcia Ps3 i Xboxa 360

Jak dla mnie to odpowiedz jest prosta:PS3 .

Pozdrawiam.

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Ostatnio zmieniony przez Phase dnia Pon Cze 12, 2006 10:49 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
sergioosh

Post Wysłany: Czw Maj 04, 2006 7:16 pm   Odpowiedz z cytatem
Z tego co słyszałem o możliwościach PS3 i samego rynku gier w Japonii zdecydowanie jestem za produkcją japońską. Jedyną przewagą XBOX 360 jest to, że ukazał się wcześniej, ale mimo wszystko chyba nie przebije PS3.
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Czw Maj 04, 2006 10:41 pm   Odpowiedz z cytatem
PS3 ma jedna duza przewage:zaufanie graczy wkoncy i psx i ps2 rozeszly sie w ponad 100mln sztuk.Zreszta w samej Japonii PS3 bedzie krolowac obok nintendo.Jedynie co To Xbox moze liczyc na duza sprzedaz w stanach co dziwic nie musi wkoncu zrobiona byla przez amerykanow.Osobiscie chcialbym aby ten system padl

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Pią Maj 05, 2006 2:54 pm   Odpowiedz z cytatem
bez przesady, w końcu XBOX nie stanowi żadnego zagrożenia dla PS3, a dzięki temu, że już jest dostępny można pograć w DOA4
Powrót do góry
Angel Original

Post Wysłany: Pią Maj 05, 2006 3:20 pm   Odpowiedz z cytatem
ja stawiam na PS3

Elen síla lúmenn' omentielvo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mottomo

Post Wysłany: Pią Maj 05, 2006 4:33 pm   Odpowiedz z cytatem
mimo wszystko myślę ,że przynajmniek w europie xbox o ile nie zdobędzie większej liczby sympatyków to przynajmniej nadgoni straty po zwykłym x-ie w stosunku do sony. A stanie się to z pewnością ze względu na to ,ze na ps3 nie będzie wielu pc towych produkcji. A co do świata to nie mam pojęcia która konsolka zdobędzie większą popularność. Osobiście wolałbym żeby było to sony bo taka hegemonia microsoftu mi się wcale nie podoba.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Phase

Post Wysłany: Nie Maj 14, 2006 3:04 pm   Odpowiedz z cytatem
Moim zdaniem to Xbox 360 okaze sie klapą i nawet Nintendo go wyprzedzi ...ale tak jzu calkiem serio...W japonii Xbox nie ma szans zeby moc przebic PS2 czy nawet Nintendo z wiadomych przyczyn...Wiesz mottomo ostatnio jakos mam wrazenia ze sytuacja sie odwrocila jesli chodzi o konwersje gier z PC na konsole...teraz wlasnie wiecej gier typowo konsolowych jest wydawana na piece.Przykladow moglbym wymieniac mnostwo ale to chyba nie czas i miejsce.Oczywiste jest to ze wygra platforma ta ,na ktora beda wychodzic jak najlepsze gry bo przeciez o to tu chodzi o GRY a nie o to jaki procek jest w xboxie a jaki w konsoli Sony...Jak dla mnie Xboxa od samego poczatku nie pasowal mi do okreslenia "konsola" niewiem dla czego...moze dlatego ze zrobil to Gates???pewnie tak...

Pozdrawiam

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Nie Maj 14, 2006 6:28 pm   Odpowiedz z cytatem
biorąc pod uwagę co można zrobić z XBOXem faktycznie trzeba byłoby się zastanowić czy wpasowuje się jeszcze w określenie konsoli czy może zmodyfikowanego pieca do grania :/ Problem z konwersją gier z pieca na konsole jest taki, że w dużą część piecowych hitów po prostu nie da się przenieść na konsole lub byłoby to bez sensu. A w drugą stronę jak najbardziej się da, choć jak już wcześniej wspominałeś przyjemność z grania raczej ulegnie zmianie. A z prockiem to trochę przesadzasz. Sam przecież niedawno mówiłeś, że grafa ma dla Ciebie znaczenie. Z resztą co tu gadać, skoro i tak to jest kolejny plus dla PS3, bo w końcu będzie miał o wiele większą moc obliczeniową (GPU+CPU PS3 1.8 teraflop; XBOX 360 1 teraflop).
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Nie Maj 14, 2006 11:36 pm   Odpowiedz z cytatem
dla mnie Xbox to troche taki komp oszczony jako konsola do gier:/.Poza tym konsole teraz zamieniaja sie centrum multimedialnej rozrywki co zabardzo mi nie odpowiada...ja chce tylko konsole do gier tylko do gier...dlatego z sentymentem wspominam czasy PSXa...A co do grafy...faktem jest ze tak pisalem ale nie jest dla mnie najwazniejsza,co niezmienia faktu ze wreszcie w tej generacji konsol,ktora nadchodzi licze na to ze grafika mnie wjebie w sciane...jak narazie czekam...ciekawe jak dlugo...

Ps-MGS:Snake EAter--->jedna z nielicznych gier ktora graficznie prezentuje jak dla mnie najwyzszy poziom jesli chodzi o konsole obecnej generacji,wiecej nie da sie wycisnac...

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
sqpek

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 4:28 pm   Odpowiedz z cytatem
A ja stawiam na Wii (The Console known as Revolution) i oryginalność, i sądzę iż masa ludzi zmęczonych sequelami też tak zrobi. Jeżeli tylko odpowienio uda się wykorzystać kontroler oczywiście.
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 10:42 pm   Odpowiedz z cytatem
ja po tym jak PSX "padł" zamiast przenieś sie na PS2 jak robili wszyscy kupilem Dreamcasta...i jednak sie zawiodlem tzn system posiada naprawde zajebiste gry ale to nie bylo to samo co na PSXie...Brakowalo mi Snake'a,serii Final Fantasy,Silent Hill,Pro Evolution Soccer...poporstu klimat arcade,który wylewał sie z ekranu grajac w wieszkosc gier na dreamcasta po pewnym czasie przejadł mi sie dlatego tez kupilem PS2 i teraz mam obie konsole pod jednym dachem i jak chce w gre typowo arcadową to zapodaje DC a jak mam chęć pograć "snejkiem",przezyc kolejna przygode z Final Fantasy itd odpalam PS2
Jezeli chodzi o tą "woje konsol" mam nadzieje jednak,ze wygrają GRY i my GRACZE,ktorzy bedziemy w te gry grali

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
Samurai

Post Wysłany: Sob Wrz 09, 2006 12:02 am   Odpowiedz z cytatem
Niestety nie ma to jak PSX i watpi zeby jaka kolwiek konsola mogla zagrozić jej pozycji, nie mowiac juz o wpanialych gierkach jakie sa na PS. Seria MGS, Tenchu, Final Fantasy, Tekken, itd. Niestety Europejczycy zobacza PS3 dopiero w marcu 2007, a szkoda bo bardzi sie cieczylem ze wyjdze jeszcze w tym roku.

Co do X360 albo Wii to niewątpliwym atutem tu jest cena. X360 nowka kosztuje niecale 1500 zł, a Wii zaledwie 1000. Niestety PS3 ma kosztować okolo 2500 zł ale na pewno bedzie warto po taym jak zobaczylem filmik MGS4 który zostal pokazany na E3 :)
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Sob Wrz 09, 2006 12:38 pm   Odpowiedz z cytatem
PS3 będzie dużo popularniejszy od Xbox360. Tak jak było z PS2 i Xbox. Na dodatek PS3 będzie prawie dwa razy wydajniejszy. Po prostu niemożliwym by było by słabsza konsola przebiła lepszą. No i PS jest po prostu zakodowany w psychice większości graczy jako konsola (chodzi o to że jak idzie do sklepu to nawet najczęściej sie niezastanawiań nad Xboxem tylko kupuje PS).

yoshi_nysa

Post Wysłany: Wto Wrz 12, 2006 10:45 pm   Odpowiedz z cytatem
krzychos7 napisał:
PS3 będzie dużo popularniejszy od Xbox360. Tak jak było z PS2 i Xbox. Na dodatek PS3 będzie prawie dwa razy wydajniejszy. Po prostu niemożliwym by było by słabsza konsola przebiła lepszą. No i PS jest po prostu zakodowany w psychice większości graczy jako konsola (chodzi o to że jak idzie do sklepu to nawet najczęściej sie niezastanawiań nad Xboxem tylko kupuje PS).

hehe...HEHEHE, a to dobre , Ech...ale od początku. Ekhm...Xbox na początku był uważany za PC tylko w mniejszej obudowie, a wystarczyło pare dev-team'ów jak Tecmo czy Bungie i takie perełki jak DOA 3, Ninja Gaiden, Halo i jakoś zgryźliwe uwagi ucichły. Zresztą Bill dopłacał do konsol, a xboxem chciał bardziej wybadać rynek gier video niż myślć o faktycznym zarobku. Czy aby na pewno "Tak jak było z PS2 i Xbox", możliwe ale raczej na początku, bo plejak po prostu wyszedł pierwszy na rynek, a jeden z jego Lunch titles to "cudowne" Fantavision a klocek dostał DOA3 i Halo, w które znakomicie gra sie do dzisaj. Lece dalej: 2 razy wydajniejszy hmmm... porównaj sobie wydajność najnowszych PC, a jakoś nikt nie wychwala pod niebiosa ich nieograniczonych możliwości ( które z pewniością sa takie i temu nie zaprzeczę) w trzworzeniu gier, bo te gry są.... dopiero w produkcji. A z konsol to i xbox i GC są wydajnieszje od PS2, co zresztą widać w danych technicznych, ale to w dużej mierze zależy od ludzi tworzących soft na konsole ale to własnie PS2 najbardziej popularny i gdzie tu sie potwierdza twierdzenie: "niemożliwym by było by słabsza konsola przebiła lepszą" ? . Następny przykład wyższości słabszej konsoli to nic innego jak wysokie wyniki sprzedaży handhelda Game Boy, którego do roku 2000 rozeszło sie ok. miliona sztuk, a w walce na rynku wygrał z Game Gearem, Neo Geo Pocket, Wonder Swanem, czy Game Parkiem -reguła dalej sie nie potwierdza i nawet teraz serwisy internetowe podają info o lepszej sprzedaży DSa na PSP. Swoją drogą jak gracz ma sie zastanowić nad kupnem xboxa, którego nie ma w sklepie bo.... hmm.....nie doczekał oficjalnej dystrybucji

http://www.lastfm.pl/user/yoshi_nysa/
Powrót do góry
Shinji

Post Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 9:35 pm   Odpowiedz z cytatem
Jezeli ktos chce kupic XO to kupi ... gwarancja, dokumenty, ksiazeczki, pierdolki z pudelka included. XO ma sie dobrze i narazie nie zanosi sie by PS3 mu zaszkodzilo ... bo niby czym ? Jedyne co Sony narazie wychodzi to mydlenie ludziom oczu swoimi renderami, danymi technicznymi itp. itd. Jest potwierdzona lista Launch Titles ?! Nie wspominajac o zenujacej ilosci egzemplarzy konsol wypuszczonych na USA i Japonie (odpowiednio 400 tys i 100 tys >.>).Narazie mozemy jedynie gdybac, XO natomiast ma sie jak najbardziej dobrze. Spora ilosc ciekawych tytulow vide. PGR3, DoA4, FF XI, BF2, PREY and much more ... Jest w co pograc, do tego dochodzi wspaniala usluga jaka jest Xbox Live! Opcja gry online w KAZDA gre , masa filmikow, trailerow, skorek ... i co najwazniejsze grywalnych DEMO wersji rozmaitych gier (niektore nie mialy jeszcze premiery na swiecie, a nam jest juz dane zagrac w jej grywalna wersje). To te najwazniejsze z uslug jakie oferuje XBL, a jest ich jeszcze troche.

Sony jedyne co moze powiedziec w temacie rozrywki online to "serwis zblizony do Xbox Live!" Raczej nic nowego nie wymysla i poprostu zrobia kalke serwisu MS na swoj "dizajn". Druga sprawa to naped nowej konsoli Sony, a mianowicie Blue-Rey. Nie mam pojecia jak sie sprawdzi ta technologia, ale na zdrowy rozsadek po co komu 50GB na plycie ? O.o Jak da sie zmiescic gry pokroju Obliviona na dwuwarstwowym DVD'ku to ja nie mam juz w tym temacie pytan. Ow naped to swoistego rodzaju "dziewiczy lot", gdyz zadna firma nie wprowadzila na rynek sprzetu z takim nosnikiem/odtwarzaczem czy jakby to nie nazwal.

Podsumowujac, nie bierzcie mnie za fanboya MS ktory twierdzi, ze PS3 smierdzi, a Xbox jest kul, dzejzi, fanki i wogole. Mnie poprostu denerwuja stwierdzenia typu: "Ps3 sie ukaze i pozamiata wsio", "Xbox cuchnie - tosz to zwykly pc w innej obudowie" czy "PS3 the only, true gaming system" jeeeez. Prawda jest taka: Xbox jest ma sie dobrze, mozna grac i sie wysmienicie bawic. Co do PS3 to mozna tylko gdybac.

Ps. Co do premiery XO to odbedzie sie ona w Polsce OFICJALNIE w listopadzie, bodaj 14 czy 15.
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Nie Wrz 17, 2006 11:45 am   Odpowiedz z cytatem
yoshi_nysa kto ci naopowiadał głupot że Xbox był uważany za PC. To przecież dwie zupełnie inne platformy. Jestem informatykiem i siedze w tym już od dawna więc umiem odróżnić PC od Xboxa. Co do wielkości obudowy to są PC-ty mniejsze od Xboxa. Poza tym ja nic nie mam do Xboxa tylko jestem pewien że PS3 będzie miało większy popyt. Wystarczy prześledzić rynek i opinie ludzi. Ja osobiście nie kupiłbym ani PS3 ani Xboxa. Co do osiągów to jest paranoja jak zawsze konsole mają dużo słabsze procesory i RAM-y od PC-tów. Np. PS3 ma procek 3,2GHz, 256 MB XDR DRAM i kartę graficzną Nvidii taktowaną 550 MHz z 256 MB GDDR-3 700 MHz. Jest wiele komputerów o lepszych specyfikacjach ale dlatego konsole są tak wydajne bo mają tylko jedną konfiguracje. Dzięki czemu można tworzyć gry zoptymalizowane pod konkretny sprzęt. A PC-tów jest tysiące (jeśli nie miliony) możliwych konfiguracji sprzętowo-systemowych. Więc gry muszą być tworzone uniwersalnie (a jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego). Rozwiązanie tego problemu częściowo wyszło w linuxach gdzie oprogramowanie kompiluje sie na konkretnym sprzęcie na którym będzie wykorzystywane, przez co jest dużo wydajniejsze.
Dobra kończę nie będę sie rozpisywał bo już wychodzę poza temat.
Dodam na zakończenie że swoją drogą rynek cyber-rozrywki tak prężnie rozwija się że ciężko cokolwiek przewidzieć. Ja po prostu stawiam na PS3. A jak będzie? Pożyjemy zobaczymy.

yoshi_nysa

Post Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 3:01 pm   Odpowiedz z cytatem
krzychos7 Ekh, ujme to tak: xbox, w żargonie graczy, był uważany za PCta w mniejsze obudowie, a były to "zgriźliwe uwagi fanboi Sony" lub innych graczy którzy nie za bardzo wierzyli w sukces konsoli Mirosoftu, a swoją drogą nie trzeba być informatykiem żeby odróżnić Xboxa od PCta

Cytat:
Co do osiągów to jest paranoja jak zawsze konsole mają dużo słabsze procesory i RAM-y od PC-tów. Np. PS3 ma procek 3,2GHz, 256 MB XDR DRAM i kartę graficzną Nvidii taktowaną 550 MHz z 256 MB GDDR-3 700 MHz

Hmm czegoś tu nie rozumiem najpierw gloryfikujesz i stawiasz na piedestał PS3 za osiągi, potem Ja daje przykłady całkowitej odwrotności twierdzenia o wyższości możliwości sprzętowych nad sukcesem na rynku a potem Ty kwitujesz to słowem "paranoja" , tylko do czego to twierdzenie się odnosi? bo jeżeli do wyższości konsoli ze wzgledu na spójną architekturę ...to ja o niczym takim w Swoim poście nie pisałem mimo, że się zgdzam z tym.

http://www.lastfm.pl/user/yoshi_nysa/
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 3:48 pm   Odpowiedz z cytatem
To sie do niczego nie odnosi. Ja nie gloryfikuje PS3 tylko mówię że będzie dużo popularniejsze od Xboxa. Bynajmniej nie jestem fanem PS3. Wypowiedziałem się tylko na temat. Ja wole PC-ty. A wypowiedziałem się nie jako zwolennik czegoś tylko jako bez stronny obserwator. A co do mojej wypowiedzi względem większej mocy PS3 od Xbox to podałem tylko fakty.

Ercorral

Post Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 9:19 am   Odpowiedz z cytatem
Po pierwsze, to nie jest Nintendo Revolution, tylko Wii... Po drugie mowię, że wygrywa u mnie Wii :) Dlaczego? PS3 i X360 oferują tylko grafę, wiem bo sama mam X360 w domku... A Wii? Ten kontroler... Te gry... :) O tym się będzie mówić!

Phase

Post Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 11:32 am   Odpowiedz z cytatem
Ercorral napisał:
Po pierwsze, to nie jest Nintendo Revolution, tylko Wii..

Jak byś chciala wiedziec to...temat ten został załozony kiedy jeszcze konsola Nintendo nosiła nazwe "Revolution"...

Ercorral napisał:
Po drugie mowię, że wygrywa u mnie Wii :) Dlaczego? PS3 i X360 oferują tylko grafę, wiem bo sama mam X360 w domku...

Hahaha...Jak możesz twierdzic ze PS3 bedzie mialo tylko grafike do zaoferowania skoro tej konsoli "jeszcze nie ma" Narazie wstrzymaj sie z takimi stwierdzeniami dopoki konsola nie bedzie miala swojej premiery.

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Gry Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3