| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
olusia

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 8:44 am |
|
|
|
| Jeśli film Cię nie zanudził to książka tym bardziej. Jest bardzo ciekawie napisana i czyta się ją szybko. W przeciwieństwie do filmu jest tam wszystko opisane bardziej szczegółowo (dzieciństwo Sayuri, pobyt w okiya, praca jako gejsza itp.). |
|
| Powrót do góry |
|
|
olusia

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
aibon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
izumi

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 8:54 pm |
|
|
|
książkę łyknęłam w jeden dzień.. jest wspaniała.. nie jest to opowieść na faktach.. jest to opwieść oparta na historiach opowiedzianych przez gejsze.. de kacto nie opisywał prawdziwej postaci..
i książka jest o tyle ciekawsza, że jest to bardziej historia, bajeczka... w której jest opisanych dużo sytuacji i rytułałów które są jak najbardziej prawdziwe..
Książka the best! zawsze lepsza od filmu... _________________ -sore wa neko desuka
-iie baka, kore wa inu desuyo..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
raven

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Raila

|
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 8:28 pm |
|
|
|
| Za to w książce jest dużo więcej szczegółów, a tę naprawdę warto przeczytać. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mizuko

|
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 9:02 pm |
|
|
|
| piękna książka. wciągnęła mnie, zaintrygowała. film jest tylko skromnym kawałkiem. piękne krajobrazy i pięknnie pokazane osoby natomiast książka 1000000 razy lepsza. pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
|
iwan_czarny.

|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 10:14 pm |
|
|
|
| zdecydowanie warto przeczytac |
|
| Powrót do góry |
|
|
Lisa

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 12:27 pm |
|
|
|
| Książka wciągająca. Przeczytałam w jeden wieczór i nie żałuję :) Film został zamerykanizowany, więc nie będę porównywać. _________________ If there were an eternally falling snow
This feeling I have for you, could I hide it?
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Migotka

|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 2:07 pm |
|
|
|
| Film mi się bardzo podobał, kiedy oglądałam go pierwszy raz. Za drugim razem zirytowały mnie niektóre hollywoodzkie wstawki, których wcześniej zbytnio nie zauważyłam. Co do książki, to całkiem inna historia. Niezwykle wciągająca, szybko się czyta pomimo objętości. Nie jestem w stanie nic mądrego powiedzieć o merytorycznej wartości "Wyznań gejszy", bo gejszami się nie interesuję i się nie znam (no może w jakimś stopniu się interesuję, w ramach kultury Japonii, ale nie aż tak, jak wiele osób z tego forum). |
|
| Powrót do góry |
|
|
April_Ryan

|
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 5:08 pm |
|
|
|
| Film był całkiem ładnie pokazany, jednak książka zawsze jest lepsza. Z racji że miałam sporo zajęć, nie miałam możliwości łyknąć jej w jeden, dwa dni - ale przeczytałam z zapałem i nie zajęło mi to długo. Śliczne, naprawdę. Moja naj-pierwsza książka związana z Japonią (: |
|
| Powrót do góry |
|
|