| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
mottomo

|
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 10:36 am |
|
|
|
| no dobra to już wiemy ,ale czemu ci się podobał? musi chyba byc jakiś powód? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
buka

|
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 2:33 pm |
|
|
|
| Choć nie przepadam za tego rodzaju kinem, film mi sie podobał. Historia raczej banalna, walki nienaturalne, przez co często smieszne( choć bywały bardziej komiczne)-co nie oznacza, że były złe- w końcu to film fantastyczny. jednak film miał w sobie to coś, co sprawiło, że przyjemnie mi sie go oglądało. Zdjęcia cudowne. Muzyka też niezła. Właściwie od strony technicznej film bardzo dopracowany i nie można mu nic zarzucić. Było parę scen, które zapadły mi w pamięci- nie były to jednak sceny walk. Plus dla Jo Odagiri za rolę Gennosuke. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Yatsuhiro

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Artina

|
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 3:32 pm |
|
|
|
dla mnie film był średni
muzyka była fajna walki też ale fabuła troszke uboga |
|
| Powrót do góry |
|
|
Fuyu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kazeko

|
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 10:30 am |
|
|
|
Wydaje mi się, że "Shinobi" jest po prostu produktem na użytek japońskich nastolatków, czy też nastolatków w ogóle, natomiast zupełnie sie nie nadaje dla starszego odbiorcy, lub odbiorcy wymagającego od filmu czegoś więcej, niż sztampowego scenariusza, miernej gry aktorskiej, efekciarskich efektów i patosu rodem z mang dla wczesnonastoletnich dziewcząt.
To znaczy mi się ten film nie spodobał, a wręcz byłam zażenowana podczas seansu. Końcówka rzeczywiście stanowi przegięcie godne całego filmu. Ogólnie-kuriozum dla koneserów tego typu produkcji. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Miyamoto

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 10:55 am |
|
|
|
Szcerze mówiąc nawet nie chciało mi się pisać o "Azumi".
Oglądałam obie części, i o ile pierwsza jeszcze się dało obejrzeć z przymrużeniem oka i ewentualnie dla relaksu, o tyle druga jest już nieznośnym gniotem.
Komentarz jak wyżej. |
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 9:01 am |
|
|
|
Ja w trące swoje 3 grosze na temat Shinobi. Film jest średni ale czego sie spodziewać po adaptacji mangi. Prawie zawsze adaptacje aktorskie serii anime czy mang wypadają kiepsko. Po prostu większość historii nie nadaje sie do opowiedzenia w takich prawdziwych filmach.
Manga z której powstał film zwie sie Basilisk. I film powstawał równo z serią anime |
|
| Powrót do góry |
|
|
PatrykB.guiltygear.pl

|
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 12:37 pm |
|
|
|
| Szczerze, zdecydowanie film jest przenaczony dla mlodzieży (np. dla mnie). Czuć w nim dużo anime. |
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
|
| Powrót do góry |
|
|