Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

RPG, jRPG

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Gry    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Phase

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 12:03 pm   Odpowiedz z cytatem
wiewqa napisał:
jedynie nie mam 8 ale w sumie kiedys przypadkiem jak sie natkne to moze zagram, lipna raczej jest z tego co mi sie obiło o uszy i wpadło w oczeta ;p

Moja przygoda z jrpg zaczeła się właśnie od FF VIII i nie zgadzam się w ogóle z tym, żę jest lipna.
Jeśli chodzi o aspekty wizualne ( to jak się prezentuje ) to bije na kolana część VII i IX, wyciskająć wszystko z PSXa.
W kwestii fabularnej można polemizować czy jest lepsza czy gorsza co do innych części. Kwestia gustu.
FF VIII posiada najlepszy bestiariusz z całej serii wydanej na pierwszą konsole Sony. Obiecuje Ci, że walki m.in. z Ultima i Omega Weapon zapadną Ci w pamięci
Jeśli chodzi o postacie to jak dla mnie znacznie lepiej się prezentuje ekipa z Squall'em na czele.

To tak ogólnie, bo nie mam zbytnio czasu na szczegółowe porównanie gier z tej serii, ale zapewniam Cię, że jak odpalisz "ósemke" to po kilku chwilach pochłonie Cię doszczętnie
Mi osobiście gra wyrwała 3 tygodnie z życia, ale nie żałuje

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Arazaziel

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 6:53 pm   Odpowiedz z cytatem
heh, można godzinami zachwalać VII jak i VIII. Zdaje się, iż wszystko zależyod czego się zaczynało... zakładam że ty od VIII... ja zaczynałem od VII a potem zagrałem w VIII, i powiem szczerze, że już demko mi nie podeszło... Walki z ultima, ruby, emerald weapon w VII napewno też zapadają w pamięci... pozatym... VII jest lepsza bo nawet ty masz avatarek z Vincentem

pozdrowienia

[edit]

Zagłosujcie i sami zobaczcie !

http://www.misterpoll.com/871468373.html

ypu FF VII rulez
Cloud rulez
Story line rulez
no tylko riona best laska, ja głos oddałem na Tife, reszta głosów zgadza się z ogółem

私は学ぶ日本語を始めることを持っている

ps. nowy oryginalny avatarek z arazem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Phase

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 8:09 pm   Odpowiedz z cytatem
Arazaziel napisał:
pozatym... VII jest lepsza bo nawet ty masz avatarek z Vincentem

Mylisz się.
To, że avatar przedstawia postać z FF7, nie znaczy w żadnym wypadku o wyższości tej części nad pozostałymi. Z "siódemki" właśnie tylko postać Vincenta Valentine podobała mi się najbardziej, w sumie jeśli chodzi o całą sagę FF to IMHO jest to postać o najlepszej konstrukcji wizualnej jak emocjonalnej.

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
sqpek

Post Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 3:39 pm   Odpowiedz z cytatem
The most emoest of the emos!

Ale tak na poważnie:

VIII- owszem, mniej ambitne niż VII ale mnie grało się dużo przyjemniej. Zarzuty o przekombinowanie systemu- proooosze, on dawał naprawde wielkie pole do popisu z możliwością ogromnej customizacji. Irvine z kulami nasennymi był przecież klimatyczny sam w sobie.

A wprowadze trochę zamętu i się ujawnię

FF VI > FF VII i FF VIII i jakikolwiek inny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
GimmeSomeLovin

Post Wysłany: Sob Paź 06, 2007 9:00 pm   Odpowiedz z cytatem
Grałem w kilka części FF i najbardziej przypadła mi do gustu 8, co nie znaczy, ze np siódemka sux czy coś w tym stylu. Wręcz przeciwnie. Obie są świetne, ale różne są gusta i jakimś sposobem bardziej jednak jestem po stronie Squalla i paczki.
Jedyne co bym zmienił w obydwóch częściach to charakter głównych bohaterów. Trochę mnie już nudzą postacie, zazwyczaj męskie, które nie wiedzą jak powiedzieć o swoich uczuciach, kryją je, maskują i zamykają się w sobie. No ale taka moda w świecie jRPG, nie ma co ukrywać.

Ok. Teraz na serio..chodzi o Rinoe. x3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Gry Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3