Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Podróż poślubna do Japonii?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonia    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Matchbox

Post Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 10:28 am   Odpowiedz z cytatem
Witam!
Planujemy z przyszłą małżonką wyjazd w podróż poślubną. Ja chciałbym pojechać właśnie do Japonii. Ale jestem pełen obaw. Czytam fora i artykuły o Japonii, ale niestety, nie ma tego dużo.

Mam kilka pytań:
1. Czy wrzesień to dobry termin? Czy może lepiej jechać w sierpniu?

2. Gdzie jechać? Tokio? (mamy około 7 dni). Przyznam, że najbardziej interesuje nas pozanwanie 'życia codzienneego ludzi' a nie zwiedzanie świątyń w gromadzie innych turystów.

3. Czy 12-13 000zł wystarczy na ten czas dla 2 osób?

4. Gdzie szukać tanich noclegów?

5. Jakie macie sugestie, uwagi? Na co należy zwrócić szczególną uwagę.

6. Z tego co czytałem, to nie potzreba wiz. Czyli wystarczy sam ważny paszport?

Pozdrawiam
Paweł
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Nagi Mahori

Post Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 2:14 pm   Odpowiedz z cytatem
Dołączam się do powyższych pytań, bo też w przyszłości (dalszej) planuję coś takiego :)

7. Kiedy są jakieś ciekawe okresy w roku - słyszałem o różnych świętach, festiwalach itp - może warto byłoby wybrać się akurat wtedy - i czy "gaijinowaci" turyści nie są niemile widziani podczas obchodów takich rzeczy?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Phase

Post Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 7:18 pm   Odpowiedz z cytatem
w sumie ja tez mam ochote wyjechac do Japonii...i tez sie dołaczam do powyzszych pytań bo na ta chwile zbyt mało wiem na ten temat

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Sara

Post Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 8:21 pm   Odpowiedz z cytatem
No to zacznijmy po koleji..
1.
- Termin jesienny jaki wybrałes ejst bardzo dobrym terminem temperatury są przyjemne, a jesienne kolory na prowincji fantastyczne. Nie ma tam wtedy aztak duzo turystów.
- termin wiosna trwająca od marca do maja, ze swoim czystym niebem i kwitnącymi kwiatami wiśni, jest prawdopodobnie porą największej liczby świąt. To również dla Japończyków czas wolny od pracy, dlatego wiele popularnych miejsc turystycznych będzie wówczas zapchanych. w tym okresie bardzo duzo sie dzieje w japoni.. jest duzoooo turystow. nieraz trudno znalesc nocleg.
-Środek zimy od grudznia do lutego może być bardzo mroźny
- W sierpniu nie polecam.. jets tam taki ukrop..ze mozna czuć sie jak w sałnie..Ale to zalezy od ciebie co wolisz.
2
Ciekawe miejsca do zwiedzani i warte odwiedzenia to:
Oczywiscie TOKIO
TAKAYAMA
SHIRAKAWAGO
KANAZAWA
KIOTO
KOYASAN
OSAKA
HIROSZIMA
NAGASAKI
ja uwazam ze kazde z tych miejsc jest warte odwiedzenia wiec to zalezy od Ciebie
3.
Taniej bedzie jak zabierzesz sie z jakimś biórem podrozowym niz na własną reke.. ale wtedy koszt jednej osoby ejst drozszy...:/
Ale uwazam ze to troche za mało na 7 dni.. musisz policzyc przelot ktory nie ejst tani, miejsce zamieszkania, jedzenie..i jakies wycieczki chyba ze nie bedziesz podruzował po japoni.
4
tanie noclegi... albo tani hotel, albo u zaprzyjazninych japonczykow.. ktorzy wynajmuja mieszkania..P takich jest mało..(z tego co pamietam)
5.
Moje sugestie..bardzo ładny kraj.. dobrze jest go zwiedzic..ale to kosztuje.. i to nie mało..:) zycze powodzenia..i Miłej zabawy..
6.
nie trzeba wizy..P
7.
WIOSNA:
Zrównanie Wiosenne Shunbunnohi 20. 03
Święto Kwiatów Hana-mi
Święto Lalek Obrzędowych (Święto Brzoskwini) Hima Matsuri 03. 03
Dzień Zielony Midorinohi 29. 04
Dzień Konstytucji Kenpoukinenbi 03. 05
Święto Irysów (Dzień Dziecka) Kodomonohi 05. 05

LATO:
Święto Gwiazd Tanabata 07. 07
Dzień Morza Uminohi 20. 07
Święto Zmarłych Obon 13–16. 07* (13–16. 0
Festiwal Gion 17. 07
Festiwal Nebuta 2-7. 08

JESIEŃ:
Zrównanie Jesienne Shuubunnohi 23. 09
Dzień Sportu Taiikunohi 10. 10* (2 pn. października)
Dzień Kultury Bunkanohi 03. 11
Dzień Dziękczynienia Kinroukanshanohi 23. 11

ZIMA:
Urodziny Cesarza Tennoutanjoubi 23. 12
Nowy Rok Oshôgatsu 01. 01
Święto Maturzystów Seijinnohi 15. 01

Pozdrawiam :))

Na ścianie.
_________
Basho
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Phase

Post Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 6:36 am   Odpowiedz z cytatem
YEah wreszcie ktos podal jakies informacje a tak srednio ile kosztuje sam bilet dla dwoch osób do KKW???

Pozdrawiam

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 9:24 am   Odpowiedz z cytatem
troche szukalem polaczen z KKW i z tego co pamietam cena biletow nie przekraczala 5000zl w dwie strony. Glownie opieralem sie na liniach BA, australijskich i z zurychu. Cena pewnie mimo wszystko przekroczy nieznacznie 5000, bo z polski nie ma zadnego bezposredniego polaczenia.

Ja tam bym chetnie pojechal kiedys koleja transsyberyjska, ale do tego potrzeba grupy ludzi, ale nie po to jak wszyscy mowia by bylo bezpiecznie, ale zeby nie zanudzic sie na smierc (2 tyg podrozy). Poza tym jadac koleja transsyberyjska trzeba jechac nie tylko z mysla dotarcia ale tez zwiedzania po drodze paru miejsc i spedzenia przyjemnie jakos tego czasu bez myslenia "daleko jeszcze?". Koszt podrozy jest nieporownywalnie mniejszy no i prawie cala azje mozna zwiedzic
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 8:40 pm   Odpowiedz z cytatem
thx Sergioosh w sumie koszty nie beda sie liczyc jak wyjade w lipcu do Szkocjii wtedy to przez wakacje zarobie na ten wyjazd

Pozdrawiam

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 9:23 pm   Odpowiedz z cytatem
tez myslalem o takim rozwiazaniu, wiec watpie, iz dasz rade uzbierac wystarczajaca kwote w czasie jednych wakacji. Poza tym sam wyjazd to tez nie wszystko. Zycie w japonii jest drogie, o czym moga nam powiedziec przebywajace tam osoby (pliz? ). No i czy ty chcesz pojechac tam na 2 dni? Lepiej pojechac tam majac wiecej w zanadrzu, by spedzic tam chociaz 2 tygodnie. Wtedy to ma sens. Chyba, ze dopisujesz sie do wycieczki koleja transsyberyjska?
Powrót do góry
Kaiou

Post Wysłany: Pią Cze 02, 2006 10:08 pm   Odpowiedz z cytatem
Tak, bilet to najdroższa część imprezy (acz łatwo się zmieścić w 3000 a nawet jeśli się dobrze umie szukać poza sezonem to i 2500 w obie strony). Kolej transsyberyjska jest może o 10% tańsza, ale zato o 2000% wolniejsza.
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Nie Cze 04, 2006 6:41 pm   Odpowiedz z cytatem
10% tańsza? tylko? z tego co się doszukałem można się poniżej 1000zł zmieścić. Skąd masz te informacje?? oczywiście to, że 2000% wolniejsza to trudno się nie zgodzić A swoją drogą, ile może kosztować przelot z Australii do Japonii? Bo ja jakoś dziwnie wysokie ceny znajduje... Niby mają bliżej a nie mogę znaleźć niczego poniżej 3000zł oO'
Powrót do góry
Mikolaj

Post Wysłany: Sro Gru 06, 2006 6:52 pm   Odpowiedz z cytatem
Do sprzedania bilet lotniczy lini KLM do Japonii

lot tam
wylot z Warszawy 09.02.2007 o godz 12 :15 , przesiadka w Amsterdamie o godz 15:15 ladowanie w na lotnisku Osaka-Kansai w Osace 10.02.2007 o godzinie 10:20

lot spowrotem
wylot 20.02.2007 z lotniska Osaka-Kansai o godzinie 11:50, przsiadka w Amsterdamie 19:50, ladowanie w 20.02.2007 Warszawie 21:50

Cena : 3049,00PLN

kontakt : Mikołaj Chromiński
tel 502 054 993
mail : mikolaj.chrominski@gmail.com
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1