| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
..:Colinka:..

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 7:00 pm |
|
|
|
Generalizowanie byłoby gdybym napisała, że wszyscy, a nie większość . Ja znam i tych co dostrzegają pozytywy w Polsce i tych co tylko marudzą (niestety tych drugich jest więcej :/).
Akurat przedstawiciele innych narodowości zwykle wychwalają swoje kraje pod niebiosa czyli też nie opisują wszystkiego tak jak jest naprawdę. Dlatego np. do info o Japonii od Japończyków podchodź z pewnym dystansem, a nie bierz wszystkiego za pewniak. |
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 7:28 pm |
|
|
|
| Niltinco napisał: |
Generalizowanie byłoby gdybym napisała, że wszyscy, a nie większość . Ja znam i tych co dostrzegają pozytywy w Polsce i tych co tylko marudzą (niestety tych drugich jest więcej :/).
Akurat przedstawiciele innych narodowości zwykle wychwalają swoje kraje pod niebiosa czyli też nie opisują wszystkiego tak jak jest naprawdę. Dlatego np. do info o Japonii od Japończyków podchodź z pewnym dystansem, a nie bierz wszystkiego za pewniak. |
Różnie to jest z ludźmi innych narodowości. Znam Koreańczyków, którzy uwielbiają Koreę, a i takich, którzy już odliczają miesiące do wyjazdu z tego zacytuje "cholernego kraju" i tylko że tak powiem gnoją swoją ojczyznę. Są też tacy, co mają wszystko gdzieś.
Nie będe się sprzeczać z Azjatami co jest prawdą, a co nie (kiedyś napisałam Chińczykowi, jakie są stereotypy o Chinach znane tutaj, a on był na mnie zły, stwierdzając, że obrażam Chiny i takie tam bla bla, ale potem przeczytał to jeszcze raz i mnie przepraszał x.x). Po prostu mam tam jakieś swoje poglądy na dany temat utworzone przez jakieś źródło informacji (tylko wystarczająco przekonujące argumenty są w stanie zmienić moje zdanie ;D ). Nie widzę powodu, dla którego nie miałabym wierzyć Azjatom, a jeśli ktoś upiększa swój kraj też nie trudno to zauważyć w prostych wypowiedziach  _________________ ..: Sunrise! Love is all~!* :..
Chu chu lovely muni muni mura mura~~
^.~*
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Zanmato

|
|
| Powrót do góry |
|
|
SorrowShadow

|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 9:49 pm |
|
|
|
| Ja lubię kulturę chińską, ale kraju jako tako nie. Chiny są bardzo podobne do Polski, pod względem tego, że byli mocarstwem, i dali sobie wszystko ładnie zchrzanić ;/ Kiedyś Chiny to był kraj znany z wynalazków (fajerwerki, herbata, jedwab). Teraz kojarzy się jedynie z "Made in China". _________________ Dzień dołączenia do forum, jest dniem moich urodzin.
Ostatnio zmieniony przez SorrowShadow dnia Wto Sty 25, 2011 4:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
verde94

Dołączył: 17 Sty 2011 Posty: 22 Skąd: Nie ma tego na mapie ;), dolnośląskie
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 8:02 am |
|
|
|
Weźcie pod uwagę, że Chiny wypuszczają za granice różne produkty o różnej jakości i wszystko zależy od ceny. Kupując pierdółkę za 2 zł nie spodziewałabym się cudów, ale część do komputerów już robią dobre, a na pewno o niebo lepsze od tych z Tajwanu.
Pamiętajcie, że tuż po wojnie to rzeczy "made in Japan" były oznaką tandety. Może z czasem i Chiny przestaną się kojarzyć tylko z tymi najtańszymi produktami. |
|
| Powrót do góry |
|
|
SorrowShadow

|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 4:28 pm |
|
|
|
| Na pewno Chiny przestaną kojarzyć się z tandetą, ponieważ teraz taka produkcja jak obecnie w Chinach będzie prowadzona w Afryce. To tylko kwestia czasu. (Ciekawostka - mam japoński zegarek wyprodukowany w Chinach ; p) _________________ Dzień dołączenia do forum, jest dniem moich urodzin.
|
|
| Powrót do góry |
|
|