| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
olusia

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 5:39 pm |
|
|
|
| Inne kraje........hmmmmm....no chyba chiny i indie |
|
| Powrót do góry |
|
|
Sara

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Teloniusz

|
|
| Powrót do góry |
|
|
fatalistka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Atarashii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Owenos

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Angry Girl

|
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 10:39 pm |
|
|
|
| Pierwotnie interesowałam się głównie Chinami. Dopiero potem przerzuciłam się na stałe na Japonię. Oprócz tego moją uwagę przykuwa również Wietnam, Turcja, Indie, Tajlandia, Malezja i Indonezja. Zwykle nie zdradzam swoich najgorętszych zainteresowań, głównie dlatego, że wśród moich rówieśników mało kto je podziela. Przeciętny Polak nie widzi przecież różnicy pomiędzy Chińczykiem, Japończykiem, Wietnamczykiem, a Koreańczykiem... _________________ sake nakute nan-no onore-ga sakra kana
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Toy

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 5:54 pm |
|
|
|
| Akiko, prawdopodobnie większość forumowiczów na co dzień Azjatów może sobie pooglądać co najwyżej w tv więc nie masz co się załamywać z tego powodu. Co do źródeł wiedzy o Azji to książki są chyba najlepszym źródłem (net czasem zawodzi), a te nie trudno dostać (na Allegro jest ich pełno). |
|
| Powrót do góry |
|
|
Nyuu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
SoheiMajin Gotenks

|
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 1:21 pm |
|
|
|
| Spairatox napisał: |
| obraziły się na Chiny, bo nie respektują prwa człowieka itd. |
Twoim zdaniem w Chinach jest cud miód? Ludzie nie umierają z głodu, ale większość Chińczyków żyje w dostatku?
Ja tylko Japonią się interesuję. Koreą/Chinami raczej w malutkim stopniu, ale ci drudzy mają "fajny" wokal w muzyce  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Noi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kosuke

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 2:06 pm |
|
|
|
Co do innych krajów azjatyckich to zdecydowanie Tajlandia i Kambodża.
A jeśli chodzi o inne kontynenty to Hiszpania, Włochy, Norwegia, Peru..._________________
"W dawnych czasach zręczni wojownicy najpierw czynili się niezwyciężonymi, a potem szukali słabości swoich przeciwników."
Sun Tzu - "Sztuka Wojny" |
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 2:55 pm |
|
|
|
Inne kraje azjatyckie?? hmm... Zawsze podobała mi sie kultura chińska. Jak juz będę bogaty i będę sobie leciał prywatnym odrzutowcem do Japonii to nie ma takiej możliwości, żebym nie zwiedził sobie Zakazanego Miasta. Nigdy jednak nie miałem okazji wejść głebiej w temat Chin. Tyle tylko, co ostatnio przy okazji powrotu tematu łamania praw człowieka w Chinach i okupacji Tybetu.
Poza tym Tybet, Indie przy okazji buddyzmu i Korea, ale w sumie bez konkretnego powodu. Może trochę dlatego, ze Dae Soen Sa Nim pochodzi z Korei? Może to głos pansoristy (nie wiem czy jest takie słowo, ale o wykonawcę pansori chodzi)? Jak ktoś nie wie co to jest to proponuję posłuchać narratora w filmie "Chunhyang" który co jakiś czas pojawia się na Ale Kino. BTW od wczoraj co środe na Ale Kino przez całe wakacje puszczane są filmy w serii "buddyzm w kinie" czyli w większości (wszystkie?) są to filmy w jakimś stopniu o azji. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kosuke

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 3:02 pm |
|
|
|
Zakazane Miasto sam chętnie bym sobie obejrzał, ale co do samych Chin to mam mieszane uczucia: wspaniała historia i kultura z jednej strony i ten pożal się Boże komunizm z drugiej..._________________
"W dawnych czasach zręczni wojownicy najpierw czynili się niezwyciężonymi, a potem szukali słabości swoich przeciwników."
Sun Tzu - "Sztuka Wojny" |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|