| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
slawek15

|
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 10:30 pm |
|
|
|
Nie istnieje, a by się przydał.
LOL :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 11:04 pm |
|
|
|
Kto przy zdrowych zmysłach chciałby się zrzec polskiego obywatelstwa na rzecz japońskiego? Pomijam już fakt, że jest to bardzo trudne.
Swoją drogą, a co z Japonii jest w "Tokio Drift"? Żeby było ciekawie większość scen gdzie się ścigali po mieście była nakręcona w stanach xD |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Katsumi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 6:11 pm |
|
|
|
"Obcowanie z Japonią" zaczęłam właściwie już w dzieciństwie, kiedy oglądałam anime. Jednak wtedy była to najzwyklejsza bajka, i nawet nie pomyślałabym, że to japońskie, a własciwie co to jest Japonia..?
Zreszta.. Szczerze mówiąc nigdy nie rozróżniałam Chin od Japonii, tak jak mojej kumpelki od jej całkiem innej siostry (to już rzecz, że jedna jest blondynka, a druga brunetką, jedna jest gruba a druga chuda).. Ach, no fakt.. Offtopik
Na czym ja skończyłam?
Ach, tak.. Japonia mi sie zaczęła podobać, jak w trzeciej klasie podstawówki mieliśmy wycieczke do muzeum japońskiego w Krk.. Tam troche pisaliśmy, ogladaliśmy film i takie tam...
Niedługo później mój brat przyniósł do domu remixy Ayu, bo słucha techno, Ayumi była dla mnie cudem... Wtedy jeszcze nie było internetu, znów niedługo później był i tak sie zaczęły poszukiwania Ayu, jakiejś Chińskiej piosenkarki
"Wow, Ayumi jest Japonką"... Potem szukałam innych !japońskich! wykonawców i Japonia już stała sie bliższa, chociaż zawsze to było jmusic... Uczyłam sie tam jakichś podtswowych słówek, kolorów, dni tygodnia, i takie tam... 3 fora i jestem tu, a Japonia jest The Best!
P.S. Wzruszająca historyjka, nie? xD _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ryuu

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 7:14 pm |
|
|
|
| wszystko zaczęło się od mitologii - przeszłam przez Egipt, Rzym, Grecję, Azteków, Majów, aż w końcu dotarłam do Japonii... no i - zauroczyłam się. potem kilka(naście) książek o kulturze, obowiązkowo a&m ;> teraz uczę się mówić i pisać po japońsku ;> |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 2:01 am |
|
|
|
| Ja uwielbiam mitologię i podobnie jak Ryuu pierw zgłebiałem wiedzę o mitologii rzymskiej i greckiej, by później zatracić się na pewien czas w mitologii japońskiej. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Raito

|
|
| Powrót do góry |
|
|
aniloratka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
matsumoto

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 11:20 pm |
|
|
|
Witam,
Moje zainteresowanie Japonia wybuchło nagle i gwałtownie( bo okolo 2msc temu)- a zaczeło sie od anime tak jak u wielu z Was.
I od tamtej chwili czuje straszny głód wiedzy o tym kraju: chcialabym poznac wszystko : historie, religie, obyczaje, język, kuchnie, architekture, muzyke...wprost nie moge sie doczekać końca sesji, wtedy wreszcie bede mieć czas na nauke katany
Moja uczelnia oferuje wymiane studencka z Hiroszima i pomyslałam czemu nie?... wprawdzie rekrutacja ciagle przede mna, ale moja motywacja jest ogromna:P
Żałuje tylko, że to "uzależnienie" przyszło tak póżno...  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kroczix22

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Anysha.

|
|
| Powrót do góry |
|
|
LittleTatsu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Miyamoto

|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 11:25 am |
|
|
|
| Ja tam tez nie bede oryginalny u mnie tak samo zaczelo sie od anime,przez DB do jezyka i ksiazek _________________ Watashi wa omoi de ni wa naranaisa
|
|
| Powrót do góry |
|
|
yadid

|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 12:05 am |
|
|
|
| A mnie zaintrygował ten piękny kraj, kiedy usłyszałam opowieści od wujka, który często tam jeździł. Sam tez był zakochany w Japoni i przekazał mi wszystko co wiedział na ten temat. Było to jakieś 2 lata temu. Potem zaczęło się czytanie mang, oglądanie anime, zasięganie do różnych ksiązek na temat Japoni, literatury japońskiej, aż wkońcy przerodziło się to w "obsesje". ;P |
|
| Powrót do góry |
|
|
Diamond Evil

|
|
| Powrót do góry |
|
|