Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Wszystko o tym jezyku...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Język Japoński    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
olusia

Post Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 8:20 am   Odpowiedz z cytatem
Az sie dziwie ze tak malo jest tematów na temat tego jezyka przeciez to bardzo ciekawy jezyk....piszcie np. o korepetycjach z japonskiego i o roznych innuych rzeczach zaloze sie ze wiele osob chcialo by sie nauczyc ...no wiec powodzenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lina-chan

Post Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 7:47 pm   Odpowiedz z cytatem
wiesz, ja mieszkam w Kędzierzynie (wcale nie duże miasno) a mamy szkołę języków obcych w której można uczyc się tego języka za taką samą cenę jak każdego innego...

Saku Yukihime
わさび

Post Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 2:43 am   Odpowiedz z cytatem
no, u mnie tez, tylko znajdź grupę ok 9 osób :/ które by jeszcze płaciły za to...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
olusia

Post Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 12:35 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja bardzo chciala bym sie uczyc Japonsiego ale fundusze mojej mamy na to nie pzwalaja. To znaczy ona tak uwaza :) :) :) (heheh)
:)
Powrót do góry
Shinji

Post Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 5:17 pm   Odpowiedz z cytatem
In my City ..... Ozorków okolice Łodzi .... nie ma opcji by sie Japonskiego uczyc :| Co innego sama Łódź tam napewno jest ktos kto udziela lekcji, nie wiem za jaka cene i gdzie, gdyz nie widzi mi sie dojezdzanie 30km ... :/ Jestem skazany na internet. Jedne kursy sa lepsze inne gorsze. Utrzymywalem nawet kontakt z osoba (pozdro Daria) ktora wladala o wiele lepszym Japonskim niz ja Jednak kontakt sie urwal, a duzo sie moglem od tej osoby dowiedziec Heh checi mam, pieniadze by sie znalazly, jednak miejsc do nauki brak Nie mowie tu o studiach, sam sie zastanawiam by po maturce isc na japonistyke. Czas pokaze ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Mateushi

Post Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 6:49 pm   Odpowiedz z cytatem
uczcie sie z lekcji bennosuke ! :) przeciez nie sa złe a jezeli jeszce nawet hiragany nie umiecie to polecam www.eskk.pl i sciagnac darmowa wersje kursu ( 1 lekcja) ktora uczy hiragany
Powrót do góry
Saku Yukihime
わさび

Post Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 9:28 pm   Odpowiedz z cytatem
Mateushi napisał:
uczcie sie z lekcji bennosuke ! :) przeciez nie sa złe a jezeli jeszce nawet hiragany nie umiecie to polecam www.eskk.pl i sciagnac darmowa wersje kursu ( 1 lekcja) ktora uczy hiragany

mój kumpel już cały kurs ma i siedzi na 2 zeszycie ;p
narazie sobie skserowałem pierwszą lekcje, tzn o hiraganie i karakanie ;p a i tak się do matury musze uczyć więc zbytniego postępu nie widać w nuce języka ;p

i jak macie możliwosć pytajcie się o kursy w Euroschool o ile takowe znajdują się w waszej okolicy
Powrót do góry
olusia

Post Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 8:50 am   Odpowiedz z cytatem
Ile takie lekcje prywatne poga kosztowac?? bo ja bym bardzo chciala sie uczyc
Powrót do góry
Saku Yukihime
わさび

Post Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 10:29 am   Odpowiedz z cytatem
w euro school za 1 rok ok 1000zł ale u mnie trzeba grupę ok 9 osób...
a eskk to ok 40-50zł co miesiąc...
chociaż była promocja do ok 20 paru zł niedawno

http://totalny.hardcore.pl
Powrót do góry
olusia

Post Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 11:54 am   Odpowiedz z cytatem
O to calkiem niezle moze jak bede dorosla i bede zarabiac na siebie to moze :) bo teraz to ni mam na co liczyc, ale warto sprubowac koro 50 zl miesiecznie to calkiem niezle
Powrót do góry
Gosia

Post Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 2:15 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja się uczę za darmo, w liceum, z Japonii przyjeżdżaja wolontariusze i uczą chętnych jeśli ktoś nie jest z liceum to niech gada z dyrektorem liceum w którym są zajęcia, we Wrocławiu jest kilka takich szkół. Myslę że w innych większych miastach też są takie akcje nie tylko we Wrocławiu...

olusia

Post Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 7:44 am   Odpowiedz z cytatem
O to masz naprawde fajnie z darmo... u mnie w szkole to nie mozliwe
Powrót do góry
mosad

Post Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 4:27 pm   Odpowiedz z cytatem
Gosia napisał:
Ja się uczę za darmo, w liceum, z Japonii przyjeżdżaja wolontariusze i uczą chętnych jeśli ktoś nie jest z liceum to niech gada z dyrektorem liceum w którym są zajęcia, we Wrocławiu jest kilka takich szkół. Myslę że w innych większych miastach też są takie akcje nie tylko we Wrocławiu...

problem w tym ze... ja juz ten horror mam za soba [czyt. liceum] , wyklarowalem sobie zycie:P i chce sie uczyc:P a tu widze ze za darmo i mnie w dolku sciska ze nie jestem mlodszy o kilka lat a gnal bym do twojej szkoly jak malo kto do jakiejkolwiek szkoly:P

www.macross.wordpress.com
Powrót do góry
Sara

Post Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 4:46 pm   Odpowiedz z cytatem
Fajnie sie ma jak sie w duzym miescie mieszka.... ja sie ucze japońskiego na własną reke.. narazie mam jedną ksiazke gdzie ucze sie rozmowek i innych takich pogawedek... moze kiedyś powstanie w moim miescie jakaś szkoła lub cos gdzie mozna bedzie sie tego uczyc..narazie nie ma Musze wyjechac do wiekszego miasta i bedzie dobrze...:) pozdrawiam
Powrót do góry
olusia

Post Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 5:47 pm   Odpowiedz z cytatem
Jakie ksiazki dobre sa do nauki samemu....to znaczy takie naprawde dobre i sprawdzone....bo ja kiedys prubowalam uczyc sie na wlasna reke hiszpanskiego i skonczylo sie natym ze kupilam sobie rozmowki zrobilam sobie pare notatek i na tym poprzestalam...to znaczy ja poprostu sama nie umiem sie nauczyc ktos by musial mnie nakierowac......i jezeli ktos moze mi powiedziec jakie ksiazki sa najlepsze do nauki to byla bym bardzo wdzieczna..moze gdy moja mama zobaczy ze sie sama ucze i zeczywiscie cos umiem to moze mi oplaci jakis kurs :) .
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 6:36 pm   Odpowiedz z cytatem
Uczyłam się z "Mówimy po japońsku" i "Praktyczny kurs gramatyki języka japońskiego" i je polecam chociaż ta druga nie na daje się dla osób zaczynających całkowicie od zera. Mam też kilka e - book'ów po angielsku ale nie wiem jaki materiał zawierają i czy dobrze się z nich uczy bo znalazłam je w momencie gdy zakończyłam moją naukę japońskiego . Jeśli jest ktoś zainteresowany to mogę je przesłać na maila. Olusia nauka jakiegokolwiek języka tylko z książek nie jest najlepszym pomysłem więc postaraj się jak najszybciej namówić mamę na opłacenie Ci kursu .
Powrót do góry
mosad

Post Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 2:28 pm   Odpowiedz z cytatem
Niltinco napisał:
"Praktyczny kurs gramatyki języka japońskiego" ...

takkk ta ksiazka jest dobra... ale do cwiczen i chyba nic wiecej o niej nie moge powiedziec

www.macross.wordpress.com
Powrót do góry
Sayuri

Post Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 5:16 pm   Odpowiedz z cytatem
Udało mi się dołączyc do grupki w sumie 5 osób i tak od pół roku ucze sie japońskiego ** Na początku uczęszczałyśmy na kurs prywatnej szkoły Inplus w Gdańsku a od jakiegoś 1,5 miesiąca mamy korki

Nie wyobrażam sobie nauki japońca bez nauczyciela..ten język jest całkiem inny niz europejskie i mam zawsze dużo pytań i wątpliwości które poruszam na zajęciach z sensei :)

折らた翼を羽ばたかせ
Powrót do góry
olusia

Post Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 9:27 am   Odpowiedz z cytatem
Acha to sobie jeszcze poczekam..
Powrót do góry
Sara

Post Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 2:05 pm   Odpowiedz z cytatem
No ja jeszcze rok i wyjade z Mojego miasta gdzieś an studia... Mam nadzieje z tam bedzie jakiś nauczyciel japońskiego.. w moim miescie nie ma.. wiec jeszcze tylko rok..:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Język Japoński Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2