| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Phase

|
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 11:11 pm |
|
|
|
Witam.Jako że gry konsolowe w ostatnich latach poczyniły taki postęp do przodu,że produkcja ich porównywalna jest już do produkcji filmów każdy element jest istotny w tym i MUZYKA,którą komponują najlepsi muzycy a nie kiedy w nagraniach bierze udział cała orkiestra.Przykladem są tu właśnie gry typu jrpg,gdzie wydawane sa osobnie soundtracki z muzyką z gier.Moim zdaniem jednym z najlepszych kompozytorów jest bez wątpienia Nobouo Uematsu,który zasłynął dzieki muzyce którą tworzył na potrzeby serii Final Fantasy...po za nim jest mnóstwo innych wybitnych kompozytorów takich jak Akira Yamaoka(OST do gry Slinet Hill),Ayako Sosa(OST z gier:Tekken2,FF:Tactics Advance,Bushido Blade,Street Fighter EX 2),Yasunori Mitsuda(OST do gier: Xenogears,Chrono Cross),Koji Kondo(OST do gry:Legend of Zelda:The Twelight Princess).Oczywiście to nie wszyscy kompozytorzy,których kompozycje są wykorzystywane w grach.Śmialo piszcie co sądzicie o tym,czy podoba wam się ta muzyka,czy macie jakis swoich ulubionych kompozytorów.Czekam na wypowiedzi.Pozdrawiam  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Ana

Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 57 Skąd: Mugen Tenshin Ninjutsu Tenjinmon Dojo
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 3:17 pm |
|
|
|
Ha :) No to "mój" temat. Jako że na chwilę obecną mam coś koło 6GB muzyki z gier myślę że mogę coś na ten temat napisac.
Uematsu Nobuo- seria Final Fantasy
Tego człowieka powinni ogłosić świętym i dać mu wszelkie nagrody jakie istnieją. ZASLUGUJE na to. Kto nie zna GENIALNEGO "One winged angel" (Final Fantasy VII) niech sie nie przyznaje tylko szybko sciaga skads. Tworzy muzyke z niesamowita glebia. Muzyke ktorej mozna słuchac w kolko. Bardzo bardzo polecam tez OST z FF:Advent Children- miodzio :) . "OWA", "JENOVA", "Cloud smiles", "Tenrai", "Sign", że nie wspomnę o "pianinkach" (Tifa/Aeris no theme piano version).
Shiro Hamaguchi- Final Fantasy 8: Fithos Wecos Vinosec
Kolejny cudowny album, o bardzo specyficznym klimacie. "Liberi Fatali"- piosenka z intra FF8, no kto słyszal to na pewno zapamiętał ją. Piekny utwór "Eye on me" (w wykonaniu Faye Wong). Myślę że w jego twórczosci i na tym albumie każdy znajdzie coś dla siebie.
rozni kompozytorzy, wykonawcy- OST Dead or Alive
"Blazed up melpomene"- jesli ktos lubi skrzypce pozycja OBOWIAZKOWA :) mój ulubiony kawałek z tej gry. I chwała im że wraca w DOA4 bo w DOA3 mi go brakowało.
"Aya" z Dead or Alive 1, no cóż idealny kawałek do tej gry i idealny kawałek do walki :)
"Start in life" (Hiro Nagasawa)- kolene cudenko :) pomieszanie klasyki z nowoczesnoscia :) i nie smierdzi kiczem
"The moon leads her to..." (Hiro Nagasawa) spokojny, można ująć refleksyjny kawałek :)
"Deep Impact" muzyka doskonale znana fanom DoA :) mi osobiscie bardzo przypadła do gustu i uwazam ze idealnie pasuje do gry
Suzi Kim- "The edge of soul"
Piosneka z intra "Soul Edge/Soul Blade". Czy wystarczy: jako recenzja?
Soul Calibur
Heh w ogole uwazam ze ta seria (począwszy od Soul Blade do Soul Calibura 3) ma PRZECUDNA sciezke dzwiekową. "Going where the wind" morduje na miejscu, spokojna, refleksyjna... Słuchajac tej muzyki człowiek ma zaraz ochote wyruszyc w jakas dluga podróz. Idealnie oddaje klimat gry :)
EDIT tego posta i wiecej tytułów jak wróce z zakupów  |
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 5:32 pm |
|
|
|
Tiaaaa...
to love! to shine!
we all need to shine on, to see
how far we've come on our journey
how far yet to go...
searching for our star...
geez jak widzialem intro soul blade na demo 1 w 98 roku:] wspomnienia... psx hmmm
http:/www.gh.ffshrine.org/ :) tam jest taki dzial jak mp3... a co w nim... ooo hell yeah! same lakocie :)
polecam osty z kazdej onimushy, xenogears, xenosaga1&2,chrono cross,devil may cry [kazdy], kessen1&2&3 itp. :)_________________
| Cytat: |
| "Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage" - Lao Tzu |
www.macross.wordpress.com |
|
| Powrót do góry |
|
|
Ana

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ana

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Shinji

|
Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 11:35 am |
|
|
|
| NIe wiem czy link byl podawany, ale na wszelki wypadek daje OST'owy RAJ :) ENJOY !! |
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ana

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 5:35 pm |
|
|
|
Chodzi mi gdzie mozna sciagnac muze z Jrpg:] np Chrono cross bo programy p2p olewam:]
Sciagam nimi co innego:] |
|
| Powrót do góry |
|
|
Ana

|
|
| Powrót do góry |
|
|