Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Gry na podstawie filmów...filmy na podstawie gier...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Gry    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Phase

Post Wysłany: Sro Mar 29, 2006 9:55 pm   Odpowiedz z cytatem
Co sądzicie na temat filmów,które są robione na podstawie gier lub odwrotnie gry robione na podstawie filmów???

Dla mnie osobiście jeśli chodzi o filmy na podstawie gier...to masakra albo film to totalny syf albo typowy średniak...teraz nadzieja jest w nadchodzącym filmem Silent Hill...wierze w to,że niezmarnują potencjału jaki ma ta gra stworzona przez Konami.
Z drugiej strony gry,które są robione na podstawie filmów też w jakiś sposób nie szokują...pojawiają się by za pare tygodnii nikt o nich nie pamietał...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mosad

Post Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 4:45 pm   Odpowiedz z cytatem
licencje maja to do siebie ze rzadko sa dobrze wykorzystywane... a i filmo malo na podstawie ktorych mozna by robic gry... mowie o kinie europejskim i od wuja sama... te gry ktore powstaja potrafia czasami pozytywnie zaskoczyc... np. king kong - nie mialem okazji pograc [jesli chodzi o film to tylko stara wersje widzialem] ale opinie bylo ok a oceny chyba nie schodzily nizej niz 7 ale jedna jaskolka wiosny nie czyni na 10 gier na podstawie filmow jest szansa ze 2 gora 3 beda dobre

koncze ten wywod:P

www.macross.wordpress.com
Powrót do góry
Ana

Post Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 6:07 pm   Odpowiedz z cytatem
Mortal Kombat the movie- ok
Tomb Raider 1- nawet ok

A reszta.. hmm Resident mi się nie podobał. Street Fighter- no dno totalne. Mario- żenada.
Hmm własciwie ciężko o dobrą ekranizację gry :/ Często bywa tak że fabuła to ileśtam godzin grania (RPG), lub ciezko ja przedstawic (bijatyki). No coz... Ja osobiscie wole poznac losy bohaterów w grze niz ogladac to w kinie :/
Boje sie teraz ekranizacji Soul Calibura i Dead or Alive... Toz to bedzie porazka totalna :/ Obsada DOA prawie rlz :/

IMO najlepszym wyjsciem jest film typu Final Fantasy Advent Children (grafika komputerowa), raz ze fajnie sie to oglada a dwa uniknie sie tez "problemow z aktorami"
Ciekawa jestem jak zrobili Silent Hilla^^
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 11:10 pm   Odpowiedz z cytatem
Silent hill powstal w USA wiec niewiadomo jaki bedzie poziom prezentowal...ale wracajac do tematu to jak dla mnie tylko Tomb raider sie podobal bardzo(mam slabosc do Angeliny Jolie ).A np taki Doom to byla porazka...taki potencjal zmarnowany...to samo Alien vs Predator...

Co do filmów robionych w stylu jak FF:advet children to tez jestem za jak najbardziej tyle niech te filmy powstaja w KKW a nie w USA
Powrót do góry
mosad

Post Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 11:37 am   Odpowiedz z cytatem
a mi się żaden nie podobał a czekam na film na podstawie Halo bo tutaj widzę potencjał na kino akcji/SF... pożyjemy... zobaczymy

Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 12:05 am   Odpowiedz z cytatem
no w sumie ponoc juz tam cos chyba dłubią odnosnie Halo ale jak znam zycie to bedzie to sredniak
no nie gadaj ze nie podoba ci sie Angelina? dziwny jestes...
Powrót do góry
mosad

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 8:53 am   Odpowiedz z cytatem
Phase napisał:
no w sumie ponoc juz tam cos chyba dłubią odnosnie Halo ale jak znam zycie to bedzie to sredniak
no nie gadaj ze nie podoba ci sie Angelina? dziwny jestes...

hmmm angelina jolie... nie mi sie podobaja tylko azjatki:P

Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 12:42 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:

dziwny jestes naprawde i masz jakias obsesje na punkcie Azjii
Angelina jest zajebista a jej usta ummmmmmmmmm
Powrót do góry
mosad

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 12:51 pm   Odpowiedz z cytatem
Phase napisał:
Cytat:

dziwny jestes naprawde i masz jakias obsesje na punkcie Azjii
Angelina jest zajebista a jej usta ummmmmmmmmm

hmmm obsesja? moze ujme to inaczej im in love with Japan

Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 5:41 pm   Odpowiedz z cytatem
tez kocham Japonie ale wiesz Angelina dziala na mnie jak płachta czerwona na byka:]
Nie ktore japonki sa calkiem calkiem
Jak kochasz Japonie i te kobiety to pewnie ogladasz anime hentai

Ostatnio zmieniony przez Phase dnia Sro Kwi 26, 2006 8:14 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
mosad

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 11:04 am   Odpowiedz z cytatem
Phase napisał:
tez kocham Japonie ale wiesz Angelina dziala na mnie jak płaczta czerwona na byka:]
Nie ktore japonki sa calkiem calkiem
Jak kochasz Japonie i te kobiety to pewnie ogladasz anime hentai

tiaaaaa robie to calymi dniami... lol sa ciekawsze zajecia np. podrywanie takowych azjatek na miescie

Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 10:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Phase napisał:
Angelina dziala na mnie jak płaczta czerwona na byka:]
tzn nie mozesz sie jej oprzec i rzucasz sie w jej kierunku?? (boshe, ja to jakos na opak zrozumialem, ale juz sie napisalo, wiec zostaje) Prawde mowiac mi sie bardziej podobala cyfrowa wersja Lary Croft

wracajac do tematu, gra chronicles of riddick: escape from butchers bay jest rownie dobra jak pierwsza czesc filmu (pitch black) i znacznie lepsza od drugiej czesci.

Ostatnio zmieniony przez sergioosh dnia Sro Kwi 26, 2006 2:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 8:20 am   Odpowiedz z cytatem
Kroników riddicka niewidzialem wiec nie moge wypowiadać...
Własnie czytałem recenzje filmu Silent Hill w stanach...ZADNEJ POZYTYWNEJ recenzjii...JUż nawet w New York Times zjechali ten film...Został porównany do "dzieła" nijakiego Uwe Bolla "Bloodrayne" bez komentarza...Czyzby kolejny film na podstawie gry,który okaże się totalna lipą??? Wszystko na to wskazuje...
Już niech lepiej się zajmia kreceniem filmów Japończycy.Im bardziej ufam niż pożeraczom hot dogów

Silent hill lipa niewierze...niewierze
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 2:48 pm   Odpowiedz z cytatem
riddicka polecam, ale pierwsza czesc, o ktorej o dziwo malo kto slyszlal, czyli "Pitch Black". Nie jest to ani megaprodukcja ani zmuszajacy do nadwyrezania szarych komorek film, ale ten klimat... ehh. tego wlasnie brakuje w kronikach riddicka.
a swoja droga, to pani Radha Mitchell, odtworczyni glownej roli w SH gra w Pitch Black'u tez jedna z glownych rol.

a co do samego Silent Hill nie jest tak zle, fragmenty roznych recenzji:
pozytywne:
" Ash covered streets are replaced with wet walks reflecting a glowing fire somewhere below. Decay has taken hold, and rust seems to have overtaken not only steel frames but also walls and anything touching them. In this newly shifted world something shrieks and twitches and almost longs for Rose’s flesh.
These scenes are intense! I can’t even recall the last time I was so locked into a movie. Radha Mitchell’s fear is so real it becomes your own."

negatywne:
"These adaptations suffer from a restrictive sense of literal-mindedness -- give players/fans the references they came to see, and tie them all together with a surface-level story. However, this leaves one with only a short-lived satisfaction at most, and the movies are less than memorable as a result because nothing is done to reproduce emotions (or, in some cases, to produce emotions at all)."

oceny:
4,5/5
6.9/10
5/10
7/10
3,5/5

wiec jak dla mnie film zasluguje chociazby na jednorazowe obejrzenie...
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 6:50 pm   Odpowiedz z cytatem
Wiec tak:
Slyszalem o Pitch Black...ba nawet kiedys mialem mozliwosc ogladania tyle ze usnołem w polowie filmu i wiem ze Kroniki Riddicka sa kontynłacją Pitch Black
Co do Silent Hill to wydaje sie ze bedzie to sredniak...wlasnie sredniak a kiedy film dorówna grze???kiedy???Co niezmienia faktu,że go obejrze zeby mieć podstawy do ewentualnej krytyki
Kontynłujac dalej watek powstajacych filmu na podstawie gry to w toku sa filmy:
Spy Hunter z The Rockiem w roli głównej
Hitman z Van Dieselem w roli głownej...chyba lepiej nie mogli trafic na postac głownego bohatera
Ghost rider z Eva Mendes(grala w min Hitch i Za szybcy Za wsciekli)i z Nicholasem Cage'm(chyba nie musze tego Pana przedstawiac)
A po za tym jeszcze:
Forbidden siren
Halo
Dead or alive
The Warriors
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 9:03 am   Odpowiedz z cytatem
robia hitmana? hoho, ciekawe czy tu tez tak jak w silent hill wykorzystaja muzyke z gry. Jesli tak to widze, ze mam kolejny film na podstawie gry w stosunku do ktorego mam wielkie oczekiwania przez duze W i O
moze i sie czepiam, ale on nazywa sie VIN Diesel, nie VAN Diesel, tzn taki jest jego pseudonim, bo kto by tak na prawde sie nazywal...
co do Pitch Black; Phase, sprobuj jeszcze raz, bo wg mnie warto. A co do kronik... uel, jak chcesz. Film nie najgorszy, ale to juz nie to samo.
Powrót do góry
kagemusha

Post Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 9:35 am   Odpowiedz z cytatem
hmm... Mortal Kombat???
bylam jeszcze dzieciarem jak ogladalam ten film po raz pierwszy i byl wtedy niezly. gra trochę rozczarowywala (zwróćcie uwagę, że to byl rok 1998, a edycja gry pozostawiala wiele do życzenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mosad

Post Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 10:21 am   Odpowiedz z cytatem
kagemusha napisał:
hmm... Mortal Kombat???
bylam jeszcze dzieciarem jak ogladalam ten film po raz pierwszy i byl wtedy niezly. gra trochę rozczarowywala (zwróćcie uwagę, że to byl rok 1998, a edycja gry pozostawiala wiele do życzenia

jak bylem maly to po obejrzeniu tego filmu zakochalem sie w Orbitalu a to za sprawa kawalka Halcyon On & On piekne...

Powrót do góry
kagemusha

Post Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 10:32 am   Odpowiedz z cytatem
o tak, muzyka jest bezsprzecznie boska
ale ja się zakochalam wtedy w Liu Kang hehehe
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mosad

Post Wysłany: Pią Kwi 28, 2006 10:39 am   Odpowiedz z cytatem
kagemusha napisał:
o tak, muzyka jest bezsprzecznie boska
ale ja się zakochalam wtedy w Liu Kang hehehe

heh szkoda ze nie we mnie [joke] a wracajac do tematu :) dobra adaptacja gry byl wydaje mi sie doom :) oddawal calkowicie klimat gry... bezsensowna wyzynka :) i o to chodzi :)

pozdrawiam :)

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Gry Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3