| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ana

Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 57 Skąd: Mugen Tenshin Ninjutsu Tenjinmon Dojo
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 6:07 pm |
|
|
|
Mortal Kombat the movie- ok
Tomb Raider 1- nawet ok
A reszta.. hmm Resident mi się nie podobał. Street Fighter- no dno totalne. Mario- żenada.
Hmm własciwie ciężko o dobrą ekranizację gry :/ Często bywa tak że fabuła to ileśtam godzin grania (RPG), lub ciezko ja przedstawic (bijatyki). No coz... Ja osobiscie wole poznac losy bohaterów w grze niz ogladac to w kinie :/
Boje sie teraz ekranizacji Soul Calibura i Dead or Alive... Toz to bedzie porazka totalna :/ Obsada DOA prawie rlz :/
IMO najlepszym wyjsciem jest film typu Final Fantasy Advent Children (grafika komputerowa), raz ze fajnie sie to oglada a dwa uniknie sie tez "problemow z aktorami"
Ciekawa jestem jak zrobili Silent Hilla^^ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 2:48 pm |
|
|
|
riddicka polecam, ale pierwsza czesc, o ktorej o dziwo malo kto slyszlal, czyli "Pitch Black". Nie jest to ani megaprodukcja ani zmuszajacy do nadwyrezania szarych komorek film, ale ten klimat... ehh. tego wlasnie brakuje w kronikach riddicka.
a swoja droga, to pani Radha Mitchell, odtworczyni glownej roli w SH gra w Pitch Black'u tez jedna z glownych rol.
a co do samego Silent Hill nie jest tak zle, fragmenty roznych recenzji:
pozytywne:
" Ash covered streets are replaced with wet walks reflecting a glowing fire somewhere below. Decay has taken hold, and rust seems to have overtaken not only steel frames but also walls and anything touching them. In this newly shifted world something shrieks and twitches and almost longs for Rose’s flesh.
These scenes are intense! I can’t even recall the last time I was so locked into a movie. Radha Mitchell’s fear is so real it becomes your own."
negatywne:
"These adaptations suffer from a restrictive sense of literal-mindedness -- give players/fans the references they came to see, and tie them all together with a surface-level story. However, this leaves one with only a short-lived satisfaction at most, and the movies are less than memorable as a result because nothing is done to reproduce emotions (or, in some cases, to produce emotions at all)."
oceny:
4,5/5
6.9/10
5/10
7/10
3,5/5
wiec jak dla mnie film zasluguje chociazby na jednorazowe obejrzenie... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 9:03 am |
|
|
|
robia hitmana? hoho, ciekawe czy tu tez tak jak w silent hill wykorzystaja muzyke z gry. Jesli tak to widze, ze mam kolejny film na podstawie gry w stosunku do ktorego mam wielkie oczekiwania przez duze W i O  
moze i sie czepiam, ale on nazywa sie VIN Diesel, nie VAN Diesel, tzn taki jest jego pseudonim, bo kto by tak na prawde sie nazywal...
co do Pitch Black; Phase, sprobuj jeszcze raz, bo wg mnie warto. A co do kronik... uel, jak chcesz. Film nie najgorszy, ale to juz nie to samo. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kagemusha

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|