Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Zainteresowanie Japonią polskiej młodzieży

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonia    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lina-chan

Post Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 1:28 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Japonia to cudowny kraj i naprawdę z czasem warto zainteresować się nim troszkę głębiej.

zgadazm się

Phase

Post Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 11:23 pm   Odpowiedz z cytatem
ja to mam obsesje na punkcie Japonii...mam nadzieje ze kiedys tam polece i zobacze wszytko na zywo...ehhh marzenie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Sara

Post Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 8:28 am   Odpowiedz z cytatem
No chyba kazdy z tego forum jest nią zafacynowany.... Ja moze za rok sie tam wybiore... :) Ale to jeszcze nie wiadomo..Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Lina-chan

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 7:21 am   Odpowiedz z cytatem
tak...

szkoda tylko, że to takie kosztowne...

Ale oczyma wyobraźni jestem tak nawet teraz
:)

kagemusha

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 9:19 am   Odpowiedz z cytatem
u mnie się zaczelo od origami a więc niewinnie
potem byla ikebana, DB, (prawdziwe M&A poznalam dopiero w liceum), tradycje typu geisha, święta, rodzina cesarska, aż poznalam Bruce'a Lee i zaczęlo się:) od ok 1997/98 jestem fanatyczką sztuk walki, z tym, że glównie japońskich. wyobraźcie sobie moich rodziców nie mogą zrozumieć skąd taka zmiana (z origami do karate w ciągo 6 lat)
no cóż:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Niltinco

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 9:30 am   Odpowiedz z cytatem
Hehe no to nieźle . Ciekawie jest zostać fanem japońskich sztuk walki dzięki Bruce'owi Lee, który był mistrzem chińskich .
Powrót do góry
Sara

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 1:25 pm   Odpowiedz z cytatem
heeheh Dokładnie... Ale oba kraje sa powiazane ze sobą.. Ja zaczełam interesować sie japonią jak pierwszy raz tam pojechałam w wieku 10 lat... pozniej tylko douczałam sie i czytałam wiecej i coraz wiecej... Zawsze interesowali mnie samuraje..:)) tak jak mojego brata.. tak to własnie sie zaczeło..

Na ścianie.
_________
Basho
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 1:29 pm   Odpowiedz z cytatem
Ehh zazdroszczę Ci. Ty w wieku 10 lat jeździłaś sobie do Japonii, a ja do babci na wieś :/.
Powrót do góry
mosad

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 1:48 pm   Odpowiedz z cytatem
Niltinco napisał:
Ehh zazdroszczę Ci. Ty w wieku 10 lat jeździłaś sobie do Japonii, a ja do babci na wieś :/.

przylaczam sie... geez

a mnie zaczelo sie to jakos dziwnie niby od dziecka interesowal mnie ten kraj... ogladalem duzo filmow i programow dokumentalnych... a t potem przyszlo commodore c64 i potem nintendo i... tak prosze panstwa u mnie na dobre wszystko rozpalilo sie od gier ktore w tym momencie zeszly na dalszy plan... wazniejsze jest to jak ludzie tam zyja, jak sie bawia i hmmm zaczynam juz bujac w oblokach piekny to kraj... irytuje mnie to ze teraz wszedzie kwitnie wisnia... ale po sakura party juz dawno koniec [ tu takie male cos http://www.pingmag.jp/200...or-hanami/ ]

no piekny to kraj... pelen rzeczy ktore mnie nie tyle co zaskakuja co fascynja whatever

ide na obiad:P

www.macross.wordpress.com
Powrót do góry
Sara

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 1:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Wice co byłam w Japoni dwa razy w życiu raz jak miałam 10 lat drugi jak 15... Jak je opuszczałam byłam niesamowicie smutna... kazdego dnia marze zeby tam wrocic..

Na ścianie.
_________
Basho
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 4:06 pm   Odpowiedz z cytatem
Ty marzysz żeby tam wrócić a my aby tam spędzić choć jeden dzień. Sara, a może powiesz jak to się stało, że znalazłaś się w Japonii?
Powrót do góry
Chou

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 6:29 pm   Odpowiedz z cytatem
Najgorsze to zostać uświadomionym o tym, że jeszcze tak mało się wie o tej całej Japonii ;(…, U mnie zaczęło się od M&A i widocznie nadal trwa w 80%. Na szczęście w szkole jeszcze pisze się wypracowania, a z każdym wypracowaniem wiedza o Japonii się powiększa :) . Przy czym inni też skorzystają. Od czasu gdy mam Internet (niestety dopiero od roku ;(…) to nawet z samym językiem japońskim poszło do przodu… :) :)
Powrót do góry
Yume

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 8:54 pm   Odpowiedz z cytatem
nigdy nie interesowalam sie japonia,ani sztukami walki,ani geishami,ani samurajami ani tym bardziej jezykiem japonskim...zrzadzeniem losu mieszkam juz trzy lata w Nihonie i walcze z trudnosciami zycia codziennego.poczawszy od prymitywnych rzeczy jakim jest robienie zakupow w markecie ,po wizyte u lekarza.poza tym nieznajomosc japonskiego savour vivru,dalo mi ladnie popalic pare razy,pomijajac fakt ze nieswiadomie obrazilam 'szacownych' japonczykow.Nie jest latwo byc gaijinem.nikt sie nie chce przyjaznic z nimi bo najzwyczajniej w swiecie sie nas boja i nie chca sobie zawracac nimi glowy. fakt ze sa uprzejmi i skromni do przesady ale w ogole niezyciowi,jednak lubie te cechy i czasem
ich nieporadnosc poprostu mnie rozmiesza/moj chlopak chcial dzwonic po service jak sie zarowka przepalila.../ehh

Yume

Post Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 9:14 pm   Odpowiedz z cytatem
chcialam tylko przekazac ze nigdy nic nie wiadomo jak w zyciu sie wydarzy,wiec nie zalamujcie sie you gotta have faith !

Niltinco

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 7:51 am   Odpowiedz z cytatem
Yume, Tobie akurat nie zazdroszczę, że mieszkasz w Japonii bo co prawda chciałabym tam pojechać ale nie mieszkać (a przynajmniej nie na stałe). Przykry jest fakt, że dla sporej części Japończyków gaijin =alien. Z krajów orientu zdecydowanie wolałabym zamieszkać w Chinach lub na Tajwanie , ale też nie wiem czy na stałe. Co do akcji z przepaloną żarówką to zastanawiam się jakby taka rozmowa telefoniczna z serwisem wyglądała w Polsce .
Powrót do góry
kagemusha

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 11:52 am   Odpowiedz z cytatem
niektórzy to mają fajnie jak mi się uda pojechać na studia di Poznania lub Warszawy to będzie sukces ^_^ o Nipponie jeszcze nie myślę na poważnie, ale może kiedyś...

co do tych japońskich sztuk walki, ja siedziałam w temacie już jakieś 3 lata i kiedyś spotkałam gościa który określił mnie hasełkiem " fanatyczka, Bruce Lee i te sprawy". no to wypadało dowiedzieć się kim ten Bruce Lee był (miałam wtedy jakieś 14lat i byłam kujonem, książki i książki... coś tam pogrzebałam, stwierdziłam, no fajnie wyglądał, aktorem jakimś tam był - dziś to już niemal bluźnierstwo :) ) no i przypadkiem puścili tam niedługo w TV "Wejście smoka" i nawróciłam się . a potem to już szybko poszło...
Powrót do góry
Yume

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 2:15 pm   Odpowiedz z cytatem
dzieki za zrozumienie Niltinko,tak wlanie jest.z ta zarowka to jeden z wielu incydentow,jak zapytalam gdzie jest mlotek bo chcialam powiesic obrazek to powiedzial ze jestem szalona i ze kobiecie nie przystoi wbijanie gwozdzi w sciane...heh
pozdrawiam

Sara

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 2:44 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Ty marzysz żeby tam wrócić a my aby tam spędzić choć jeden dzień. Sara, a może powiesz jak to się stało, że znalazłaś się w Japonii?

Jak to sie stało... pierwszy raz pojechałam tam z rodzicami i rodzicami kumpelki... bo oni mają tam rodzinke. Błam tam wtedy tydzień drugi raz pojechałam tam na caly miesiąc na wakacje z kumelką co własnie ma tam rodzinke... Było cudwnie...:)) To dzieki szczesciu tylko i wyłacznie..:))

Na ścianie.
_________
Basho
Powrót do góry
Nagi Mahori

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 2:53 pm   Odpowiedz z cytatem
Niektórzy to mają szczęście...
Ale przecież ci którzy go tyle nie mają, też mogą wziąć los w swoje ręce! Wystarczy jasne określenie celów i trochę samozaparcia w ich realizowaniu Moim celem związanym z Japonią jest na przykład zabranie tam swojej drugiej połowy w podróż poślubną za jakieś 4-5 lat

Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 3:04 pm   Odpowiedz z cytatem
btw to ciekawe, DB bylo poczatkiem zainteresowania sie japonia przez wielu tu piszacych, a wyswietlana na rtl7/tvn7 wersja byla po francusku
mlotek? gwozdz? myslalem, ze w japonii takie rzeczy to zapomniane, archaiczne narzedzia ktorych ew. ludzie z prowincji uzywaja
Swoja droga to nie przechodzmy z skrajnosci w skrajnosc, bo by powiedziec, ze ktos interesuje sie japonia wcale nie znaczy, ze interesuje sie kazdym jej aspektem.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 2 z 7