ostatnio po zjedzeniu sushi miewam dziwne uczucie... hmmm wyglada to tak... robi mi sie cieplo, puchna mi policzki, i jakos dziwnie sie czuje:/ jakbym mial zaraz pasc:/ czy to mozliwe ano sushi wa furui desu ka? bo smakuje dobrze... help!
moze ujawnila sie Twoja alergia na surowe ryby?:/Jest cos takiego.To zalezy tez gdzie jesz.Jezeli to jest sprawdzone i renomowane miejsce to raczej niemozliwe zeby o tej porze roku mieso sie psulo...W Japonii,latem,jak sa 40-stopniowe upaly to zdarza sie zeby ryby sie zepsuly w drodze od restauracji do domu(przy zamowieniu of course),bo bakterie sie wtedy b.szybko rozwijaja... i to sie objawia niezlym gastro...:/ :) osobiscie nigdy nie mialam takich problemow chociaz musze przyznac,ze w Polsce nigdy nie jadlam sushi :)
ehhh z ta alergia to moze byc prawda :/ jestem uczulony na wszystkie pylki drzew i moze jestem uczulony na surowe mieso [jesli tak moze byc?] eeeee lipaaa...
a zamiast "ano" mialo byc "are" ;p zjadlem "ka" i w ogole to czasu przeszlego jeszcze nie prarabialem ;p
wiesz co jak nadal sie zle czujesz to moze lepiej by bylo gdybys poszdl do lekarza...a tak wogule to jezeli jadles w sprawdzonym mjejscu to nie powinno to byc nic innego jak alergia. A moze to nie jest po sushi....jezeli to dawno bylo to radze ci isc do lekarza ...taka jest smutna prawda