do Kaiou
wchodzisz może w sklad Creativy? od jakiegoś miesiąca zasypuję pytaniami waszą skrzynkę, odpowiedzi dostaję bardzo satysfakcjujące rozumiem,że nie odpowiadacie na wszystkie pytania bo to niemożliwe :) ale powiedz mi proszę, czy uczeń przeciętny (tj. średnia 4,0) ma szansę do was na UAM startować? oczywiście jeśli zda maturę przyzwoicie.
pytam w imieniu swoim i znajomych
bo statystyki klamią
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 6:47 pm
kagemusha- zajrzyj na strone Creativy jeszcze raz, i dokładnie przeczytaj zasady rekrutacji oraz FAQ...
Nikt nie wie, jaki będzie próg punktów do przyjęcia na japonistyke w tym roku, bo po raz pierwszy będzie uwzględniana nowa matura... I jeśli będzie dużo chętnych, to podobnie jak w Krakowie w zeszłym roku, wyniki z matury będą musiały być w okolicach 95%... Mówie oczywiście o nowej... I nie wierz Kaiou- on nas nie lubi i nawet nie przychodzi na spotkania Creativy, nie mówiąc żeby cokolwiek tam robił ale sempaj i tak jest z niego kochany
_________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
rozumiem, rozumiem waszą stronkę już znam dokladnie i wiem wszystko czego się można stamtąd dowiedzieć.
konkretnie mialam na myśli czy przeciętnie dobry uczeń ma szansę się dostać (wiadomo, że nie bez problemów :) ) na japonistykę czy sinologię. ja np. japońskiego wiele nie znam, za to lepiej zorientowana jestem w kulturze, filozofii i sztukach wojennych. slyszalam też, że podobno większe szanse mają uczniowie z liceów o profilach lingwistycznych.
najważniejsze jest teraz świadectwo maturalne... szkoda, że nie ma rozmowy, liczylam, że zaprezentuję się lepiej
ale zawsze warto próbować