Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

próg punktowy (nowa matura) na UAM

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonistyka    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kagemusha

Post Wysłany: Czw Mar 16, 2006 10:39 am   Odpowiedz z cytatem
do Kaiou
wchodzisz może w sklad Creativy? od jakiegoś miesiąca zasypuję pytaniami waszą skrzynkę, odpowiedzi dostaję bardzo satysfakcjujące rozumiem,że nie odpowiadacie na wszystkie pytania bo to niemożliwe :) ale powiedz mi proszę, czy uczeń przeciętny (tj. średnia 4,0) ma szansę do was na UAM startować? oczywiście jeśli zda maturę przyzwoicie.
pytam w imieniu swoim i znajomych
bo statystyki klamią
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nezumi
芸者

Post Wysłany: Czw Mar 16, 2006 6:47 pm   Odpowiedz z cytatem
kagemusha- zajrzyj na strone Creativy jeszcze raz, i dokładnie przeczytaj zasady rekrutacji oraz FAQ...

Nikt nie wie, jaki będzie próg punktów do przyjęcia na japonistyke w tym roku, bo po raz pierwszy będzie uwzględniana nowa matura... I jeśli będzie dużo chętnych, to podobnie jak w Krakowie w zeszłym roku, wyniki z matury będą musiały być w okolicach 95%... Mówie oczywiście o nowej... I nie wierz Kaiou- on nas nie lubi i nawet nie przychodzi na spotkania Creativy, nie mówiąc żeby cokolwiek tam robił ale sempaj i tak jest z niego kochany

kagemusha

Post Wysłany: Pią Mar 17, 2006 1:00 pm   Odpowiedz z cytatem
rozumiem, rozumiem waszą stronkę już znam dokladnie i wiem wszystko czego się można stamtąd dowiedzieć.
konkretnie mialam na myśli czy przeciętnie dobry uczeń ma szansę się dostać (wiadomo, że nie bez problemów :) ) na japonistykę czy sinologię. ja np. japońskiego wiele nie znam, za to lepiej zorientowana jestem w kulturze, filozofii i sztukach wojennych. slyszalam też, że podobno większe szanse mają uczniowie z liceów o profilach lingwistycznych.
najważniejsze jest teraz świadectwo maturalne... szkoda, że nie ma rozmowy, liczylam, że zaprezentuję się lepiej
ale zawsze warto próbować
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1