| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Niltinco

|
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 3:24 pm |
|
|
|
| Nie ma dodatkowego egzaminu wewnętrznego z angielskiego. W zeszłym roku "nowi" maturzyści musieli zdawać rozmowy kwalifikacyjne tak jak "starzy" ale też język obcy był do wyboru i nikt Cię nie zmuszał do zdawania angielskiego. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Lina-chan

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
amaterasu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
amaterasu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 7:44 am |
|
|
|
| A pisząc poziom dwujezyczny nie masz od razu 100 z podstawowej? Pozatym, ta matura to loteria- ja pisałam próbne polskie jak marzenie, a jak przyszło co do czego, do lepiej nie mowić o moim wyniku... I zawsze jest nadzieja, że zmienią to w przyszłym roku... wiec ja radze koniczynki na szczescie poszukać ;P _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
Ostatnio zmieniony przez nezumi dnia Sro Cze 07, 2006 8:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 2:16 pm |
|
|
|
| nezumi napisał: |
| a pisza poziom dwujezyczn nie masz od razu 100 z podstawowej? |
tak, ale ja mowie o poziomie dwujezycznym, ktory jest przeliczany jak 4/3 pktow z rozszerzonej. Teoretycznie wiec kazdy wynik powyzej 75% to tj. powyzej 100% z rozszerzonej. Fajnie by bylo, ale to raczej nie mozliwe.:/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mercurius

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 7:34 pm |
|
|
|
Ja również próbuję na japo w tym roku :) Studiuję stosunki międzynarodowe, chcę studiować japonistykę jako drugi kierunek. Pisałem nową maturę rok temu, średnio dobrze mi poszło, ale spróbuję.
Jak podzielono miejsca na nową maturę i starą maturę? _________________ 軽々しく約束しない人が一番約束を大切にする。
|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 7:54 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| Studiuję stosunki międzynarodowe, chcę studiować japonistykę jako drugi kierunek. |
Japonistyka to dość czasochłonny kierunek więc nie wiem czy nie powinieneś poczekać aż będziesz na 3 lub 4 roku obecnych studiów. Sami wykładowcy z UAMu ,jak z nimi kiedyś rozmawiałam mówili, że wcześniejsze zaczynanie nie ma sensu bo zawali się obydwa kierunki, ale decyzja należy do Ciebie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mercurius

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 8:19 pm |
|
|
|
| chyba na każdym z instytutu orientalistyki, gdyż możesz wziąść japoński jako drugi język (ale to bodajże na 2gim roku). Też dołączam się do Niltinco i odradam Ci studiowanie tych dwóch kierunków równocześnie. Przecież są tacy co na samej japo wymiękają... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mercurius

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 8:40 pm |
|
|
|
| A jesli stosunki zaocznie? najwyżej wezmę rok dziekanki.. |
Moja koleżanka studiuje politologię dziennie (w trybie indywidualnym) i rusycystykę zaocznie i nie wyrabia z egzaminami, zamierza albo zrezygnować z zaocznych albo weźmie rok dziekanki. Rusycystyka nie jest aż tak czasochłonna jak japonistyka więc radzę dobrze się zastanowić bo nie wiem czy wiesz w co się pakujesz.
| Słyszałem, że można się też uczyć japońskiego na językoznawstwie i etnolingwistyce.. |
O tym nie słyszałam, a chcesz studiować japonistykę tylko dla nauki języka? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mercurius

|
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 8:45 pm |
|
|
|
chce studiować japonistykę nie tylko dla języka. moim marzeniem jest wyjechać do Japonii, a interesuję się i kulturą i polityką i historią tego kraju.
Zmierzam tylko ku spełnieniu marzeń. Najwyżej odstawię stosunki.. na jakiś czas :) Wiem w co się pakuję.. Studiowałem stosunki przez rok i mogłem spokojnie pracować. Zobaczymy co będzie dalej.. :) _________________ 軽々しく約束しない人が一番約束を大切にする。
|
|
| Powrót do góry |
|
|