Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

rekrutacja UAM 2006

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonistyka    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Niltinco

Post Wysłany: Sro Mar 29, 2006 3:24 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie ma dodatkowego egzaminu wewnętrznego z angielskiego. W zeszłym roku "nowi" maturzyści musieli zdawać rozmowy kwalifikacyjne tak jak "starzy" ale też język obcy był do wyboru i nikt Cię nie zmuszał do zdawania angielskiego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Lina-chan

Post Wysłany: Czw Mar 30, 2006 8:21 am   Odpowiedz z cytatem
Co do angielskiego to sprawdziłam i jest on obowi,ązkowy na UJ...
i niech nikt nie mówi, że czytać nie umiem ;D

jak piszesz nie na temat, to bądź chociaż grzeczny dla życzliwych Ci osób jak Niltinco... i przeczytaj czy w poście nie ma błędów przed wysłaniem go

Niltinco

Post Wysłany: Czw Mar 30, 2006 9:51 am   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Co do angielskiego to sprawdziłam i jest on obowi,ązkowy na UJ...
i niech nikt nie mówi, że czytać nie umiem ;D

I dlatego mając na myśli rekrutację na UJ piszesz w dziale "rekrutacja UAM 2006" .
Powrót do góry
amaterasu

Post Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 9:46 pm   Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich, właśnie odkryłam to forum:) Jest zszokowana i zdruzgotana tym, co tu przeczytałam. Pozostawałam w błogiej nieświadomości nowych zasad rekrutacji. Jak oni mogli cos takiego zrobić??????Jak? Przecież to czysty idiotym, te studia są dla pasjonatów, a nie kujonów wbijajacych się w model odpowiedzi. chyba zamaist zaczytywac się w ksiazkach o JAponii powinnam zacząć ryć motywy literackie i słówka z angola, bo inaczej krucho ze mną będzie. chlip chlip. BOże, gdzie jest sprawiedliwość na tym śiwecie. jestesm rozgoryczona i nie po raz pierwszy rozczarowana decyzjami ministerstw a edukacji.
pozdrawiam i pedzę przecytać 'DZiady" lub inna wielce ciekawą lekturę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mosad

Post Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 2:57 pm   Odpowiedz z cytatem
amaterasu napisał:
Witam wszystkich, właśnie odkryłam to forum:) Jest zszokowana i zdruzgotana tym, co tu przeczytałam. Pozostawałam w błogiej nieświadomości nowych zasad rekrutacji. Jak oni mogli cos takiego zrobić??????Jak? Przecież to czysty idiotym, te studia są dla pasjonatów, a nie kujonów wbijajacych się w model odpowiedzi. chyba zamaist zaczytywac się w ksiazkach o JAponii powinnam zacząć ryć motywy literackie i słówka z angola, bo inaczej krucho ze mną będzie. chlip chlip. BOże, gdzie jest sprawiedliwość na tym śiwecie. jestesm rozgoryczona i nie po raz pierwszy rozczarowana decyzjami ministerstw a edukacji.
pozdrawiam i pedzę przecytać 'DZiady" lub inna wielce ciekawą lekturę.

no witamy itp. wybacz ciekawosc:P amaterasu... inspiracja owa boginia czy tytulem na ps2? [note: gra okami - glowny bohater wilk amaterasu]

www.macross.wordpress.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
amaterasu

Post Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:06 pm   Odpowiedz z cytatem
Hehe, pierwsze słyszę o jakimś o jakimś wilku CZerpie inspirację z mitologii.
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 1:28 pm   Odpowiedz z cytatem
po drzwiach otwartych na UAMie troche lzej mi sie na duchu zrobilo... tam normalni ludzie sa! mialem tez zaszczyt wproszenia sie na konkurs japonskiego tegoz samego dnia (w charakterze widza of kors:P). Poza tym zaskoczyl mnie dr. Kanert. Gdybym go na ulicy zobaczyl nie powiedzialbym, ze jest doktorem, a co dopiero japonistyki. Kolejny dowod na to by nie sadzic ludzi po wygladzie Jedynie perspektywa minimum 95% z polskiego mnie przeraza. Przez ostatnie 6 lat trzymam rowna forme z polaka, czyli 3,3,3,3, itd. :/ probna 44/36% T.T
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 4:17 pm   Odpowiedz z cytatem
Sergioosh nie łam się . Jak się porządnie przyłożysz to i na 95 % spokojnie wyciągniesz :). Pamiętaj, że matura to nic w porównaniu z sesją .
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 10:34 pm   Odpowiedz z cytatem
dzieki za wsparcie problem w tym, ze przez te 6 lat nie tylko trzymalem rowna forme z polaka, ale tez i przykladanie sie do czegokolwiek nie lezalo w mojej naturze dr. Kanert troche mnie zasmucil mowiac, ze nie mozna miec powyzej 100% z anglika (wg regulaminu rekrutacji na UAM przy zdawaniu poziomu dwujezycznego teoretycznie jest to mozliwe o.O'), a przydaloby sie, nie powiem...
Powrót do góry
nezumi
芸者

Post Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 7:44 am   Odpowiedz z cytatem
A pisząc poziom dwujezyczny nie masz od razu 100 z podstawowej? Pozatym, ta matura to loteria- ja pisałam próbne polskie jak marzenie, a jak przyszło co do czego, do lepiej nie mowić o moim wyniku... I zawsze jest nadzieja, że zmienią to w przyszłym roku... wiec ja radze koniczynki na szczescie poszukać ;P

Ostatnio zmieniony przez nezumi dnia Sro Cze 07, 2006 8:13 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 2:16 pm   Odpowiedz z cytatem
nezumi napisał:
a pisza poziom dwujezyczn nie masz od razu 100 z podstawowej?

tak, ale ja mowie o poziomie dwujezycznym, ktory jest przeliczany jak 4/3 pktow z rozszerzonej. Teoretycznie wiec kazdy wynik powyzej 75% to tj. powyzej 100% z rozszerzonej. Fajnie by bylo, ale to raczej nie mozliwe.:/
Powrót do góry
Mercurius

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 7:34 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja również próbuję na japo w tym roku :) Studiuję stosunki międzynarodowe, chcę studiować japonistykę jako drugi kierunek. Pisałem nową maturę rok temu, średnio dobrze mi poszło, ale spróbuję.

Jak podzielono miejsca na nową maturę i starą maturę?

sergioosh

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 7:41 pm   Odpowiedz z cytatem
Jeśli mnie pamięć nie myli (w co niektórzy na tym forum nie wierzą) to dzielą miejsca między starą a nową proporcjonalnie do liczby podań. Tak bynamniej zapamiętałem z drzwi/dni otwartych instytutu orientalistyki UAMu...
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 7:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Studiuję stosunki międzynarodowe, chcę studiować japonistykę jako drugi kierunek.

Japonistyka to dość czasochłonny kierunek więc nie wiem czy nie powinieneś poczekać aż będziesz na 3 lub 4 roku obecnych studiów. Sami wykładowcy z UAMu ,jak z nimi kiedyś rozmawiałam mówili, że wcześniejsze zaczynanie nie ma sensu bo zawali się obydwa kierunki, ale decyzja należy do Ciebie.
Powrót do góry
Mercurius

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 7:57 pm   Odpowiedz z cytatem
a ja jednak sprobuję pociągnąć dwa kierunki naraz..
na dniach z Japonią na moim instytucie dowiedziałem się, że połączenie stosunków międzynarodowych i japonistyki może przynieść bardzo korzystne skutki

Będzie trudno.. na jakich jeszcze kierunkach UAMu można się podszkolić w japońskim?

Niltinco

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 8:19 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
a ja jednak sprobuję pociągnąć dwa kierunki naraz..

No to powodzenia życzę .
Cytat:
Będzie trudno.. na jakich jeszcze kierunkach UAMu można się podszkolić w japońskim?

Gdzieś mi się obiło o uszy, że na sinologii, arabistyce i nie wiem czy też na turkologii można się uczyć drugiego języka orientalnego (np. japońskiego) ale nie wiem czy to obowiązuje już na pierwszym roku czy na późniejszych.
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 8:19 pm   Odpowiedz z cytatem
chyba na każdym z instytutu orientalistyki, gdyż możesz wziąść japoński jako drugi język (ale to bodajże na 2gim roku). Też dołączam się do Niltinco i odradam Ci studiowanie tych dwóch kierunków równocześnie. Przecież są tacy co na samej japo wymiękają...
Powrót do góry
Mercurius

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 8:31 pm   Odpowiedz z cytatem
A jesli stosunki zaocznie? najwyżej wezmę rok dziekanki.. Japonistyka bardzo wiele dla mnie znaczy..
Słyszałem, że można się też uczyć japońskiego na językoznawstwie i etnolingwistyce..

Niltinco

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 8:40 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
A jesli stosunki zaocznie? najwyżej wezmę rok dziekanki..

Moja koleżanka studiuje politologię dziennie (w trybie indywidualnym) i rusycystykę zaocznie i nie wyrabia z egzaminami, zamierza albo zrezygnować z zaocznych albo weźmie rok dziekanki. Rusycystyka nie jest aż tak czasochłonna jak japonistyka więc radzę dobrze się zastanowić bo nie wiem czy wiesz w co się pakujesz.
Cytat:
Słyszałem, że można się też uczyć japońskiego na językoznawstwie i etnolingwistyce..

O tym nie słyszałam, a chcesz studiować japonistykę tylko dla nauki języka?
Powrót do góry
Mercurius

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 8:45 pm   Odpowiedz z cytatem
chce studiować japonistykę nie tylko dla języka. moim marzeniem jest wyjechać do Japonii, a interesuję się i kulturą i polityką i historią tego kraju.
Zmierzam tylko ku spełnieniu marzeń. Najwyżej odstawię stosunki.. na jakiś czas :) Wiem w co się pakuję.. Studiowałem stosunki przez rok i mogłem spokojnie pracować. Zobaczymy co będzie dalej.. :)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3