Z okazji tego że zacząłem oglądać The Walking Dead (Polecam lubiącym końce świata z zombie) nie mogłem odpuścić sobie zobaczenia Highschool of the Dead .
Highschool of the Dead i The Walking Dead to taka japońska i amerykańska wizja epidemii zombie
Osobiście anime ode mnie dostaje - za ecchi bo duże bąby i małe ubrania w tej fabule pasowały jak pieść do nosa ... ale za zombie i fabułę myślę że się dość pozytywnie spisało na swój japoński sposób
Po obejrzeniu całego anime odczułem pewien... hmmm... niedosyt.
Anime miało potencjał, ale go zmarnowało.
Nie można przez to powiedzieć, że jest złe... po prostu spodziewałem się czegoś więcej, a tak to, jak tylko przybliżałem głowę do ekranu dostawałem sutkiem w oko...
Osobiście też tak mogę powiedzieć bo na 12ep to jedynie zdarzyliśmy poznać bohaterów liznąć trochę akcji sądzę ze pierwsza seria mogła mieć chociaż 24ep a tak ciągle odczuwałem że to początek i kiedy się wczułem nadszedł koniec...
Moim zdaniem anime dobre i miło się oglądało ale , niestety zawiodłem się na końcu , bo ostatni odcinek był straszliwie kiepsko zakończony , chyba że wyszła lub ma wyjść druga seria
Może autor planuje bo daje to możliwości gdyż mało się jeszcze dowiadujemy ale nie wiadomo jak to będzie przez słabą ocenę oglądających tak mi sie wydaje.