Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Wizje/Yogen

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japońskie kino    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Angel Original

Post Wysłany: Sro Sty 18, 2006 3:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie wiem, czy ktokolwiek z Was oglądał film pt. Wizje/Yogen/Promotion
Ja nie oglądałam, ale widziałam trailer i fil wydał mi się naprawdę przerażający brr... nie wiem czy zdobędę sie na odwage aby go obejrzec. Warto dodać, że stworzyły go gwiazdy japońskiego horroru.A oto krótkie przedstawienie :

japonia

Reżyseria: Norio Tsuruta
Występują: Hiroshi Mikami, Maki Horiuchi, Mayumi Ono, Noriko Sakai
Produkcja: Japonia

Treść:
Thriller utrzymany w klimacie kultowych filmów: "The Ring - Krąg" i "Dark Water".

Reżyserem filmu jest Norio Tsuruta, twórca "The Ring-Krąg 0.Narodziny. Film wyprodukował Taka Ichise, producent takich filmów jak: Klątwa część 1 i 2 oraz amerykańskiego remake'u Klątwy, a także producent japońskiego Dark Water.
Profesor Hideki Satomi po trzech latach od tragicznej śmierci córki odkrywa w sobie umiejętność przewidywania śmierci. Dar jest przekleństwem. Co zrobić z tą wiedza jeśli dotyczy ona najbliższej rodziny?

/Opis ze strony www.kinoswiat.pl

Elen síla lúmenn' omentielvo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Yuki

Post Wysłany: Pon Kwi 10, 2006 8:41 pm   Odpowiedz z cytatem
Oglądałam. Film bardzo fajny....i pokręcony Tylko niestety pierwszy raz oglądałam go z włoskim dubbingiem,makabra,odradzam wszystkim

kaila^^

Post Wysłany: Sob Lis 04, 2006 7:03 pm   Odpowiedz z cytatem
Dla mnie ogladanie tego filmu bylo relaksem. Owszem sa scenki gdzie moze sie conieco zjeżyć tu i tam ale niestety one nie przewazaja.
Tak czy inaczej to polecam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
belle

Post Wysłany: Czw Mar 29, 2007 3:41 pm   Odpowiedz z cytatem
ja ostatnio nabyłam sobie ten film(w Koronie za niecałe 10zł )....i musze przyznać,że był ciekawy.
Racja,co do niektórych scen-były przerażające i w niektórych momentach czułam się troche zagubiona ale również polecam!:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzychos7

Post Wysłany: Czw Mar 29, 2007 6:51 pm   Odpowiedz z cytatem
Yuki napisał:
oglądałam go z włoskim dubbingiem

to musiało być najstraszniejsze. Normalnie filmy z włoskim dublngiem to porażka zupełnie inny klimat. Najczęściej brechtać się chce mi jak słyszę gdy po swojemu wariują (zupełnie inne intonacje i głosy) a czasem 'płakać mi się chce' jak można tak skwasić film.

P.S.
Jedyne co jakoś oglądałem z włoskim dubbingiem to anime na TVPoloni kiedyś (typu GiGi)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japońskie kino Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1