| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
gakusei

|
Wysłany: Czw Sty 12, 2006 11:48 am |
|
|
|
Zwracam sie do was z takim jednym zapytaniem.
Czy jest tutaj ktos z WSJO w Poznaniu? Jezeli tak to jak oceniacie swoją uczelnie, jaki jest stosunek wykladowców do studentów i jak to sie ma do przekazania wiedzy.
Jestem studentem informatyki na politechnice, jestem na 3 roku ale... nie mialem byc na tym na czym jestem..
Jak wyglada sprawa platnosci w praktyce?
Jak wyglada sprawa stopnia trudnosci i czy jezyk japonski jest tam wykladany od zera czy juz od jakiegos stopnia.
Czy mozna studiowac zaocznie/wieczorowo? bo badz co badz bylbym juz wtedy inż. informatyki wiec mam nadzieje ze mialbym juz jakas w miare normalną prace.
z gory dziekuje za wszelkie info.
pozdrawiam!_________________ www.gakuseiart.com
fotografie, te które względnie mi sie podobają a są mojego autorstwa.. |
|
| Powrót do góry |
|
|
bennosuke 鯉の殺人犯

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 7:30 pm |
|
|
|
| co do płatność to z koleżanka, która tam się uczyła w zeszłym roku mówiła, że dość niespodziewanie troche czesne podnieśli w połowie roku... _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
vana

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 8:54 pm |
|
|
|
Ja też jestem z WSJO. Czesne wynosi 540zł (bliższe informacje są zamieszczone na stronie uczelni )ale wg mnie najlepiej zapłacić za cały semestr lub rok, wtedy wychodzi taniej i nie ma problemów z wydaniem np. karty egazminacyjnej, bo bank nie zaksięguje wpłaty...
Niby szkoła jest ok, ale nie wiem, ile jeszcze tam przetrzymam. Jakoś ciągnięcie japonskiego i angielskiego nie za dobrze mi wychodzi :/ Jak chodzi o wykładowców to wiadomo, są różni, jak różni są ludzie. Niektórzy od bloku angielskiego są lekko pokręceni, że tak to ujmę (moi ok- ale współlokatorka baardzo narzeka). Japoński chyba wzyscy mamy z tymi samymi ludzmi (no nie wliczając pisma jap. - jedna grupa ma z polką, pozostałe 2 z japonką). Kanert-sensei wzbudza w wielu osobach w mojej grupie lekki strach. Jedna dziewczyna ode mnie czuje się bardzo grłupią idiotką na jego zajęciach i chce przez to zrezygnować. Oczywiście sensei nie znęca się nad nami w sposób jawny, ale jakoś gdy się nie zna odpowiedzi na jego pytanie to ma się takie wraźenie bycia strasznym pacanem - to subiektywne odczucie wielu osób z moje grupy, moze to tylko my jesteśmy tacy dziwni....
Co do stypendium, to ja bym nie powiedziała, że łatwo je dostać. Mi jakoś go dac nie chcą, a mam do Poznania 450km. Na stypendium od WSJO bym nie liczyła... |
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 8:43 pm |
|
|
|
| Pojawili się nowi studenci WSJO, i to japonistyki - więc może tutaj będziemy kontunuować wątek o tej uczelni z "co robią niedoszli japoniści"?.. [= _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
vana

|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 11:07 pm |
|
|
|
| nezumi napisał: |
| Pojawili się nowi studenci WSJO, i to japonistyki - więc może tutaj będziemy kontunuować wątek o tej uczelni z "co robią niedoszli japoniści"?.. [= |
Ja się zgadzam :) Teraz jestem na japonistyce pełną gębą
Do Niltinco:
Jak znasz choć trochę japoński (i w jakiś sposób to udowodnisz) to może będziesz w mojej grupie... takiej niby zaawansowanej... 1j04
Do mistcz_ironji :
To ile Was jest w grupie,że taka liczna? U mnie jest 15osób i wydaje mi się,że to tłum...
A na dzisiejszym wykładzie to niemal przeludnienie :p
| mistcz_ironji napisał: |
z tego co pamietam to komunikacje mamy z mgr Norie Mogi, oraz z mgr Yuki Horie (nawet powiedziala nam z kad to imie). no i jest jeszcze mgr Kyoko Nakanishi. szczerze mowiac to nie jestem do konca pewien czy dobrze pamietam ktora sensei czego uczy (dopiero pierwszy tydzien zajec minal). mgr Agnieszka Wachowska uczy nas gramatyki japonskiej, a historie japonii i jeden z wykladow pisma mamy z dr Maciejem Kanertem.
jedyne czego sie obawiam to stanu grupy po pierwszych egzaminach- wyglada na to ze niektorym nie chcialo sie nawet kany nauczyc w terminie. |
Ja mam :
2 komunikacje, Nakanishi + Horie
1 fonetyka, która ma nie być fonetyką tylko komunikacją , Mogi . Fonetyka by się baardzo przydała, daltego też nie rozumiem, czemu mam mieć trzecią komunikację zamiast fonetyki
2 pismo , Mogi, Kanetr
1 gramatyka praktyczna , Śledzińska
Wykład: historia polityczna Japonii , Kanert
A teraz ma się plan zmienić i będzie jeszcze Wiedza o krajach obszaru językowego (wykład, Majewicz) i Gramatyka opisowa i historia języka japońskiego (Majewicz). Już mi się plan nie podoba :p bo Majewicz ma być po południu |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
vana

|