| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 6:25 am |
|
|
|
Młode dziewczyny powinny uważać bardzo przy wjeździe do Japonii i starać się mieć wszystko wypisane i przygotowane - w tym adres na czas pobytu w Japonii. Znam pare dziewczyn, które zostały cofnięte na granicy bo nie miały np wpisanego adresu hotelu lub były nieodpowiednio ubrane. Wprawdzie teraz nie ma już takiego problemu z hosstesami jak to się miało pare lat temu, ale mimo wszystko radzę uważać.
Hifi, Kurimon:
Wy nie jesteście błękitnookie niewiasty o jasnej, delikatnej skórze i słodkiej krwi, więc komary was nie lubią xD Dla mnie każdy wypad nad rzekę czy do parku/lasu kończy się serią co najmniej 50 ukąszeń komarów na samych nogach!
Anna:
Wiem, że z deszczem jest różnie. Da się pozwiedzać czy zrobić pranie, ale bywają pory deszczowe bardzo uciążliwe ;/ Rok temu akurat prawie wcale nie padało. Tokyo ma dostep do morza więc na turystów czekają inne "atrakcje" niż sam deszcz w porę deszczową - np tajfuny czy tsunami._________________ "すべての方法で愛を見つかることはいい"
. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kurimon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Peko-chama

|
|
| Powrót do góry |
|
|
hifi100

|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 11:55 am |
|
|
|
| kurimon napisał: |
| Akiko Yoshitomi napisał: |
Hifi, Kurimon:
Wy nie jesteście błękitnookie niewiasty o jasnej, delikatnej skórze i słodkiej krwi, więc komary was nie lubią xD Dla mnie każdy wypad nad rzekę czy do parku/lasu kończy się serią co najmniej 50 ukąszeń komarów na samych nogach!
|
Czyli wychodzi na to, ze w Japonii nawet komary dyskryminuja cudzoziemcow...No ladnie.. I w dodatku to seksistki (jak wiemy tylko komarzyce gryza..) |
Nie wiedziałem, że trzeba mieć błękitne oczy, żeby zostać pogryzionym przez komary Jak polecę za rok, to będę mógł spać spokojnie, bo kolor oczu mi się nie zmienił ;D
Nie dość, że dyskryminujące seksistki, to jeszcze jakieś ninja muszą być. Ja przez 2 miesiące może ze 3 komary widziałem (góra 3, bo pamiętam tylko jednego... ale może w międzyczasie jakiś przeleciał i nie zwróciłem uwagi na niego)
Nawet zastanawiałem się, czemu tam nie ma komarów - i ewentualnie jak by wyglądały, skoro wszelkie robactwo jest tam o wiele większe niż u nas. (np Karaluchy i pająki wielkości mojej dłoni) |
|
| Powrót do góry |
|
|
AnnaI

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kurimon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
hifi100

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Playboy223

|
|
| Powrót do góry |
|
|
verde94

Dołączył: 17 Sty 2011 Posty: 22 Skąd: Nie ma tego na mapie ;), dolnośląskie
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Playboy223

|
|
| Powrót do góry |
|
|
bolion

|
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 6:08 pm |
|
|
|
| Jak to nie ma robali? Ja mieszkałam w wymuskanym na amen mieszkaniu, sprzątanym każdego dnia i jak nam raz karaluch przyszedł to przysięgam, że dostałam zawału. One są gigantyczne! |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yui Kinoko

|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 10:37 pm |
|
|
|
Cześć jestem tu nowa :)
Mam nadzieje, że dobrym temacie zadaje swoje pytanie :)
Czy znacie i polecacie, sprawdzone i dobre strony www, gdzie można zamówić bilet lotniczy? Zaczynam się szykować do wyjazdu, tzw. staram się zorientować ile będzie mnie to kosztować oraz gdzie mogę zamówić bilet lotniczy do Nagoya. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kurimon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yui Kinoko

|