| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
japonski.wakacje

|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 3:35 pm |
|
|
|
WAKACYJNY KURS JĘZYKA JAPOŃSKIEGO - 50 godzin za 350zł
Zapraszamy wszystkie osoby pragnące rozpocząć naukę języka japońskiego na wakacyjny intensywny kurs.
Zarazimy Cię pasją do Japonii.
JESTEŚMY NAJTAŃSI I NAJSOLIDNIEJSI.
Kurs obejmuje 50h zajęć lekcyjnych - 45 minutowych, zajęcia od poniedziałku do piątku.
- Zajęcia prowadzą świetni nauczyciele z JAPONISTYKI UW(z doświadczeniem pracujący w szkołach językowych)
- Zajęcia w mały grupach, 8-12 osobowych.
- Zajęcia na Politechnice Warszawskiej
- Materiały dydaktyczne w cenie kursu
- Zajęcia z rzutnikiem - niezastąpiona pomoc przy poznawaniu kultury Japonii
Zajęcia są dla osób początkujących. Trwają 50h - 45 minutowych.
zajęcia od poniedziałku do piątku w godzinach
1. grupa od 17 do 18,30
2. grupa od 18,30 do 20
START 2 sierpnia 2010!!!!!!!!!!!!!!!!! LICZBA MIEJSC OGRANICZONA!!!!!!!!!!!!!!
Podsumowując cena zajęć 50h to raptem 350zł
Na zakończenie kursu otrzymujecie Państwo dyplom, a dla najlepszego studenta bon na sushi.
Po ukończeniu szkolenia przewidujemy stworzenie grup zaawansowanych.
Osoby zainteresowane zapraszamy do kontaktu:
Marcin
japonski.wakacje@gmail.com
gg 3187206
608 384 274 |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 2:31 pm |
|
|
|
To ja sobie pozwolę przytoczyć z grona wypowiedź lektora, który pracował dla pana Marcina. Warto żeby potencjalni chętni wiedzieli w co mogą się wpakować.
"Moi drodzy,
Pisze zeby ostrzec was przed niejaka Katedra Jezykowa i kursami jezykowymi jakie ona oferuje i to zarowno ze strony kursanta jak i lektora.
Mialem watpliwa przyjemnosc pracowac dla Katedry i niejakiego Marcina Grzegorskiego ktory te kursy "organizuje". Sama grupa ktora uczylem byla bardzo sympatyczna i chetna do nauki, jednak organizacja calego kursu to totalna porazka. Materialy ktore mialy byc zapewniane zawsze byly spoznione, czesto odbite w formie totalnie nieczytelnej a na dodatek pomniejszone do rozmiarow 1/4 oryginalu. Wyobrazcie sobie frustracje osob chcacych uczyc sie znakow z materialow, ktorych czcionka byla rozmiaru 5, moze 6. Marcin kilka razy zapomnial mi powiedziec, ze zajecia ktore mialem prowadzic sa odwolane, przez co przyjezdzalem do szkoly na prozno. W polowie trwania kursu, zmienilo sie jego miejsce i godziny (oczywiscie zarowno ja, jak i kursanci, zostalismy postawieni przed faktem dokonanym). Przez ostatni miesiac kursu, poniewaz Marcin nie potrafil zalatwic pustej sali, zajecia odbywaly sie o 15 minut krocej niz zaplanowane. Zeby nie wyszlo glupio przed kursantami, zajecia zostaly odrobione na dodatkowych lekcjach, za ktore oczywiscie lektor pieniedzy nie otrzymal. Tutaj pojawia sie kolejny problem - Katedra Jezykowa nie zawsze placi swoim lektorom. Umawialem sie na swoja wyplate na 3 miesiace temu i do dzis jej nie zobaczylem (mimo ze stawka dla lektora j. japonskiego oferowana przez Katedre jest najnizsza w Warszawie w porownaniu z innymi szkolami jezykowymi). Marcin tlumaczyl sie, ze "ma uszkodzone konto bankowe". Kiedy juz rozstalem sie z Katedra, "rozwiazal" problem placenia mi, poprzez unikanie mnie, nieodbieranie telefonu, nieodpisywanie na smsy i maile, w zwiazku z czym, sprawa w przyszlym tygodniu laduje w sądzie.
Mysle ze jeszcze troche by się znalazlo na Katedre (wystarczy rzucic okiem na ich strone na FB i systematycznie kasowane wszystkie komentarze odnosnie ich kursow - wpisy typu "zaplacilem za kurs, ktory nigdy sie nie odbyl") ale nie bede juz was meczyl. Mowiac krotko, nie podejmujcie zadnej wspolpracy z wyzej wymieniona Katedrą Językową i Panem Marcinem Grzegórskim.
Pozdrawiam
Michal"
link do źródła cytatu:http://grono.net/chat/#jezykjaponski/topic/16421363/sl/kursy/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 9:48 am |
|
|
|
| Ta wiadomość powinna się pojawić też w innych miejscach, gdzie ów pan się zareklamował. _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 10:19 am |
|
|
|
Informacja została podana, też na 2 kolejnych forach (konnichiwa i japonia.org.pl) gdzie zauważyłam to ogłoszenie. Jeśli ktoś zauważy je w jakimś innym miejscu to może sam dodać to ostrzeżenie. A teraz garść info od uczennicy owego kursu:
"Widze, ze jest nas wiecej niz przypuszczalam. W lutym wplacilam zaliczke za kurs, ktory mial sie rozpoczac w marcu. O konkretnym terminie rozpoczecia mialam zostac pinformowana droga mailowa w ciagu kilku dni. Fakt, zostalam, ale dopiero po przejeciu inicjatywy przeze mnie i wyslaniu maila po tygodniu oczekiwania na kontakt ze strony Katedry. Pojechalam na zajecia, czekalam, nikt sie jednak nie pojawil. Jak sie pozniej okazalo, zostalam blednie poinformowana o miejscu, w ktorym zajecia sie odbywaja. W ten sposob stracilam 2 pierwsze lekcje jezyka, z ktorym nigdy wczesniej nie mialam stycznosci. Sama nie potrafilam nadrobic zaleglosci, co jest akurat oczywiste, spytalam wiec o najblizszy termin rozpoczecia tego samego kursu. Zero odpowiedzi. Zirytowana poprosilam o zwrot zaliczki. Tez zero odpowiedzi. W miedzyczasie natomiast regularnie otrzymywalam smsy z informacja o odwolaniu zajec. Dwa tygodnie temu po raz kolejny wyslalam maila z prosba o zwrot wplaconej zaliczki, na co Pan Marcin Grzegorski wreszcie raczyl odpisac, ze wyjasni sprawe i odezwie sie do mnie do konca tygodnia. Nie zrobil tego przez 2 tygodnie, a po moim kolejnym mailu w dniu wczorajszym zdawal sie w ogole nie wiedziec o co chodzi. Powiedzial, ze zwrotu zaliczki nie otrzymam, bo tak jest napisane w umowie. Byc moze, ale ja zadnej umowy nie podpisywalam, poza tym wina ewidentnie nie lezy po mojej stronie. Na www Katedry nie ma podanego nawet adresu siedziby spolki, na ktory mozna by kierowac pisma. Wszystko to jest jakas farsa."
Źródło cytatu:http://grono.net/chat/#japonistyka-uw/topic/19102423/sl/katedra-jezykowa-kursy-j-japonskiego-uwaga/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
japonski.wakacje

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 9:21 pm |
|
|
|
Jest mi niezmiernie przykro, iż problemy natury osobistej między obydwoma Panami zbierają żniwo w postaci negatywnego PRu. Pragnę zapewnić, iż podjęte zostały niezbędne kroki, aby opisane tutaj sytuacje nie miały już więcej miejsca. Jednocześnie gwarantujemy, iż w razie jakichkolwiek problemów, niedotrzymania postanowien umowy itp. wkład finansowy zostanie kursantowi zwrócony.
Zachęcam do uczestnictwa w kursach i wyrobienia sobie o nich własnej opinii. Gwarantuję, iż nie będziecie rozczarowani. |
|
| Powrót do góry |
|
|
shambler

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 6:19 am |
|
|
|
| Za dużo IŻ ! |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 8:31 am |
|
|
|
Za dużo Pan złego ludziom już wyrządził.
| Cytat: |
| Jednocześnie gwarantujemy, iż w razie jakichkolwiek problemów, niedotrzymania postanowien umowy itp. wkład finansowy zostanie kursantowi zwrócony. |
A jednak kolejne problemy się szykują?
Osobiście nie ufam i odradzam!!!!!!_________________ "すべての方法で愛を見つかることはいい"
. |
|
| Powrót do góry |
|
|