| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Alaxis

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Tegami

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 6:55 am |
|
|
|
Nie chcę się za bardzo wypowiadać publicznie o Polkach w Japonii, ale większość znich wyjechało jako hostess, wyszło za mąż za bogatego Japończyka (dużo starszego).
Dziwi mnie to, że bardzo małych miejscowościach mieszka po kilka Polek i większość z nich jest tancerkami (tu ewidentnie można się domysleć - ten sam hostclub XD)
Dlaczego gorsze? Dwulicowe, zakłamane. Zanim dostałam wizę małżeńską pytałam się wielu Polek co i jak, czy łatwo jest dostać wizę itp. To każda odpowiadała, że jest ciężko, że jeśli nie masz lewych papierów to nie dotaniesz wizy (podając strony gdzie owe dokumenty można nabyć), że w biurze imigracyjnym się wypytują o szczegóły - rozmowa trwa godzinę, pracownicy biura są nie uprzejmi itp. A jak było w realu? Złożyłam kilka PRAWDZIWYCH dokumentów, pan w biurze imigracyjnym nic nie pytał - łączny czas czekania w kolejce i stania przy okienki 15 minut! Efekt końcowy - po miesiącu dostałam list żeby się zgłosić po wizę. I jak napisałam tym Polką o tym, że w realu wizyta w biurze imigracyjnym to nic strasznego i że o nic nie pytają oraz spytałam dlaczego tak kłamały to większość wogóle mi nie odpisała a jak którach odpisała to zmieniła zdanie, że dostać wizę jest bardzo łatwo O.O
hmm dziwne...
To tylo jeden przykład._________________ "すべての方法で愛を見つかることはいい"
. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Toshiko

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kurimon

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 4:58 am |
|
|
|
Ladnie:)
U mnie w ten weekend jest festiwal ze wszystkimi bajerami. Co roku jest kilkaset tysiecy ludzi (podobno w zeszlym roku przez 3 dni ponad 2 mln). Masa mlodych lasek w yukatach:) _________________ 外人はダメ!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Rika

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Toshiko