Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Fajne anime w stylu Lovely complex :)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Manga & Anime    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sunako-chan

Post Wysłany: Nie Maj 09, 2010 4:15 pm   Odpowiedz z cytatem
Hejka:) poszukuje fajnego anime w stylu Lovely Complex i Yamato Nadeshiko Shichi Henge :) W ogóle jakiegoś komedio-romantycznego anime :) Z góry dziękuje za pomoc :)

PS. Sorry jeśli taki post już był ale nie chciało mi się szukać :) Jeżeli znajdziecie taki podajcie link

Berciks

Post Wysłany: Nie Maj 09, 2010 9:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Z komedio-romantycznych anime to może Kimi ni Todoke? Całkiem niezłe i ładna kreska .

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tomek

Post Wysłany: Pon Maj 10, 2010 4:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Green Green?
Zero no Tsukaima(mój faworyt)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Arisa

Post Wysłany: Sob Maj 15, 2010 11:06 am   Odpowiedz z cytatem
Podobne do Lovely Comlex wydaje mi się Bokura ga Ita. Jest tam ten sam problem: dziewczyna zakochuje się w chłopaku, który ją odrzuca a następnie i tak są razem, jednak na drodze do ich szczęści non-stop pojawiają się przeszkody. Jeśli polubiłaś Lovely za to że jest komedią, Bokura może nie zupełnie przypaść ci do gustu, ponieważ można je odebrać jako dramat. W moim odczuciu, kreska tegoż anime została poświęcona na to by w pełni ukazać rodzące i rozwijające się pomiędzy głównymi bohaterami uczucie. Natomiast jeśli chodzi o kreskę: wręcz razi w oczy. Twarze bohaterów, co tu dużo mówić przystojne nie są, jednak tła, w większości rozmyte zostały bynajmniej według mnie idealnie dopasowane do klimatu.

PS Kiedy czytałam komentarze do Bokura ga Ita, wielokrotnie natykałam się na teksty typu : wzruszające, aż łezka się w oku kręci, popłakałam/łem (tak, tak, faceci też płaczą, szczególnie na Clannad After Story ) się. Jednak jeśli chodzi o moją osobę to żadne takie reakcje nie nastąpiły, więc trudno mi stwierdzić czy jest ono aż tak głębokie i poruszające

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
simpsonka18

Post Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 5:24 pm   Odpowiedz z cytatem
Skip Beat i Special A musowo!! Chociaż mangi 100 razy lepsze, anime jest warte uwagi. Ouran też był niezły, ale manga jak na mnie za poważna się zrobiła. Ja tam płakać nie lubię
Powrót do góry
Peko-chama

Post Wysłany: Sob Paź 02, 2010 10:31 pm   Odpowiedz z cytatem
Tak Tak!! Kimi ni Todoke xD uwielbiam to. Ouran to już w ogóle jest wspaniały, ale mi właśnie manga bardziej się podoba.

P.S simpsonka18 co to za ciacho, które masz w avatarze? mrr... =*

simpsonka18

Post Wysłany: Nie Paź 03, 2010 7:47 am   Odpowiedz z cytatem
Mój sexi T.O.P oczywiście... Mmm <3 (z jego powodu żal mi że nie uczę się koreańskiego xP)
Powrót do góry
Peko-chama

Post Wysłany: Nie Paź 03, 2010 6:57 pm   Odpowiedz z cytatem
moim numerem jeden od kilku lat jest Jung Yunho z DBSK, ale ten Twój jest naprawdę niezły
Ja się uczę japońca, a koreańskiego boję się tknąć, bo slyszałam, że strasznie trudny jezyk. Jednak moja koleznka, która sie go uczy twierdzi, że jest o wiele prostszy od japońskiego może kiedyś sprobuję xD

simpsonka18

Post Wysłany: Nie Paź 03, 2010 7:18 pm   Odpowiedz z cytatem
ja kilka dni temu zaczęłam się uczyć jap., jak na razie umiem z 20-30 znaków hiragany powoli bo powoli, ale może jakiejś podstawy podstaw się nauczę :)
za to moim marzeniem jest, będąc już na studiach (dopiero wtedy będę miała większą styczność z dużym miastem), zapisać się na kurs koreańskiego.
O japońskim już nie wspomnę, bo bez nauczyciela to dużo się nie naumiem. Tak czy siak, muszę czekać te 3-4 lata...
Powrót do góry
Peko-chama

Post Wysłany: Pon Paź 04, 2010 6:47 pm   Odpowiedz z cytatem
moim największym marzeniem jest pójść na japonistykę i nauczyć się japońca perfekt, ale moja sensei mi odradziła <nie ma za bardzo co po tym robić> a jak usłyszała, że chciałabym wyjechac do japonii na stałe i tam pracować to już w ogóle zaczęła mi odradzać. Teraz jestem trochę podłamana, bo matura już nie długo, a ja nie mam pomysłu co oprócz japonistyki by mnie interesowało
Oczywiście najlepiej byłoby wyjechać na studia do Japonii, ale chyba trzeba by być geniuszem, potomkiem Einstein`a i ogólnie jednym wielkim mózgiem.
Ech.. w tej naszej nieszczęsnej polsce są takie jakieś ograniczenia. Chociażby dlatego że na japonistykę jest co roku tylko 20 miejsc! Na UW w Wawie. Dostają się tylko najlepsi, a jednocześnie raczej nie znajdzie się po tym pracy w polsce..
Ale sie rozpisałam. Musiałam się trochę powyżalać

simpsonka18

Post Wysłany: Pon Paź 04, 2010 8:24 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja też tak mam że muszę się komuś wyżalić... Ja to chcę pójść na angielski w biznesie, ogólnie to chciałabym pracować w jakiejś firmie, zarabiać fajną kasę i chodzić do pracy w pięknych szpileczkach :) za rok chce iść do LO na mat-ang, ogólnie z angielskim wiążę przyszłość. Nie interesuje mnie jednak anglistyka ani nic z tych rzeczy, nie lubię historii (oprócz historii Japonii), a tam to chyba się ma historię Wlk B. Ehh do matury mam jeszcze 4 lata prawie, więc jest luz, ale ten japoński z nauczycielem to bym już chciała mieć... Buu
Powrót do góry
Hayatee

Post Wysłany: Wto Paź 05, 2010 7:01 pm   Odpowiedz z cytatem
Ojj zrobił się tu offtop :)

Peko-chama

Post Wysłany: Wto Paź 05, 2010 8:47 pm   Odpowiedz z cytatem
ja mam maturę za trzy lata i jestem właśnie w klasie mat-geo. Poszłam do niej z założeniem, ze bd studiować jakiś biznes, ekonomię czy coś w tym guście. Minął miesiąc, a ja już wiem że się do tego nie nadaję <dlatego jestem troszkę podłamana : [> bo z matmą spoko, ale ja nie cierpię się kuć na pamięć, a z geo jednak trzeba powkuwać. Najchętniej bym się przeniosła właśnie do klasy lingwistycznej, ale z drugiej strony nie cierpię polskiego. Ostatecznie pewnie zostanę w mat-geo, ale raczej bd miałą problem z wyborem kierunku studiów.

Peko-chama

Post Wysłany: Wto Paź 05, 2010 8:50 pm   Odpowiedz z cytatem
ah właśnie temat jest: fajne anime w stylu lovely complex a my tu gadamy o studiach, maturze i problemach z tym związanymi. Trzeba się przenieść do innego tematu

Peko-chama

Post Wysłany: Wto Paź 05, 2010 8:56 pm   Odpowiedz z cytatem
ok temat kontynuujemy w dziale Japonistyka, temat: liceum-->studia?-->co dalej?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Manga & Anime Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1