| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Sunako-chan

Dołączył: 10 Lis 2009 Posty: 6 Skąd: Ciało - Tuszyn , Dusza - Osaka
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Berciks

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Tomek

|
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 4:30 pm |
|
|
|
Green Green?
Zero no Tsukaima(mój faworyt) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Arisa

|
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 11:06 am |
|
|
|
Podobne do Lovely Comlex wydaje mi się Bokura ga Ita. Jest tam ten sam problem: dziewczyna zakochuje się w chłopaku, który ją odrzuca a następnie i tak są razem, jednak na drodze do ich szczęści non-stop pojawiają się przeszkody. Jeśli polubiłaś Lovely za to że jest komedią, Bokura może nie zupełnie przypaść ci do gustu, ponieważ można je odebrać jako dramat. W moim odczuciu, kreska tegoż anime została poświęcona na to by w pełni ukazać rodzące i rozwijające się pomiędzy głównymi bohaterami uczucie. Natomiast jeśli chodzi o kreskę: wręcz razi w oczy. Twarze bohaterów, co tu dużo mówić przystojne nie są, jednak tła, w większości rozmyte zostały bynajmniej według mnie idealnie dopasowane do klimatu.
PS Kiedy czytałam komentarze do Bokura ga Ita, wielokrotnie natykałam się na teksty typu : wzruszające, aż łezka się w oku kręci, popłakałam/łem (tak, tak, faceci też płaczą, szczególnie na Clannad After Story ) się. Jednak jeśli chodzi o moją osobę to żadne takie reakcje nie nastąpiły, więc trudno mi stwierdzić czy jest ono aż tak głębokie i poruszające  _________________ Gdyby Anime i Manga były zbrodnią każdy otaku dostałby dożywocie :3
 |
|
| Powrót do góry |
|
|
simpsonka18

|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 5:24 pm |
|
|
|
| Skip Beat i Special A musowo!! Chociaż mangi 100 razy lepsze, anime jest warte uwagi. Ouran też był niezły, ale manga jak na mnie za poważna się zrobiła. Ja tam płakać nie lubię |
|
| Powrót do góry |
|
|
Peko-chama

|
|
| Powrót do góry |
|
|
simpsonka18

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 7:47 am |
|
|
|
| Mój sexi T.O.P oczywiście... Mmm <3 (z jego powodu żal mi że nie uczę się koreańskiego xP) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Peko-chama

|
|
| Powrót do góry |
|
|
simpsonka18

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Peko-chama

|
|
| Powrót do góry |
|
|
simpsonka18

|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 8:24 pm |
|
|
|
| Ja też tak mam że muszę się komuś wyżalić... Ja to chcę pójść na angielski w biznesie, ogólnie to chciałabym pracować w jakiejś firmie, zarabiać fajną kasę i chodzić do pracy w pięknych szpileczkach :) za rok chce iść do LO na mat-ang, ogólnie z angielskim wiążę przyszłość. Nie interesuje mnie jednak anglistyka ani nic z tych rzeczy, nie lubię historii (oprócz historii Japonii), a tam to chyba się ma historię Wlk B. Ehh do matury mam jeszcze 4 lata prawie, więc jest luz, ale ten japoński z nauczycielem to bym już chciała mieć... Buu |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 7:01 pm |
|
|
|
| Ojj zrobił się tu offtop :) _________________ `But with that moon in the sky.
Who wants to be alone ..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Peko-chama

|
|
| Powrót do góry |
|
|