| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
kurimon

|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 5:15 am |
|
|
|
| martinshaolin napisał: |
Ja to wam tylko powiem, żebyście przygotowali się na pobranie krwi, trzy fotki twarzy, pobranie odcisków palców wskazujących i mini wywiad na lotnisku.
Niektórym trzepią jeszcze walizki hehe
Dbają o bezpieczeństwo jak cholera |
Gdzies Ty to wyczytal?
Pobieraja odciski palcow i robia zdjecie przy wjezdzie. Co do trzepania to tylko raz (4 lata temu) prosili mnie o otworzenie walizki. A wwozilem juz i mieso i alkohol ponad limit i inne takie. _________________ 外人はダメ!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
martinshaolin

|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 10:52 pm |
|
|
|
| Mój trener karate leciał niedawno na Okinawę i spotkały go takie rzeczy. Więc to nie żadna ściema. _________________ "Trenuj tak, abyś mógł przyjąć każdy cios - uderzaj tak, abyś nie musiał przyjąć następnego ciosu"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
kurimon

|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 5:56 am |
|
|
|
A ja wracalem do Tokyo w styczniu. I oprocz odciskow i zdjecia (jak zwykle) nic wiecej nie zauwazylem.
Poza tym, na logike, po cholere im krew??I gdzie niby to trzymac?? Trener Ci bajek naopowiadal coby miec +5 do szacunku:) _________________ 外人はダメ!
Ostatnio zmieniony przez kurimon dnia Pon Mar 01, 2010 2:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 7:52 am |
|
|
|
Teoretycznie jest to możliwe, jeśli wcześniej jeździł po jakiś krajach, które są "na cenzurowanym" jeśli chodzi o warunki sanitarne lub choroby. Moja znajoma z Meksyku była trzymana chyba z 3 godziny, ale nie pamiętam, czy pobierali jej krew, chyba nie :)
A to, że trener ściemniał, to wywnioskowałem po tym, że niby powiedział "3 fotki twarzy" - cóż, fotki są cyfrowo robione i jest to jedno szybkie zdjęcie, więc już chociaż ten fragment świadczy o tym, że coś tu nie tak >< |
|
| Powrót do góry |
|
|
martinshaolin

|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 6:16 pm |
|
|
|
3 bo od przodu, i z lewego i prawego profilu. tak się wymądrzacie a go nie znacie. A polowa pisze to co w necie znalazła a nie to co przeżyli. Po za tym kontrole sie zmieniają. A krew jest ważna choćby dlatego, że jak zginiesz to maja Twoje DNA. I zidentyfikują ciało. Ale wy wiecie lepiej.
A tak odchodząc od tematu, to jak jedzie ktoś do Libanu to juz go do Izraela nie wpuszczą i na odwrót, chyba ze zrobi nowy paszport. Wiec wszystko jest możliwe _________________ "Trenuj tak, abyś mógł przyjąć każdy cios - uderzaj tak, abyś nie musiał przyjąć następnego ciosu"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
hifi100

|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 6:56 pm |
|
|
|
3 bo od przodu, i z lewego i prawego profilu. tak się wymądrzacie a go nie znacie. A polowa pisze to co w necie znalazła a nie to co przeżyli. Po za tym kontrole sie zmieniają. A krew jest ważna choćby dlatego, że jak zginiesz to maja Twoje DNA. I zidentyfikują ciało. Ale wy wiecie lepiej.
A tak odchodząc od tematu, to jak jedzie ktoś do Libanu to juz go do Izraela nie wpuszczą i na odwrót, chyba ze zrobi nowy paszport. Wiec wszystko jest możliwe |
To mogę skomentować tylko tak : ...
Bo nic innego mi do głowy nie przychodzi.
"A polowa pisze to co w necie znalazła a nie to co przeżyli"
Jakbyś zauważył, to jednak więcej osób się wypowiedziało, co mają już jakieś doświadczenia z tym, a to, że wolisz wierzyć trenerowi, to Twoja sprawa.
Ja powiedziałem tylko to, co sam przeżyłem. Nie wykluczałem, że to pobranie krwi to jakaś ściema. Myślę, że jest to możliwe z tym pobraniem, ale tak jak już było tu wcześniej wspomniane (jeśli chodzi o choroby) a nie o żadne DNA! |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 8:25 pm |
|
|
|
A tak odchodząc od tematu, to jak jedzie ktoś do Libanu to juz go do Izraela nie wpuszczą i na odwrót, chyba ze zrobi nowy paszport. Wiec wszystko jest możliwe |
Im nie jest potrzebne DNA, którego pobieranie w tak banalnym celu byłoby podejrzewam nielegalne, poza tym DNA można pobrać nawet z obciętego paznokcia, czy włosa, więc ten argument wymyśliłeś(-aś) na poczekaniu.
Szukałem informacji na temat pobierania krwi przy wjeździe do Japonii i jedyne, co znalazłem to to, że pobierają ją psom i innym zwierzakom wwożonym do kraju.
Nic nie było o ludziach. Ani mnie się to nigdy nie przydarzyło, ani nikomu z moich znajomych, którzy do Japonii jechali (a znam takich ludzi sporo, z różnych krajów).
Zapytaj go więc, dlaczego pobierali mu krew, bo jeśli to rzeczywiście zrobili, to mieli OBOWIĄZEK go poinformować, dlaczego i po co. Jeśli powie, że nie wie, znaczy że albo coś ściemniał, albo (sorry, za wyrażenie) się sfrajerzył zgadzając się na coś takiego bez słowa sprzeciwu.
Naprawdę trudno mi uwierzyć w coś takiego, bo musiałaby być chyba jakaś zabójcza na szeroką skalę epidemia na świecie, żeby to robili, bo nawet Meksykanom w czasie świńskiej grypy krwi nie pobierali, a tylko dokładnie badali i wypytywali o stan zdrowia.
Jedyna sytuacja wg mnie, jaka umożliwiałaby im pobranie krwi to podejrzenie zażycia narkotyków, więc albo był naćpany, albo ściemniał... Innej opcji szczerze mówiąc nie widzę... |
|
| Powrót do góry |
|
|
shambler

|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 11:59 pm |
|
|
|
| Może wyczuli w nim zwierzę. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kurimon

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 2:00 pm |
|
|
|
| Aki -->Dostalas moja odpowiedz na ktoryms z for? Bo zdarzylo sie wczesniej ze wyslalem cos komus i nigdy nie doszlo. _________________ 外人はダメ!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Papillon

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 2:18 pm |
|
|
|
| Więcej szacunku dla drugiego człowieka... owszem poleciał w kulki, ale to nie powód żeby tak teraz po nim jechać. Pomyślcie, że martinshaolin na pewno darzy szacunkiem swojego sensei'a, a Wy go tak po prostu oceniacie z góry (dopingi). |
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 5:10 pm |
|
|
|
| Papillon napisał: |
| Więcej szacunku dla drugiego człowieka... owszem poleciał w kulki, ale to nie powód żeby tak teraz po nim jechać. Pomyślcie, że martinshaolin na pewno darzy szacunkiem swojego sensei'a, a Wy go tak po prostu oceniacie z góry (dopingi). |
Poza tym trzeba z dystansem trochę podchodzić do życia, umieć wyczuć ironię i mieć poczucie humoru  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Papillon

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 11:43 pm |
|
|
|
Dobra niech Wam będzie, nie mam chęci się spierać o sprawę, która mnie w ogóle nie dotyczy. Pomyślcie tylko o tym, jak odbierze Wasze wypowiedzi martinshaolin? czy potraktuję to jako ironię...?
Fakt, faktem Sensei odpowiedział mu podkoloryzowaną historię a on nie sprawdzając jej wiarygodności przytoczył ją tutaj. Koniec Offtopicu |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
|
| Powrót do góry |
|
|