Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Wyjazd do Japonii

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonia    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kurimon

Post Wysłany: Sob Lut 27, 2010 5:15 am   Odpowiedz z cytatem
martinshaolin napisał:
Ja to wam tylko powiem, żebyście przygotowali się na pobranie krwi, trzy fotki twarzy, pobranie odcisków palców wskazujących i mini wywiad na lotnisku.
Niektórym trzepią jeszcze walizki hehe

Dbają o bezpieczeństwo jak cholera

Gdzies Ty to wyczytal?
Pobieraja odciski palcow i robia zdjecie przy wjezdzie. Co do trzepania to tylko raz (4 lata temu) prosili mnie o otworzenie walizki. A wwozilem juz i mieso i alkohol ponad limit i inne takie.

martinshaolin

Post Wysłany: Nie Lut 28, 2010 10:52 pm   Odpowiedz z cytatem
Mój trener karate leciał niedawno na Okinawę i spotkały go takie rzeczy. Więc to nie żadna ściema.

kurimon

Post Wysłany: Pon Mar 01, 2010 5:56 am   Odpowiedz z cytatem
A ja wracalem do Tokyo w styczniu. I oprocz odciskow i zdjecia (jak zwykle) nic wiecej nie zauwazylem.

Poza tym, na logike, po cholere im krew??I gdzie niby to trzymac?? Trener Ci bajek naopowiadal coby miec +5 do szacunku:)

Ostatnio zmieniony przez kurimon dnia Pon Mar 01, 2010 2:26 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
slawek15

Post Wysłany: Pon Mar 01, 2010 7:52 am   Odpowiedz z cytatem
Teoretycznie jest to możliwe, jeśli wcześniej jeździł po jakiś krajach, które są "na cenzurowanym" jeśli chodzi o warunki sanitarne lub choroby. Moja znajoma z Meksyku była trzymana chyba z 3 godziny, ale nie pamiętam, czy pobierali jej krew, chyba nie :)

A to, że trener ściemniał, to wywnioskowałem po tym, że niby powiedział "3 fotki twarzy" - cóż, fotki są cyfrowo robione i jest to jedno szybkie zdjęcie, więc już chociaż ten fragment świadczy o tym, że coś tu nie tak ><

martinshaolin

Post Wysłany: Pon Mar 01, 2010 6:16 pm   Odpowiedz z cytatem
3 bo od przodu, i z lewego i prawego profilu. tak się wymądrzacie a go nie znacie. A polowa pisze to co w necie znalazła a nie to co przeżyli. Po za tym kontrole sie zmieniają. A krew jest ważna choćby dlatego, że jak zginiesz to maja Twoje DNA. I zidentyfikują ciało. Ale wy wiecie lepiej.
A tak odchodząc od tematu, to jak jedzie ktoś do Libanu to juz go do Izraela nie wpuszczą i na odwrót, chyba ze zrobi nowy paszport. Wiec wszystko jest możliwe

hifi100

Post Wysłany: Pon Mar 01, 2010 6:56 pm   Odpowiedz z cytatem
martinshaolin napisał:
3 bo od przodu, i z lewego i prawego profilu. tak się wymądrzacie a go nie znacie. A polowa pisze to co w necie znalazła a nie to co przeżyli. Po za tym kontrole sie zmieniają. A krew jest ważna choćby dlatego, że jak zginiesz to maja Twoje DNA. I zidentyfikują ciało. Ale wy wiecie lepiej.
A tak odchodząc od tematu, to jak jedzie ktoś do Libanu to juz go do Izraela nie wpuszczą i na odwrót, chyba ze zrobi nowy paszport. Wiec wszystko jest możliwe

To mogę skomentować tylko tak : ...

Bo nic innego mi do głowy nie przychodzi.
"A polowa pisze to co w necie znalazła a nie to co przeżyli"
Jakbyś zauważył, to jednak więcej osób się wypowiedziało, co mają już jakieś doświadczenia z tym, a to, że wolisz wierzyć trenerowi, to Twoja sprawa.

Ja powiedziałem tylko to, co sam przeżyłem. Nie wykluczałem, że to pobranie krwi to jakaś ściema. Myślę, że jest to możliwe z tym pobraniem, ale tak jak już było tu wcześniej wspomniane (jeśli chodzi o choroby) a nie o żadne DNA!
Powrót do góry
slawek15

Post Wysłany: Pon Mar 01, 2010 8:25 pm   Odpowiedz z cytatem
martinshaolin napisał:

Im nie jest potrzebne DNA, którego pobieranie w tak banalnym celu byłoby podejrzewam nielegalne, poza tym DNA można pobrać nawet z obciętego paznokcia, czy włosa, więc ten argument wymyśliłeś(-aś) na poczekaniu.

Szukałem informacji na temat pobierania krwi przy wjeździe do Japonii i jedyne, co znalazłem to to, że pobierają ją psom i innym zwierzakom wwożonym do kraju.
Nic nie było o ludziach. Ani mnie się to nigdy nie przydarzyło, ani nikomu z moich znajomych, którzy do Japonii jechali (a znam takich ludzi sporo, z różnych krajów).

Zapytaj go więc, dlaczego pobierali mu krew, bo jeśli to rzeczywiście zrobili, to mieli OBOWIĄZEK go poinformować, dlaczego i po co. Jeśli powie, że nie wie, znaczy że albo coś ściemniał, albo (sorry, za wyrażenie) się sfrajerzył zgadzając się na coś takiego bez słowa sprzeciwu.

Naprawdę trudno mi uwierzyć w coś takiego, bo musiałaby być chyba jakaś zabójcza na szeroką skalę epidemia na świecie, żeby to robili, bo nawet Meksykanom w czasie świńskiej grypy krwi nie pobierali, a tylko dokładnie badali i wypytywali o stan zdrowia.

Jedyna sytuacja wg mnie, jaka umożliwiałaby im pobranie krwi to podejrzenie zażycia narkotyków, więc albo był naćpany, albo ściemniał... Innej opcji szczerze mówiąc nie widzę...

shambler

Post Wysłany: Pon Mar 01, 2010 11:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Może wyczuli w nim zwierzę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Wto Mar 02, 2010 12:20 pm   Odpowiedz z cytatem
Pewnie sprawdzali krew trenera, zeby sprawdzic, czy nie jest na dopingu, czy jakis sterydow nie wpier***a. A trzy fotki to zapewnie na zapas, na wszelki wypadek, zeby w kryminale mieli gotowca

.
Powrót do góry
kurimon

Post Wysłany: Wto Mar 02, 2010 2:00 pm   Odpowiedz z cytatem
Aki -->Dostalas moja odpowiedz na ktoryms z for? Bo zdarzylo sie wczesniej ze wyslalem cos komus i nigdy nie doszlo.

Papillon

Post Wysłany: Wto Mar 02, 2010 2:18 pm   Odpowiedz z cytatem
Więcej szacunku dla drugiego człowieka... owszem poleciał w kulki, ale to nie powód żeby tak teraz po nim jechać. Pomyślcie, że martinshaolin na pewno darzy szacunkiem swojego sensei'a, a Wy go tak po prostu oceniacie z góry (dopingi).

kuroneko

Post Wysłany: Wto Mar 02, 2010 3:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Czy ja wiem, Papillon? Poziom dyskusji dostosowuje się po prostu do poziomu bzdurnosci zagadnienia
Powrót do góry
slawek15

Post Wysłany: Wto Mar 02, 2010 5:10 pm   Odpowiedz z cytatem
Papillon napisał:
Więcej szacunku dla drugiego człowieka... owszem poleciał w kulki, ale to nie powód żeby tak teraz po nim jechać. Pomyślcie, że martinshaolin na pewno darzy szacunkiem swojego sensei'a, a Wy go tak po prostu oceniacie z góry (dopingi).

Poza tym trzeba z dystansem trochę podchodzić do życia, umieć wyczuć ironię i mieć poczucie humoru

Papillon

Post Wysłany: Wto Mar 02, 2010 11:43 pm   Odpowiedz z cytatem
Dobra niech Wam będzie, nie mam chęci się spierać o sprawę, która mnie w ogóle nie dotyczy. Pomyślcie tylko o tym, jak odbierze Wasze wypowiedzi martinshaolin? czy potraktuję to jako ironię...?

Fakt, faktem Sensei odpowiedział mu podkoloryzowaną historię a on nie sprawdzając jej wiarygodności przytoczył ją tutaj. Koniec Offtopicu

Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Sro Mar 03, 2010 4:01 pm   Odpowiedz z cytatem
kurimon napisał:
Aki -->Dostalas moja odpowiedz na ktoryms z for? Bo zdarzylo sie wczesniej ze wyslalem cos komus i nigdy nie doszlo.

Dostałam, ale nie mogłam odpisać, bo nie wyskakiwał mi formularz do wiadomości, a potem zapomniałam Jutro odpowiem.

.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2