| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Nana-chan

|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 9:34 pm |
|
|
|
A więc i dwója BĘC!przeszukałam całe forum i nie znalazłam żadnego topica dotyczącego tego. Na takim forum jak to lub na zwykłym blogu znajdzie się kilku ludzi takich jak ja, którzy mają pomysł na własną Mangę. Większość opowiadań jak pewnie sami zauważyliście mają podobną fabułę. Tutaj możecie zamieszczać wasze pomysły.
A teraz kilka próśb, a raczej zasad, których nikt z nas nie lubi. Nie chcę tu czegoś w stylu spam takiego jak: Opowieść o wesołym chłopcu który wiedzie normalne życie i nagle trafia do innego świata, gdzie trwa wojna i zakochuje się w kimś kto nie jest "dla niego". Takim rzeczom mówimy NIE. Opis powinien być treściwy i opowiadać o tym co mniej więcej miałaby przedstawiać manga. Nie musicie, ale warto by było dodać krótkie opisy postaci. Zbierzmy się wszyscy MangowcyXD z pokładami wyobraźni i ci, którzy nie mają jej, aż tyle. A więc zapraszam do dzielenia się opisami. Ja sama swój wstawię niedługo. Pozdro dla wszystkich:). |
|
| Powrót do góry |
|
|
aggi

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 6:53 am |
|
|
|
| Czyli chcesz abyśmy ci podsunęli pomysł na mangę? |
|
| Powrót do góry |
|
|
tomek-tygrysek 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Nana-chan

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 6:56 pm |
|
|
|
Nie nie chodzi mi o podsunięcie pomysłu. Mam już jednego bloga, jedno opowiadanie i tyle mi wystarczy:D. A oto mój pomysł (pierwszy raz ujrzy światło dzienne^^):
W zaświatach żyje sobie anioł śmierci. Jest ponury i rzadko okazuje emocje. Wysyła on złe dusze (tzn.: ludzi którzy np. kogoś zabili) do piekła, a tych którzy się uratowali - do nieba (choć tych jest mniej). Z "góry" widzi dziewczynę od której nie czuć aury i nie może zobaczyć kiedy umrze. Zostaje wysłany z misją aby zaprzyjaźnić się z nią i dowiedzieć się dlaczego tak się dzieje. Dziewczyna jest jednak chora na serce i części czasu spędza w szpitalu. Hiro (imię anioła) pomaga jej przez to przejść. Stają się przyjaciółmi. Jednak po niedługim czasie przyjaźń przeistacza się w miłość.
To by było na tyle. A więc mamy historie miłosną i tajemnice. Dlaczego Sanae (imię dziewczyny) jest wyjątkowa? Dlaczego nieokazujący emocji, posłaniec śmierci zakochuje się w tak wesołej dziewczynie? Tego dowiecie się jak zachce mi się napisać fabułę . A więc to jest mój pomysł.Piszcie co o nim sądzicie (zniosę każdą krytykę) i zamieszczajcie swoje pomysły, które z przyjemnością ocenię:). |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
|
| Powrót do góry |
|
|
aggi

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 2:09 pm |
|
|
|
| Bardzo orginalne! Podoba mi się! |
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
|
| Powrót do góry |
|
|
tomek-tygrysek 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Nana-chan

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 7:29 pm |
|
|
|
| Kuroneko jeżeli ci to w czymś przeszkadza to wpadnij na własny pomysł i wytknę to co ci się podoba a co nie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Rika

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 11:43 am |
|
|
|
| Nana-chan napisał: |
| Kuroneko jeżeli ci to w czymś przeszkadza to wpadnij na własny pomysł i wytknę to co ci się podoba a co nie. |
| Rika napisał: |
| Kuroneko daje swój komentarz a chyba sama prosiłaś o szczere opinie nie?! |
Rzecz w tym, że Twój pomysł jest trochę mdły z jednej strony, a z drugiej jakby płyki. A z trzeciej wtórny.
Anioł śmierci, postać spoza tego świata, nie-żywa w rozumieniu ludzkim, przełamujący swoją apatię (czyli niewyrażanie uczuć), zakochujący się w zwykłej dziewczynie trąci trochę "Twilightem".
| Dlaczego Sanae (imię dziewczyny) jest wyjątkowa? |
No właśnie, dlaczego? Akurat ten punkt fabuły powinnaś mieć bardzo dokładnie opracowany, bowiem na nim opiera się cała historia. Trudno będzie opracować coś niebanalnego, nie tchnącego patosem czy tanim sentymentalizmem.
I pamiętaj, napisałaś
(zniosę każdą krytykę) |
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Nana-chan

|
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 1:04 pm |
|
|
|
| Nie obraziłam się za komentarz, bo oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania. Chodzi o to, że gdyby zrobił jej "pranie mózgu" to nie byłoby całej historii. Żyłaby ona sobie dalej nie wiedząc, że istnieją anioły śmierci, więc wymyślanie takiej historii nie miałoby sensu. Ale to nie jest topic do kłótni, ale pomysły na własną mangę. Czekam na wasze propozycje:) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kuroneko

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Papillon

|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 3:58 pm |
|
|
|
Kuroneko dobrze prawi... ciekawe kto o zdrowych myślach mając świetny i oryginalny pomysł/historię na mangę, podzielił by się fabułą ze szczegółami przed wydaniem chociażby jednego tomu (rozdziału) ?
Przypominam, że ludzie potrafią być bezczelni. |
|
| Powrót do góry |
|
|
tomek-tygrysek 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Rika

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 8:19 pm |
|
|
|
| Dokładnie. Ktoś ma super oryginalny pomysł na mange, zamieści w necie, ktoś się pod tym podpisze i on zbiera laury. _________________ `But with that moon in the sky.
Who wants to be alone ..
|
|
| Powrót do góry |
|
|