| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Toshiko

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 5:51 pm |
|
|
|
| metaloludek napisał: |
| skoro Ci się to podoba to i owszem ... zarzucę CI brak poczucia smaku. I co nie mogę ? To moja opinia, do której mam prawo. Dla mnie ten styl jest mdły do granic możliwości bo nie posiada żadnej harmonii. |
Oczywiście, że możesz, przecież Ci nikt tego nie zabroni
Więc może uświadomisz mnie, nie oświeconą, cóż to jest, ten tzw. "dobry smak"?
Jeśli chodzi o Japończyków to strasznie nie podoba mi się ich podejście do strojów, które prezentowane są w magazynach (np. ageha czy egg). Chodzi mi o to totalne kopiowanie i brak jakiejś własnej inwencji twórczej oraz, co zaobserwowałam wśród lolit, to ubieranie się od stóp do głów w jednej firmie (na przykład: chce ubrać sukienke z meta, to musze do tego dobrać buty, rajstopy, torebke kardigan i płaszcz również od meta), co dla mnie jest bardzo dziwne x_O_________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
metaloludek

|
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 3:04 pm |
|
|
|
| dobry smak i sztukę to masz w podpisie ... dobry smak przykuwa wzrok ponieważ pobudza zmysły, a takie ubiory to jedynie rażą bo rażą ... bo są mocno kolorowe. _________________ 愛おしくて 嬉しくて
悲しくて 切なくて
悔しくて もどかしくて…
愛のメロディー
|
|
| Powrót do góry |
|
|
pichan

|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 4:53 pm |
|
|
|
| Ja pamiętam, że w roku 2000 w Japonii było ich (Ganguro) sporo na ulicach, wtedy to było naprawdę modne. Ale to było 9 lat temu. |
|
| Powrót do góry |
|
|
HikaruYoru

|
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 7:47 pm |
|
|
|
| Gdyż młodzi Japończycy mają to do siebie, że szybko nudzą się "trendami" i wymyślają coś 'nowego'. Odnosi się to nie tylko do wyglądu, ale także do języka. Wiele rzeczy, które jeszcze nie dawno były super modne, teraz już są passé. |
|
| Powrót do góry |
|
|
aggi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Deidere

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 10:07 am |
|
|
|
| Akiko Yoshitomi napisał: |
| slawek15 napisał: |
| Nie, nie chodzą tak po ulicach na co dzień (....) to już przeżytek (...) |
Dokładnie to samo napisałam na pewnym forum, a "dzieci mangi" się zbulwersowały, że bajki opowiadam
Słyszałam od znajomych, że ponoć na Harajuku pod mostem też się juz nikogo nie spotyka, jeśli się zobaczy 3-5 osób to jest dużo i ma się szczęście, że się wogóle na kogoś natrafiło xD
Ja przez te kilka miesięcy od kąd jestem w JP byłam kilka razy w Tokyo i kompletnie nikogo nie widziałam już tak przebranego - a dodam, że jak jestem w TKO to jestem w Shibuja/Shinjuku i okolicach.
Widziałam za to kilka małolat i bandażem na oku, jak to się nazywa ta "moda"? ... Nie pamiętam xD
Ogólnie zaobserwowałam, żę ludzie w Tokyo znormalnieli.
Baby: jakaś spódnica lub szorty, tunika lub tshirt i obowiążkowo wysokie obcasy.
Faceci: niektórzy to styl onikei, ale większość zwykłe dzinsy plus koszulka. |
Proponuje przejsc sie po okolicach stacji Shibuya i Harajuku. W niedziele ok. 12-tej jest tego chmara...pokazy cos play czy cuuus (ja nie w temacie). Z reszta zawsze sie ktos znajdzie, a to pan z dlugimi rozowymi wlosami i zakolczykowany tak, ze chyba posila sie dozylnie, albo pani przebrana za gothic lolite. I to nie w duzych miastach. Juz nawet zdjec mi sie nie chce robic;P |
|
| Powrót do góry |
|
|
sasuki

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Majutsutora Katsurui

|
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 10:30 am |
|
|
|
| A czy ktoś się orientuje co jest teraz takim numerem jeden numerów jeden? |
|
| Powrót do góry |
|
|
HikaruYoru

|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 9:40 am |
|
|
|
| Wydaje mi się, że teraz najmodniejsze jest bycie gyaru, zwłaszcza hime gyaru, ane gyaru i gyaru-o. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Majutsutora Katsurui

|
|
| Powrót do góry |
|
|
aggi

|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 6:19 pm |
|
|
|
| Wyglądają jak małe dziewczynki. Zauważyliście że niektórzy Japończycy ( a raczej Japonki ) chcą się stylem ubierania odmłodzić. |
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Madoka-san

|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 7:58 pm |
|
|
|
I udaje im się to odmładzanie. Mi nawet podobają się te ubrania które mają za zadanie odmładzać (niektóre XD!). Ale przecież nie będą ubierać się tak w wieku 30-40 lat.. chyba że jednak xD.
A jak wam się podoba styl (a może makijaż?) Ulzzang? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 6:01 am |
|
|
|
Wiecie co, Gothic Lolita, Sweet Lolita, Hime nigdy nie było modne w Japonii!!!!!!!!!!!!! To są mniejszości, zaledwie 0.01% kobiet się tak ubiera.
Tak samo Visual Kei to zaledwie 1% japońskiej muzyki.
Co jest modne w Japonii?
To samo co w Ameryce czy Europie z tym, że Japończycy noszą bardziej kolorowe i mniej dopasowane ciuchy xD
Większość facetów nosi zwykłe dzinsy i tshirty, ale mozan też spotkać tzn pedałka czy lalusia, czyli obcisłe dzinsy, różowy tshirt, torebka.
Wśród kobiet,
modne jest noszenie zamałych butów
Modne jest mieć posiniaczone nogi.
Modne jest kupowanie markowych ciuchów w lumpexie.
A! I ostatnio zauważyłam, że modne jest ubieranie kilkuletnich dziewczynek w ciuchy podobne, które noszą nastolatki i dwudziestolatki, czyli minówa, jakiś modny tshirt i obowiązkowo buty na obcasach O.O_________________ "すべての方法で愛を見つかることはいい"
. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kazeko

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Tomek

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:26 am |
|
|
|
| Akiko wiadomo że takie style nie są tak popularne ale ten topik chyba był po prostu o dziwnych modach. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tegami

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|