| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
tomek-tygrysek 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 8:25 am |
|
|
|
Hmm.
Cóż bym Ci mogła polecić...
Green Green świetne Anime
Jest o tym, że do szkoły gdzie uczęszczają sami chłopcy przybywają na miesiąc dziewczyny. To są takie badania czy można by było w przyszłości stworzyć szkołę Koedukacyją. I można się spodziewać co tam chłopcy wyprawiają aby poderwać dziewczyny Ja płakałam ze śmiechu.
Ghost In The Shell jeśli lubisz ludzi cyborgów xD
Gensoumaden Saiyuki czyli podróż na Zachód
Jest o Tym, że trzej mężczyźni i jeden dzieciak jadą na zachód aby czemuś tam zapobiec [ nie pamiętam już czemu ]
Totalnie pomieszane charaktery sprawiają, że też można płakać ze śmiechu. Może mała charakterystyka głównych postaci ?
Genjo Sanzo: Samolubny, arogancki Mnich. Nic go nie Obchodzi, uważa, że reszta Ekipy to Idioci xD
Cho Hakkai: Miły człowiek zmieniony w Demona. Tzn wyzabijał tyle demonów, że sam się nim stał. Bardzo uczynny. Zrozpaczony po śmierci Swej dziewczyny Kanan.
Sha Gojyo: Playboy lubiący podrywać Kobiety xD Urodzony jako pół człowiek pół demon ze związku demona i człowieka co Zdradza Czerwone Oczy i włosy. Uwielbia sake, hazard i oczywiście piękne Kobiety
Son Goku: Dzieciak myślący ciągle o Jedzeniu. Zrodzony ze skały jako Demon. Został uwięziony za swoje Zbrodnie, jednak uwolniony przez Sanzo. Pierwsze słowo jakie powie to: Sanzo jestem głodny !xDD
oO jak się rozpisałam xD Gensoumaden Saiyuki to Fajne anime Według mnie Bardzo polecam. Nic mi innego na myśl nie przychodzi. Jednak jak sobie coś przypomnę to zaraz napiszę  _________________ `But with that moon in the sky.
Who wants to be alone ..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
tomek-tygrysek 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Rika

|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 2:43 pm |
|
|
|
Polecam Jigoku shoujo.
Opowiada o ludziach zabłąkanych, i opanowanych przez gniew, w spełnieniu klątwy pomaga im pewna dziewczynka, która przenosi ludzi, na których chcą się poszkodowani zemścić do piekła. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Katrin12345

|
|
| Powrót do góry |
|
|
tomek-tygrysek 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Rika

|
|
| Powrót do góry |
|
|
tomek-tygrysek 羊

|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 3:41 pm |
|
|
|
| niema innych??? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
|
| Powrót do góry |
|
|
metaloludek

|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 10:24 pm |
|
|
|
mało anime w tv oglądałem ... ale ostatnio całe D.N.Angel obejrzałem i mi się spodobało.
Takie animke o chłopaku, który pod wpływem impulsu (uczucia miłości) zamieniał się w Dark'a - legendarnego złodzieja dzieł sztuki. Takie połączenie wątku miłosnego, walki dobra ze złem, oraz codziennego zycia (czyli nic nowego) ale co ciekawe ... autor odrzucił takie stereotypy, w których to złodziej jest zły, w której bohater o ciemnych barwach jest tym złym, a ten w złoto białych szatach jest dobry, w których to opętana osoba przez złą stronę całymi siłami stara się zniszczyć Dobro. _________________ 愛おしくて 嬉しくて
悲しくて 切なくて
悔しくて もどかしくて…
愛のメロディー
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Tomaton

|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 4:32 pm |
|
|
|
To może i ja się wypowiem .
Więc, proponowałbym dwa giganty - One Piece i Katekyō Hitman Reborn!
Główny temat One Piece to piractwo. Recenzję One Piece możesz przeczytać tu, znajdziesz tam także odcinki online. Uprzedzam, że to anime ma ponad 400 odcinków - jest gigantem gigantów - a do tego jest to najpopularniejszy shōnen w Japonii (zarówno anime jak i manga). Choć nie wiem czy polubisz, ponieważ twórca OP bardzo lubił DB i zawsze marzył, by stać się takim mangaką jak Akira Toriyama. Ja osobiście zawsze uwielbiałem Dragon Ball-a, szczególnie w dzieciństwie (ach... wracają wspomnienia ).
Katekyō Hitman Reborn! opowiada o wielkiej życiowej kalece (po prostu - ciota ) o imieniu Sawada Tsunayoshi (w skrócie Tsuna). W szkole osiąga najgorsze wyniki, a ćwiczenia na w-fie to dla niego horror. Jego życie przewraca się o 180°, kiedy Reborn, Korepetytor-Zabójca przybywa do jego domu, by zrobić z niego 10-tego szefa mafii. Co dziwne, owy Reborn jest dzieckiem ubranym w garnitur, ze smoczkiem zawieszonym pod szyją i zmiennokształtnym kameleonem siedzącym na jego pomarańczowo-czarnym kapeluszu.
Zapraszam tą stronę, są tam odcinki oraz chaptery mangi online i do ściągnięcia, najświeższe informacje i przyjemna atmosfera (jest na tej stronie adminem, tłumaczem i grafikiem ).
Polecam . |
|
| Powrót do góry |
|
|
Siarka

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 4:35 pm |
|
|
|
Ja również polecam KHR. Jak na razie jestem na odcinku 134.
Warte obejrzenia są również:
Kuroshitsuji-Akcja dzieje się w czasach wiktoriańskich. Sierota Hrabia Ciel jest dziedzicem posiadłości Phantomhive. Zawiera pakt z demonem.
Pandora Hearts-Przyszły książę-Oz zostaje strącony do otchłani. Ratuje go Czarny Królik zwany Alice. Bohater próbuje rozwikłać tajemnice swojego grzechu. Pomaga także Alice w 'odnalezieniu' jej wspomnień. |
|
| Powrót do góry |
|
|
ONI

|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 10:35 am |
|
|
|
Hayatte, jestem bardzo hmm.. smutny i hmm.. urażony (nie mam pojęcia jak nazwać to co czyje). Jak mogłaś zapomnieć o tak dobrym anime jak Code Geass (mam pretensje do Ciebie bo masz emblemat z tego anime).
To było tak żartem. Przechodząc do sedna sprawy to polecam Code Geass.
Zarąbiste anime. Jeśli podobał Ci się Death Note to to też Ci się spodoba. Jeśli natomiast Death Note Ci się nie spodobał, to trudno ale i tak Code Geass możesz obejrzeć.
Opisu tego anime Ci nie powiem gdyż jest to sprzeczne z moim wyznaniem.
Recenzja niszczy całą ( a przynajmniej część) zabawę z oglądania anime. Co zrobisz to już twój wybór. Recenzje znajdziesz na [url]anime.tanuki.pl/[/url] lub [url]azunime.net[/url]. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Nana-chan

|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 2:43 pm |
|
|
|
| Ja polecam Death Note opowiada o chłopaku który znajduje notes. Okazuje się jednak że kiedy wpiszę się czyjeś imię do notatnika ta osoba kopie w kalendarz. Należy on do boga śmierci Ryuka. Light (imię bohatera) postanawia to wykorzystać i oczyścić świat ze zła a sam chce stać się bogiem. Na drodze staje mu tajemniczy detektyw "L". |
|
| Powrót do góry |
|
|
tomek-tygrysek 羊

|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 3:02 pm |
|
|
|
| thx |
|
| Powrót do góry |
|
|
Magdexxa

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 8:11 pm |
|
|
|
| ONI napisał: |
| Hayatte, jestem bardzo hmm.. smutny i hmm.. urażony (nie mam pojęcia jak nazwać to co czyje). Jak mogłaś zapomnieć o tak dobrym anime jak Code Geass (mam pretensje do Ciebie bo masz emblemat z tego anime). |
Haha :) Oczywiście podpisuję się pod tym. Ale ja te propozycje napisałam zanim zaczęłam oglądać Code Geass. Oczywiście CG jest godne obejrzenia. Skoro ONI nic o nim nie opowiedział to ja to uczynię :)
Więc:
Główny bohater Lelouch Lamperuge jest uczniem Akademii Ashford. Jest on byłym księciem brytyjskim i wcześniej miał nazwisko vi Britannia. Wraz ze swoją siostrą Nunally mieszka hmm w akademiku ? no nie wiem.
Jego ojciec Charles vi Britannia jest imperatorem brytyjskim. Dzięki jego rządom Japonia zamiast swej oryginalnej nazwy, otrzymuje nazwę Strefa 11, a japończyków nazywa się jedenastostrefowcami. Są oni traktowani przez brytyjczyków jak śmiecie. Lelouch dla Nunally pragnie stworzyć świat bez imperium brytyjskiego. Aby to osiągnąć przypadkowo poznaje dziewczynę o przydomku C.C, która zawiera z nim kontrakt ofiarując mu Geass. Moc dzięki, której Lelouch potrafi zmusić każdego do posłuszeństwa. Ale tylko raz. Dzięki tej mocy, Lelouch tworzy Zakon Czarnych Rycerzy i staje na ich czele jako Zero, zamaskowany wódz.
Główny wątek opisałam :)
Jednak między tymi bitwami występuje też miłość, dramat i wiele innych co czyni anime bardzo ciekawym.
Inni bohaterowie:
Shirley - szkolna koleżanka Leloucha, zakochana w nim po uszy
Kururugi Suzaku - przyjaciel Leloucha z dzieciństwa. Jednak w pewnym
momencie stają się oni wrogami ponieważ Suzaku służy imperium brytyjskiemu. (Suzaku jest japończykiem)
Kallen - jest pół brytyjką pół japonką, jednak bardziej czuje się japonką.
Jest prawą ręką Zero. również po pewnym czasie się w nim zakochuje.
Występuje też tam wiele innych postaci. Anime składa się z dwóch części po 25 odcinków. Słyszałam, że ma wyjść trzecia część.
Myślę, że mniej więcej pokazałam, że Code Geass jest warte oglądnięcia.
I chciałam polecić jeszcze jedno anime :) Mianowicie Wolf's rain.
Pokazuje w nim przygody czterech wilków, które dążą do wilczego raju. Nie mają pewności czy owy raj istnieje ale chcą do niego za wszelką cenę dojść. Główni bohaterowie to:
Kiba - biały wilk, przewodzi całą grupą
Tsume - szary wilk z blizną w kształcie X na klacie
Hige - "puszysty" brązowy wilk z obrożą na, której wygrawerowane jest X
Toboe - najmłodszy z wilków. Jest brązowy i ma na prawej łapie bransoletę.
Cheza - dziewica kwiatu. Prowadzi wilki do raju.
Blue - czarna wilczyca o niebieskich oczach. Wcześniej służyła starszemu człowiekowi, lecz po spotkaniu z Chezą odzywa się w niej jej wilcza natura.
Podoba się Hige.
Anime jest dramatem. Jest w nim wiele wzruszających scen. Opening jest świetny. Szybko wpada w ucho. Zaś ending w porównaniu do niego, jest spokojny i przepełniony smutkiem :)
Ogólnie anime jest warte obejrzenia. Polecam
 _________________ `But with that moon in the sky.
Who wants to be alone ..
Ostatnio zmieniony przez Hayatee dnia Pią Lip 09, 2010 7:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tomek

|
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 6:43 pm |
|
|
|
Mam pytanko.
Chodzi o Code Geass a dokładniej o nazwę serii?
Wiem ze pierwsza seria nosi nazwę Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2 .
A druga? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Alaxis

|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 9:02 am |
|
|
|
Dokładna nazwa serii nr. 2: Code Geass Hangyaku no Lelouch R2
Polecam anidb.net |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tomek

|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 10:43 am |
|
|
|
dzięki ale ja wole ściągać niż na oglądać na necie.
Anime w HD na TV jest lepsze nisz na kompie.
Ostatnio zmieniony przez Tomek dnia Czw Maj 20, 2010 6:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|