| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
..:Colinka:..

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 4:51 pm |
|
|
|
| http://www.mangakurs.pl/ _________________ ..: Sunrise! Love is all~!* :..
Chu chu lovely muni muni mura mura~~
^.~*
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Jessie

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Mika13

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 9:51 am |
|
|
|
| Mika13 napisał: |
P.S. Mam 14 lat.  |
Nie tłumacz się ;P.
Moim zdaniem ten śmieszny kursik zeszytowy jest bez sensu i lepiej samemu kupić przybory + "Jak powstaje manga" (jeśli już ktoś koniecznie chce kurs mangi) bo patrząc na całość to wyjdzie to taniej (kolejny zeszycik ma kosztować około 15 zł, a następne już 20 zł - tak jak w przypadku większości kioskowych serii tak i ta może końca nie doczekać). |
|
| Powrót do góry |
|
|
Majutsutora Katsurui

|
|
| Powrót do góry |
|
|

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Mika13

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 4:26 pm |
|
|
|
| Niltinco, gdzie można kupić ten kurs "Jak powstaje manga"? I ile kosztuje? _________________ <3
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 4:50 pm |
|
|
|
| Pojedyncze tomy można dorwać w Empiku, a całość jest do kupienia na stronie Waneko http://sklep.waneko.pl/index.php?cPath=21_39. Cena na początku może wydawać się duża, ale tu mamy tom, a nie zeszycik (który i tak od trzeciego nr będzie kosztował 20 zł). |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mika13

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Jessie

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 8:09 pm |
|
|
|
No proszę was, przecież targetem tego czasopisma są dzieci, moja siostra to kupiła, więc widziałam to co ma w środku na własne oczy.
Krok po kroku przez 20 stron jak narysować/przerysować (?) dziewczęcą postać przyodzianą w mundurek szkolny. Opisy przyborów do rysowania, czyli do czego służy gumka, bo może ktoś nie wie... Zapowiedź następnego numeru niesie, że nauczysz się z niego rysować „twarz chłopca” (w pierwszym była to „dziewczyna – cała postać”), czyli będzie to lewitująca głowa… męska sylwetka to wyższa szkoła jazdy
Rozumiem, że gadżeciki kuszą, ale wg mnie nie warto, wydawać na to tyle kasy (następne numer po 20zł).
Ja również polecam JPM, taki przedsmak tego co zawierają książki znajduje się na stronie http://www.hyper.pl/waneko.php?lekcja01.
A i bez tych wszystkich książek, można się obejść, do rysowania potrzebna jest wyobraźnia.  |
|
| Powrót do góry |
|
|

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Jessie

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Papillon

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 10:31 pm |
|
|
|
| Jessie napisał: |
| "Gumka do wycierania: Wykonana z miękkiego materiału pozwala na wytarcie linii narysowanych ołówkiem bez niszczenia strony. Pozostałości gumki też nie brudzą papieru. Będziemy jej używać na etapie szkicowania" |
wtf!? buahahaha Gratuluje redakcji czasopisma humoru...
Wiedziałem, że ta gazetka to jakaś kpina. Jak ktoś chce się nauczyć rysować, to i bez takich "cudów" się obejdzie.
P.S wkurza mnie sama reklama tego czegoś, a w szczególności muzyczka. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Jessie

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 10:37 am |
|
|
|
| Jessie napisał: |
| Dzięki temu czasopismu być może wzrośnie zainteresowanie mangą i anime w Polsce. |
A myślisz, że teraz jest małe? Ja chcąc nie chcąc co chwile napotykam jakiegoś mangomaniaka. Kiedyś to hobby było niszowe, ale te czasu już dawno minęły i teraz wiele dzieciaków ogląda anime i słucha japońskiej muzyki (oczywiście wszystko pościągane z netu). |
|
| Powrót do góry |
|
|
Jessie

|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 11:52 am |
|
|
|
| Cytat: |
| oczywiście wszystko pościągane z netu |
Właśnie dobrze byłoby gdyby nie trzeba było ściągać z netu, bo teraz szczyt marzeń w Tv to Naruto, Bleach'e i inne dziwadła. |
|
| Powrót do góry |
|
|
tomek-tygrysek 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Papillon

|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 6:21 pm |
|
|
|
Nie! w następnym numerze będzie opis temperówki.
"Temperówka (znana również jako ostrzałka bądź ostrzyczka) - jest to bardzo precyzyjne narzędzie rysownika, nadające odpowiedni kąt ostrzenia rysika ołówka. Na temperówce są wyryte rozmaite kanji, dlatego każdy szanujący się rysownik mangi powinien ją posiadać w swoim inwentarzu!"
hahahahah
 |
|
| Powrót do góry |
|
|

|
|
| Powrót do góry |
|
|