Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Egzamin u Kanerta

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonistyka    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ayami

Post Wysłany: Pią Gru 02, 2005 11:58 am   Odpowiedz z cytatem
Z tego co wiem jest tu sporo ludzi z poznańskiej japonistyki. Ja sama jestem na pierwszym roku warszawskiej. Wykłady są naprawdę świetne ale w miarę upływu czasu coraz bardziej przeraża mnie egzamin pisemny u dr.Kanerta z historii starszej Jego wykłady to dygresja na dygresji, podaje masę szczegółów. Zarówno historia Tubielewiczowej jak i "Japonia" Halla wydają sie niewystarczające do opanowania wymaganego przez niego zakresu materiału. Więc może ktoś z Poznania, kto miał juz przyjemność :) zaliczac u Kanerta egzamin pisemny móglby przyblizyć na co powinno się zwrócić uwagę albo co Byłabym naprawde wdzięczna
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bennosuke
鯉の殺人犯

Post Wysłany: Pią Gru 02, 2005 3:55 pm   Odpowiedz z cytatem
ja mialem to przyjemnosc,ale z gramatyki,wiec nic nie moge doradzic... a poza tym dr. Kanert jest naprawde w porzadku

nezumi
芸者

Post Wysłany: Pią Gru 02, 2005 5:08 pm   Odpowiedz z cytatem
ja jestem z pierwszego roku z poznania i my z drKanertem mamy wstęp do japonistyki, czy krajoznastwo jesli ktos woli, i tez sie boje egzaminu jak malo czego; bo z tego, co sie dalo uslyszec od naszych sempajow, to zdac u niego egzamin za pierwszym razem to naprawde niezly wyczyn... a jak zdobede jakies zlote rady to dam znac (= (i prosze o to samo z drugiej strony <: )

Kaiou

Post Wysłany: Sob Gru 03, 2005 1:20 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja co prawda u Maćka zdawałem historię jakieś 6 lat temu ale nie było aż tak strasznie. Wymaga masy dupereli ale nie jest tak źle. Szczególnie teraz kiedy oblał całe roczniki chyba sam zauważył że daje za trudne pytania :)

Przy Maćku prawie się nie da mieć dobrych ocen ale za to możecie mi wierzyć że czegoś Was nauczy (szczególnie jeśli o język chodzi bo z historią to już różnie bywa bo jak dla mnie daje zbyt wiele szczegółów a ogóły czasami omija szerokim łukiem przez co mamy masę szczegółów które nie wiadomo jak ze sobą razem spiąć - aczkolwiek jeśli o historię chodzi mogę mieć stare dane )
Powrót do góry
Ayami

Post Wysłany: Nie Gru 04, 2005 11:39 pm   Odpowiedz z cytatem
Dzięki za odpowiedzi Gramatyki sobie z kanertem nie wyobrażam- serce by mi pewnie nie wytrzymało stresu :wink:
Cytat:
jak dla mnie daje zbyt wiele szczegółów a ogóły czasami omija szerokim łukiem przez co mamy masę szczegółów które nie wiadomo jak ze sobą razem spiąć

Heh, dokładnie. Gubię się w tej całej nawale szczególów Całe roczniki oblewał Świetnie, moje pozytywne nastawienie zaczyna skutecznie przechodzić do przeszłości
Jeżeli ktoś bedzie wiedział coś bliższego to proszę o kontakt a moja wdzięczność naprawdę nie będzie miała granic
Powrót do góry
Kaiou

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 11:55 am   Odpowiedz z cytatem
My mieliśmy z nim lekturę tekstów - było trudno ale wiele się wtedy nauczyliśmy - a właśnie o to chodzi bo w końcu na studiach jest się po to żeby się czegoś nauczyć, prawda? I po co tu stres?
Powrót do góry
nezumi
芸者

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 2:07 pm   Odpowiedz z cytatem
pozatym, że temat powinien brzmieć "Egzamin u dr Kanerta", to chyba za czasów egzaminów Kaiou to był inny człowiek...

a stres po to, że tak ludzie są zbudowani i się przeważnie człowiek denerwuje, jak grozi mu powtarzanie roku

jedna rzecz nie podlega dyskusji: jest to/będzie na pewno przeżycie transcendentalne :wink:

Kaiou

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 8:53 pm   Odpowiedz z cytatem
Był taki sam z charakteru, wygląd się nie liczy :) A tak samo ostro podchodził do nauki, tu się niewiele zmieniło...
Powrót do góry
bennosuke
鯉の殺人犯

Post Wysłany: Pią Gru 09, 2005 4:42 pm   Odpowiedz z cytatem
nie wiem...moze na japonistyce zamienia sie w jakiegos zlowrogiego demona i kaze zakowac niewyobrazalne porcje materialu ale.... ale u nas na WSJO to czlowiek dusza :) ... zawsze okrasi anegdotka z zycia i przewaznie z zycia w japonii...zartuje czesto,milo sie z nim rozmawia...ostatnio mialem z nim pogadanke o jego ksiazce w windzie ... super wykladowca.... cholera, ale superlatywow. :)

Kaiou

Post Wysłany: Pią Gru 09, 2005 4:43 pm   Odpowiedz z cytatem
Tak, zajęcia są ciekawe co nie znaczy że nie kosi na egzaminach. Poczekamy na relację po jakimś egzaminia. Choć może naprawdę w prywatnych szkołach inaczej ocenia
Powrót do góry
vana

Post Wysłany: Pon Sty 23, 2006 9:03 pm   Odpowiedz z cytatem
No nie przerażajcie! W poniedziałek (30.01) mam jakieś zaliczenie z gramatyki, właściwie nie wiadomo co. Nie mamy żadnych ocen a coś do tych indeksów trzeba wstawić... Jeden termin, jedna szansa- musi się udać!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1