Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Kto jest z poza Poznania i idzie na WSJO na japonistykę?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonistyka    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
michal9o90

Post Wysłany: Sob Lip 04, 2009 7:26 am   Odpowiedz z cytatem
witam, no włąsnie kto wybeira się na japonistykę, bo szukam, osób, z którymi mógłbym wynająć mieszkanie w poznaniu, lub pokoje, lub ostatecznie pokój 2 osobowy, ale współlokator koniecznie musi być nie palący, mało imprezujący, bo nie mam czasu na zabawę.

zainteresowanych prosze o kontakt gg:8806805
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
higashi

Post Wysłany: Sob Lip 04, 2009 12:31 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja się tam wybieram i też jestem w trakcie szukania jakiegoś w miarę taniego pokoju, więc jeżeli znalazł byś coś to myślę że ja byłbym chętny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Murasaki Neko

Post Wysłany: Nie Lip 05, 2009 4:47 pm   Odpowiedz z cytatem
ja się wybieram :)
ale mieszkania juz nie szukam

za to chętnie współ-studentów poznam :)
Powrót do góry
porzeczka

Post Wysłany: Pon Lip 06, 2009 10:52 am   Odpowiedz z cytatem
Ja również się tam wybieram i chętnie do Was dołączę, jeśli chodzi o mieszkanko :)
Jednak fajnie by było gdyby jeszcze jakaś japonistka doszła
Powrót do góry
Maikeru

Post Wysłany: Nie Lip 12, 2009 6:48 pm   Odpowiedz z cytatem
michal9o90 napisał:
bo nie mam czasu na zabawę.

Ja bym sie bal zamieszkac z kim kto nie ma czasu na zabawe. Jesli zycie przyrownac do obiadu, wygladalby pewnie tak: pracujesz zeby zarobic na produkty i paliwo, potem jedziesz w korkach do marketu, czekasz pol godziny w kolejce do kasy, wracasz dzwigajac mase zakupow, spedzasz godzine na obieraniu ziemniakow, myciu wszystkiego, krojeniu, by w koncu stwierdzic ze nie masz czasu juz zjesc tego co przygotowales. Bez tej jednej czynnosci cala reszta traci sens, czyz nie? :)
Powrót do góry
michal9o90

Post Wysłany: Wto Lip 14, 2009 4:06 pm   Odpowiedz z cytatem
dobrze każdy wie o czym mówię, więc darujcie sobie podteksty, i prosze mi nie pisać o tym czy wazna jest zabawa czy nie jasno zadałem pytanie.

Zabawa zabawą a nauka nauką, japoński to nie przelewki i nie mam zamiaru chodzić co chwile na imprezy, jeśli ty tak chcesz to prosze bardzo ciekawe jak nauczysz sie tego jezyka xD

a tak poważnie, to wiadomo, zę czas na kino, wyjście z przyjaciółmi itp itd. to zawsze będzie ale bez przesady i każdy wie o czym mówię.
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Lip 14, 2009 4:12 pm   Odpowiedz z cytatem
Akurat Maikeru jest praktycznie już po tej japonistyce na WSJO i jest jednym z najlepszych na roku (imo), więc mimo imprez dał radę się tego języka nauczyć (choć wiadomo, że codziennie balować się nie da) .

michal9o90

Post Wysłany: Wto Lip 14, 2009 4:16 pm   Odpowiedz z cytatem
fajnie cieszę się, nie każdy jest jak kolega u góry xD, ja odrazu wiem, że będe potrzebował znacznie więcej czasu poświęcić nauce.
Powrót do góry
aamaomao

Post Wysłany: Wto Sie 11, 2009 7:32 am   Odpowiedz z cytatem
During the Australian leg of the HIStory World Tour, Jackson married dermatologist nurse Deborah Jeanne Rowe on November 14, 1996. She bore him two children: a son, Michael Joseph Jackson, Jr. (after divorce name changed to Prince
archlord gold
Michael Jackson), and a daughter, Paris Katherine Michael Jackson. The pair first met in the mid-1980s, when Jackson was diagnosed with vitiligo. She spent many years treating his illness as well as providing emotional support. They built a strong friendship, then became romantically involved. Originally there were no plans to marry, but following
buy archlord gold
Rowe's first pregnancy, Jackson's mother intervened and persuaded them to do so. Jackson later claimed that he was in such a rush to leave the hospital with daughter Paris in 1998 that he cut the cord and left with the baby covered in blood, taking the placenta with him in his haste. The couple divorced in 1999, and remained friends, with Rowe giving full custody of the children to Jackson.
archlord money
In 1997, Jackson released Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix, which contained remixes of hit singles from HIStory and five new songs. Worldwide sales stand at 6 million copies as of 2007, making it the best selling remix album ever released. It reached number one in the UK, as did the title track. In the US, the album was certified
archlord power leveling
platinum, but only reached number 24. Forbes placed his annual income at $35 million in 1996 and $20 million in 1997.
Throughout June 1999, Jackson was involved in a number of charitable events. He joined Luciano Pavarotti for a benefit concert in Modena, Italy. The show was in support of the non-profit organization War Child, and raised a million
aoc power leveling
dollars for the refugees of Kosovo, as well as additional funds for the children of Guatemala. Later that month, Jackson organized a set of "Michael Jackson & Friends" benefit concerts in Germany and Korea. Other artists involved included Slash, The Scorpions, Boyz II Men, Luther Vandross, Mariah Carey, A. R. Rahman, Prabhu Deva Sundaram, Shobana Chandrakumar, Andrea Bocelli and Luciano Pavarotti. The proceeds went to the "Nelson Mandela Children's Fund", the Red Cross and UNESCO.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
magicwoman

Post Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 2:54 am   Odpowiedz z cytatem
Również idę na WSJO na japonistykę
mam juz co prawda wspólokatorkę, ale nie wiem, czy w ciągu roku nie zmienimy kwatery

Wdychając, wschodzącym słońce rozjaśnone, powietrze
Kwitnie drzewo wiśni, dzikie i piękne."
Motoori Norinaga
Powrót do góry
Djibril

Post Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 10:00 am   Odpowiedz z cytatem
Hej ja tez ide w tym roku mieszkanie juz mam, aczkolwiek to tylko mieszkanie startowe wiec na gora miesiac bo daleko potem bede szukal czegos innego
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1