Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Majteczki w kropeczki...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Dziwactwa z Japonii    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MAKabra_88

Post Wysłany: Pią Maj 15, 2009 12:14 pm   Odpowiedz z cytatem
mnie już nic nic zdziwi od kiedy przeczytałem, że w Japonii są automaty z używaną damską bielizną. A co do pani x z szafy to może wzięła ten pomysł z bleacha od Rukii ;p . hehe ja tam bym przygarnął kogoś fajnego do szafy może być yui ;D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Niltinco

Post Wysłany: Pią Maj 15, 2009 12:55 pm   Odpowiedz z cytatem
MAKabra_88 napisał:
mnie już nic nic zdziwi od kiedy przeczytałem, że w Japonii są automaty z używaną damską bielizną.

Takich automatów już w Japonii nie ma.

Hayatee

Post Wysłany: Pią Maj 15, 2009 1:16 pm   Odpowiedz z cytatem
Może dla biednych byly Jak u nas te kosze z Caritasu z używaną odzieżą
MAKabra_88 ty byś pewnie wolal żeby w twojej szafie znalazla się Jakaś panienkaa

MAKabra_88

Post Wysłany: Pią Maj 15, 2009 2:06 pm   Odpowiedz z cytatem
ja nie twierdze, że nadal są, ale kiedyś zdarzyło mi się wyczytać gdzieś o nich, i nie służyły one jako pomoc dla biednych czy coś w tym rodzaju... zwyczajny zboczony fetysz na tym punkcie, tak samo były sklepy z takową bielizną... czy nadal są nie wiem... ale jeśli nie ma już automatów to i sklepy na pewno zlikwidowano koleją rzeczy...N jak zawsze musi wtrącić swoje trzy grosze ;p Jest wiele innych rzeczy oraz spraw, które nam się nie mieszczą w głowie, nawet nie wiemy ich istnieniu ale... wystarczy polecieć do Japonii ...
N tak w ogóle ile już siedzisz w tematyce Japonii jeśli można wiedzieć???
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Pią Maj 15, 2009 3:34 pm   Odpowiedz z cytatem
Na poważnie (bo oglądanie kreskówek do poważnych źródeł wiedzy nie zaliczam) to jakieś 8-9 lat.

MAKabra_88

Post Wysłany: Pią Maj 15, 2009 10:06 pm   Odpowiedz z cytatem
ojojoj no to już kilka latek jest ;D ja jakieś pół roku i też jest spoko
Powrót do góry
Chou

Post Wysłany: Pią Maj 15, 2009 10:26 pm   Odpowiedz z cytatem
MAKabra_88 napisał:
mnie już nic nic zdziwi od kiedy przeczytałem, że w Japonii są automaty z używaną damską bielizną.

...makabra...

Kiedyś oglądałam taki horror, że koleś, ogrodnik pewnej rodziny zamieszkał im na strychu. Bez wiedzy właścicieli. Urządził tam pełno pułapek, później jak się wydało że mieszka tam, to próbował wszystkich pozabijać. Na samym końcu to zabiła go jedna z pił umieszczonych przez niego w podłodze.

Na szczęście ta pani z Japonii nie wpadła na taki pomysł
Powrót do góry
Hayatee

Post Wysłany: Sob Maj 16, 2009 7:46 am   Odpowiedz z cytatem
Boże xD
Dobrze, że jej coś takiego do glowy nie strzeliloo

MAKabra_88

Post Wysłany: Sro Cze 10, 2009 5:04 pm   Odpowiedz z cytatem
hej N a wracając do tych majteczek to znalazłem coś ... ale pewnie już to widziałaś ... no ale inni poczytają... a i odezwę się w sprawie tej nauki ... pozdro

http://mazzi.wordpress.co...kropeczki/
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Sro Cze 10, 2009 6:15 pm   Odpowiedz z cytatem
Teksty Mazziego czytam w PSX Extreme, a na jego bloga raczej nie zaglądam, choć kiedyś pewnie się skuszę. Swego czasu rząd japoński nakazał wycofanie automatów z używaną bielizną (bo była używana, z nową takich problemów by nie było), więc jeśli te prezentowane na zdjęciach naprawdę zawierają używaną bieliznę to ktoś musiał znaleźć sposób na obejście prawa (bo wątpię by rząd zmienił zdanie). Z drugiej strony to co widać na zdjęciach nie wygląda na używane tylko raczej na coś wyjętego i ponownie włożonego w opakowanie. Ciekawe też ile autor (tekstu i zdjęć) musiał się naszukać tych automatów po sexshopach (na ulicach raczej ich nie ma) i czy widział je gdzieś poza Tokio.

kurimon

Post Wysłany: Sro Cze 10, 2009 10:27 pm   Odpowiedz z cytatem
Wlasnie jakos w zeszlym roku bylem w lokalnym sexshopie wlasnie po to by sprawdzic te historie;) I faktycznie byla tego cala polka. Chociaz wolnostojacych automatow nigdzie jeszcze nie widzialem.

MAKabra_88

Post Wysłany: Sro Cze 10, 2009 11:08 pm   Odpowiedz z cytatem
ha N czytasz psx-a jstes pierwsza dziewczyna, która miałem okazje poznać przynajmniej na forum chociaż. co czyta czasopismo w sumie poświęcone konsolom i grom na nie hehe powiedz jeszcze ze pykasz w jrpg a klaniam sie przed tobą
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Czw Cze 11, 2009 2:50 pm   Odpowiedz z cytatem
Makabra to kłaniaj się w pas bo oto przed sobą masz fankę Zeldy (choć jestem też fanką wielu innych tytułów z kilku gatunków gier) . JRPG w sumie mnie mniej kręci niż zwykłe PCtowe RPG, ale grałam w kilka ciekawych (a jak tylko mój chłopak odda do odnowy oryginał FF VII to koniecznie sobie pogram bo niestety teraz przez ilość rys nie da rady).
Wracając do automatów to wydaje mi się, że właśnie kiedyś można je było spotkać na ulicy. Ogólnie przez to, że nawet 12-13 latki sprzedawały swoje majtki i wracały do domu bez bielizny odbyła się publiczna debata i zakazano tej sprzedaży, ale jak widać interes dalej się kręci .

(Chyba kilka ostatnich postów można by przenieść do jakiegoś innego tematu bo tak właściwie z tym nie mają nic wspólnego).

MAKabra_88

Post Wysłany: Czw Cze 11, 2009 3:24 pm   Odpowiedz z cytatem
nom, ale jak przeczytałem ten post szamanizm itp kij zniszczony siłą woli i super moce normalnie darth vader itd w sport i sztuki walki to .... my, aż tak daleko nie odbiegamy chyba... N muszę się nieskromnie pochwalić się, że FF grałem wszystkie części od 7 po 12 (oprócz 11 ta jest tylko online, no to prawie wszystkie i nie liczę tych poniżej 7 ;p oki oki no to taki kozak wcale nie jestem) i muszę przyznać, że w moim skromnym odczuciu 10 najlepsza potem 7 . Polecam Ci również dragon Quest lub okami, persone dobre rpg-i . aha i jak mówiłem

KŁANIAM SIĘ

Wracając do majteczek ... jak coś znajdę to wtedy napisze się posta na temat ;p i będzie git .

pozdro
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Czw Cze 11, 2009 3:37 pm   Odpowiedz z cytatem
Okami przeszłam z 4 razy (na speed run'ie w 7h 10 minut) i jak do tej pory to moja ulubiona z japońskich gier . Nie wiem czy wiesz, ale w wakacje powinno ukazać się amatorskie tłumaczenie właśnie tej gry autorstwa Norka (w oparciu o wersje i japońska i angielską - przy różnicach w tekście z większym ukłonem w stronę tej pierwszej - jest już na YT filmik z tym tłumaczeniem) . Z FF grałam tylko w 5 i moim zdaniem to straszna kupa pod względem fabuły.

Ok nie zaśmiecajmy już tego tematu.

Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Czw Cze 11, 2009 3:47 pm   Odpowiedz z cytatem
Odnośnie majtek... mój znajomy Amerykanin, który pracuje i mieszka w Japonii od lat jest częstym bywalcem japońskich sexshopów i mówił, że na automatach pisze czasami, że majtki są używane, ale w rzeczywistości są nowe, tylko odpowiednio... pachną/ śmierdzą *(niepotrzebne skreślić)

.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MAKabra_88

Post Wysłany: Sob Cze 27, 2009 7:16 pm   Odpowiedz z cytatem
http://www.youkou.pl/download/youkou_12.pdf

Hej N mały artykuł ;p o majteczkach ;p
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Nie Cze 28, 2009 11:26 am   Odpowiedz z cytatem
Makabra czy ty chcesz mnie zamęczyć takimi materiałami ? Jeśli już chcesz dawać takie linki to załóż osobny temat bo jakby nie patrzeć robi się tutaj offtopic.

MAKabra_88

Post Wysłany: Pon Cze 29, 2009 12:29 am   Odpowiedz z cytatem
sorki N już nie będę trochę mnie poniosło ;p
pozdro
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Dziwactwa z Japonii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1