| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
MAKabra_88

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 12:55 pm |
|
|
|
| MAKabra_88 napisał: |
mnie już nic nic zdziwi od kiedy przeczytałem, że w Japonii są automaty z używaną damską bielizną. |
Takich automatów już w Japonii nie ma. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 3:34 pm |
|
|
|
| Na poważnie (bo oglądanie kreskówek do poważnych źródeł wiedzy nie zaliczam) to jakieś 8-9 lat. |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 6:15 pm |
|
|
|
| Teksty Mazziego czytam w PSX Extreme, a na jego bloga raczej nie zaglądam, choć kiedyś pewnie się skuszę. Swego czasu rząd japoński nakazał wycofanie automatów z używaną bielizną (bo była używana, z nową takich problemów by nie było), więc jeśli te prezentowane na zdjęciach naprawdę zawierają używaną bieliznę to ktoś musiał znaleźć sposób na obejście prawa (bo wątpię by rząd zmienił zdanie). Z drugiej strony to co widać na zdjęciach nie wygląda na używane tylko raczej na coś wyjętego i ponownie włożonego w opakowanie. Ciekawe też ile autor (tekstu i zdjęć) musiał się naszukać tych automatów po sexshopach (na ulicach raczej ich nie ma) i czy widział je gdzieś poza Tokio. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kurimon

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 10:27 pm |
|
|
|
| Wlasnie jakos w zeszlym roku bylem w lokalnym sexshopie wlasnie po to by sprawdzic te historie;) I faktycznie byla tego cala polka. Chociaz wolnostojacych automatow nigdzie jeszcze nie widzialem. _________________ 外人はダメ!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 11:08 pm |
|
|
|
| ha N czytasz psx-a jstes pierwsza dziewczyna, która miałem okazje poznać przynajmniej na forum chociaż. co czyta czasopismo w sumie poświęcone konsolom i grom na nie hehe powiedz jeszcze ze pykasz w jrpg a klaniam sie przed tobą |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 2:50 pm |
|
|
|
Makabra to kłaniaj się w pas bo oto przed sobą masz fankę Zeldy (choć jestem też fanką wielu innych tytułów z kilku gatunków gier) . JRPG w sumie mnie mniej kręci niż zwykłe PCtowe RPG, ale grałam w kilka ciekawych (a jak tylko mój chłopak odda do odnowy oryginał FF VII to koniecznie sobie pogram bo niestety teraz przez ilość rys nie da rady).
Wracając do automatów to wydaje mi się, że właśnie kiedyś można je było spotkać na ulicy. Ogólnie przez to, że nawet 12-13 latki sprzedawały swoje majtki i wracały do domu bez bielizny odbyła się publiczna debata i zakazano tej sprzedaży, ale jak widać interes dalej się kręci .
(Chyba kilka ostatnich postów można by przenieść do jakiegoś innego tematu bo tak właściwie z tym nie mają nic wspólnego). |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 3:37 pm |
|
|
|
Okami przeszłam z 4 razy (na speed run'ie w 7h 10 minut) i jak do tej pory to moja ulubiona z japońskich gier . Nie wiem czy wiesz, ale w wakacje powinno ukazać się amatorskie tłumaczenie właśnie tej gry autorstwa Norka (w oparciu o wersje i japońska i angielską - przy różnicach w tekście z większym ukłonem w stronę tej pierwszej - jest już na YT filmik z tym tłumaczeniem) . Z FF grałam tylko w 5 i moim zdaniem to straszna kupa pod względem fabuły.
Ok nie zaśmiecajmy już tego tematu. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 3:47 pm |
|
|
|
Odnośnie majtek... mój znajomy Amerykanin, który pracuje i mieszka w Japonii od lat jest częstym bywalcem japońskich sexshopów i mówił, że na automatach pisze czasami, że majtki są używane, ale w rzeczywistości są nowe, tylko odpowiednio... pachną/ śmierdzą *(niepotrzebne skreślić)_________________ "すべての方法で愛を見つかることはいい"
. |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 11:26 am |
|
|
|
Makabra czy ty chcesz mnie zamęczyć takimi materiałami ? Jeśli już chcesz dawać takie linki to załóż osobny temat bo jakby nie patrzeć robi się tutaj offtopic. |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
|
| Powrót do góry |
|
|