| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kage

|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:18 am |
|
|
|
- Takeshi Kitano, Tatsuya Nakadai, Ryuhei Matsuda, Tadanobu Asano, Toshiro Mifune, Akira Terao, Mieko Harada, Sho Kosugi (trochę)...
-z chińskich aktorów Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, Michelle Yeoh, Zhyi Zhang _________________ dlaczego jestem
i czym jestem...
dlaczego teraz
a nie wcześniej...
dlaczego żyję
i po co żyję...
przez całe życie
nie odkryję...
Ostatnio zmieniony przez Kage dnia Wto Wrz 26, 2006 10:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 7:59 am |
|
|
|
ja ogólnie mam dwóch ulubionych aktorów: Takeshi Kaneshiro i Keanu Reeves. Takeshi to Tajwański aktor, a Keanu wiadomo, też pod Azje podchodzi. YEAH!
Azjaci wymiatają!\m/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Sagasimon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Migotka

|
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 10:25 am |
|
|
|
Temat może trochę wymarły, ale nie zaszkodzi się wypowiedzieć.
Nie wierzę, że nikt nie wspomniał o Gong Li (albo Li Gong - jak kto woli), wspaniałej, genialnej i bardzo znanej chińskiej aktorki. Ostatnio oglądałam z nią kolejny film - "Szanghajską triadę" Zhanga Yimou i w tym filmie mnie po prostu zauroczyła. W ogóle film był świetny, jeden z lepszych tego reżysera. (wiem, że w tym momencie robę lekki offtop). Wprawdzie bardzo mi się podobały jego filmy wuxia (szczególnie "Dom latających sztyletów", bo"Hero" troszkę mniej), ale moim zdaniem znacznie lepiej mu wychodzą inne gatunki, na przykład dramaty, jak np. "Zawieście czerwone latarnie" (kolejna świetna rola Gong Li) czy właśnie "Szanghajska triada". |
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 2:42 pm |
|
|
|
柴咲コウ (Shibasaki Kou) za "世界の中心で愛をさけぶ(Sekai no Chuushin de Ai wo Sakebu)"_________________
| Cytat: |
| "Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage" - Lao Tzu |
www.macross.wordpress.com |
|
| Powrót do góry |
|
|
ルツヤン

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ルツヤン

|
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 3:29 pm |
|
|
|
Aktorzy TF, czyli,
Otsuka Ai
Eita
Matsumoto Rio
Maki Yoko
Kobayashi Mao _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Mrowiec

|
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 3:05 am |
|
|
|
Aktorzy z Japonii:
- Asano Tadanobu (Kakihara!!!! i mnóstwo innych)
- Tsukamoto Shinya (bardziej, jako reżyser, ale np. w "Rokugatsu no hebi", "Bullet Ballet" czy "Akumu tantei" zagrał extra, no i oczywiście Jijii w "Koroshiya 1"
- z klasyki to Mifune Toshiro i Nakadai Tatsuya - dwaj wielcy samurajowie
- Matsuda Ryuhei (jak zobaczyłem go pierwszy raz w "Aoi haru" to mnie z początku trochę irytował, ale po "Izo", "46okunen no koi" i "Akumu tantei" stałem się fanem Japończyka)
- Sakaguchi Tak ( )
Z Chin:
- wlaściwie tylko jeden Tony Leung Chiu-Wai - jest niesamowity w filmach Kar Wai Wonga, w komediach, wuxia i w każdym innym.
- i jeszcze Jet Li za kopanie na ekranie (Wong Fei-Hung!).
Aktorka:
z tym mam problem. Na pewno Zhang Ziyi, Maggie Cheung Man-Yuk i Li Gong z Chin, a z Japonii sam nie wiem, do głowy wpada mi tylko Eihi Shiina za "Audition". I Ueto Aya za "Azumi", nie jest najlepszą aktorką, ale za to nieźle wygląda na ekranie  _________________ Let stones crack
Let the earth quake
Let freedom rise!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
SoheiMajin Gotenks

|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 3:37 pm |
|
|
|
Ze współczesnych aktorów to zdecydowanie Takeshi Kitano (Zatoichi, Kikujiro no natsu, Hana-bi i wiele innych), z historycznych Toshiro Mifune (Siedmiu samurajów ).
Z Chińskich wymiata Jackie Chan i Jet Li (ostatnio Zabójcza broń 4 w TV była).
Koreańskich nie znam, ale o nich też powinno się tu mówić. Zresztą ostatnio się nawet znani niektórzy zrobili. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Migotka

|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 12:10 am |
|
|
|
widzę, że jest kilka głosów za Shunem Oguri, którego nie tak dawno odkryłam. Rzeczywiście, nie jest on tylko przystojny, ale też bardzo utalentowany. Jeszcze bardziej podoba mi się Matsumoto Jun, chociaż jego uroda średnio do mnie trafiała, kiedy oglądałam "Hana yori dango". W każdym razie, podobała mi się jego gra, a już kompletnie się do niego przekonałam po dramie "Kimi wa petto". Trochę dziwny scenariusz, ale on był absolutnie przekonujący, podobnie jak aktorka tam grająca, Koyuki (podobno jest b. popularna w Japonii).
Z koreańskich aktorek, bardzo lubię jedną z "celebrities", Yoon Eun-hye. Wydaje mi się, że jest na dobrej drodze by zostać jeszcze lepszą aktorką, bo coraz lepiej jej idzie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Miyamoto

|
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|