Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Co lepsze??

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Język Japoński    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Namikaze Minato

Post Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 10:44 pm   Odpowiedz z cytatem
Zainteresowany językiem japońskim jestem od niedawna i chciałbym kupić sobie coś w formie papierowej. Po poszukiwaniach mam takie dwa tytuły Oto one:
http://www.allegro.pl/ite...ponia.html
oraz
http://sklep.japonka.pl/i...ucts_id=79
I tu pojawia się pytanie, co Mamwybrać a może znacie coś jeszcze lepszego i moglibyście się ze mną podzielić wiedzą? Jestem otwarty na wszystkie sugestie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 7:36 am   Odpowiedz z cytatem
Odpuść sobie 'Mówimy po japońsku' bo to jest śit

'Język japoński dla początkujących' - osobiście nie korzystałam z tej książki, ale wiele osób mówi, że książka jest bardzo fajna.

Dodatkowo możesz rozejrzeć się za:
- Kompletny kurs języka japońskiego - 4 kyuu - jeśli masz zamiar w przyszłości podejść do egzaminu JLPT
- Praktyczny kurs gramatyki języka japońskiego - bardziej jako workbook, bo gramatyka nie jest w tej książce zbyt obszernie wytłumaczona ( kupiłam tą książkę 2 lata temu i ciągle ją mam - lubię do niej wracać)

Jeśli znasz angielski:
- seria 'Japanese for busy people'
- słownik japońsko-angielski np Oxford
- słownik i workbook do kanji np. 'Basic kanji book'
Powrót do góry
Deidere

Post Wysłany: Pią Maj 22, 2009 12:55 am   Odpowiedz z cytatem
Dokladnie: tez mialam to za przeproszeniem "Mowimy po japonsku" (maslo maslane i groch z kapusta). Natomiast "Jezyk japonski dla poczatkujacych" jest ciekawsza juz pozycja (jak cala seria wydawana bodajze przez Polsko-Japonska Wyzsza Szkole Technik Komputerowych).
Jednak tak jak Akiko ja bym radzila siegniecie po japonsko-angielskie podreczniki- "Japanese for busy people" jest nie drogie, zawiera CD i uczy jezyla uzytecznego ale...Minna-no Nihon-go" jak na razie zajmuje w moim rankingu najwyzsza pozycje- prosto, jasno, zwiezle i na temat. Nie spotkalam sie z lepsiejsza seria. Nie wiem jak by to wygladalo z zamowieniem z Polski ale w razie czego zawsze mozna sie do kogos tutaj ladnie usmiechnac to moze wysle.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Język Japoński Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1