| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
MAKabra_88

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Mika13

|
|
| Powrót do góry |
|
|
metaloludek

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Izanami

|
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 4:46 pm |
|
|
|
| a ja chetnie obejrzalabym porzadnie skonstruowane anime Angel Sanctuary i tegoz samego tytulu film ;] poki co nawet anime lezy i kwiczy. kreske strasznie zniszczyli w penych momentach ;/ _________________ Przyszedł sen i zamknął za mną wielką ołowianą bramę- po drugiej stronie snów nie było.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 12:54 pm |
|
|
|
Ja mam Ochotę Na Bleach xD
Teraz narazie oglądam odcinkami..
ale cholera cos się tam rypło na tej stronce i odcinków nie ma ; (
Czy zna ktoś taką stronkę na której są działające odcinki ? _________________ `But with that moon in the sky.
Who wants to be alone ..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 4:26 pm |
|
|
|
| Czepialska jestem, ale co to za dziwo - "Songo"? O ile kojarzę to jest Son Goku, a "Songo" i inne pokractwa ("Szatan Serduszko" muhahahahaha) to wymysł naszych tłumaczy i lektora. |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 2:30 am |
|
|
|
hmm Songo to tak po swojskiemu napisałem potocznie ogólnie zawsze myślałem że Goku wystarczy bez Son, zresztą każdy wie o co chodzi i to najważniejsze ale nie martw się Niltinco następnym razem będę dokładniejszy i bardziej rzeczowy.
aha polecam
http://kreskowki.fani.pl/
tam są wszystkie odcinki bleacha i wiele więcej |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 9:26 am |
|
|
|
| Samo Goku wystarczy bo to normalny skrót, ale Songo to właśnie błąd naszych tłumaczy (nie jedyny zresztą) i nikt kto oglądał DB poza granicami naszego kraju nie załapałby o kogo chodzi ;P. |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 10:47 am |
|
|
|
No oki ale w takim razie skąd oni wzięli tego Songa??? Czy to ma się tak jak np Ranma1/2 w francuskiej wersji przydzielono w ogóle inne imiona bohaterów?
szystkie francuskie odpowiedniki imion postaci:
Ranma Saotome - Ranma Vincent
Genma Saotome - Genma Vincent
Nodoka Saotome - Delphine Vincent
Soun Tendo - Aristide/Anatole Galant
Kasumi Tendo - Annabelle Galant
Nabiki Tendo - Amandine Galant
Akane Tendo - Adeline Galant
Happosai - Maître Ernestin
Tatewaki Kuno - Julian Storme
Kodachi Kuno - Géraldine Storme
Sasuke Sarugakure - Mathurin
Shampoo - Bambou/Bamboo
Cologne - Mémé
Mousse - Mathias/Thomas
Gosunkugi - Boniface
Ukyo Kuonji - Frédérique
Ryoga Hibiki - Roland
Dr Tofu - Dr Thibault
Ken - Ken le copieur
Taro - Paquerette
Yasukichi - Sébastien
Midori - Amélie
Herb - Herbe
Mint - Menthe
Lime - Citron
Zboczyłem troszkę z tematu... Jak dla mnie jest wręcz niedorzeczne i głupie zmieniać imiona postaciom, bez sens...
dobra to jakie ekranizację mangi lub anime chcemy zobaczyć????Piszcie!!! |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 3:07 pm |
|
|
|
Nie mam pojęcia dlaczego pozmieniali te imiona, ale już we francuskiej wersji potworzono dziwactwa, a nasi nie dość że przyjęli lub pozmieniali francuskie dziwolągi to jeszcze spieprzyli to co akurat Francuzi mieli dobrze. Trzeba by było zapytać tłumacza dlaczego spieprzył robotę.
Szkoda, że film DB z aktorami zapowiada się tak żałośnie i na bank przyniesie straty producentom. |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 4:28 pm |
|
|
|
Myślę, że tak samo jak wielu fanów z niecierpliwością oczekiwałem tego filmu, niestety, gdy zobaczyłem aktora, który dostał ZASZCZYT wcielić się w postać Son Goku dostałem białej gorączki... Ale wciąż żyłem nadzieją, że może ten film jednak nie będzie taki zły... Mimo to z komentarzy i recenzji, oraz zwiastunów wynika, że będziemy płakać na tym filmie jak można tak spie... taką legendę, a jednak... Ktoś napisał, że jest wiernym fanem sagi od dzieciństwa jednak po obejrzeniu filmu odradza każdemu wizyty w kinie na DB Evolution- no właśnie skąd te evolution co to mitshumishi lancer następny ???!!! Ponoć lepiej iść na autostradę liczyć samochody niż na DB do kina, ale wiem że i tak pójdę, przekonać się na własne oczy...
Znów z szedłem z tematu, sorki czekam na dalsze propozycje.. Na jaką ekranizację mangi lub anime czekamy.. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
|
| Powrót do góry |
|
|
metaloludek

|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 6:35 pm |
|
|
|
| MAKabra_88 napisał: |
kreskówki.fani.pl
|
hmmm wydaje mi się, że www.kreskoweczki.pl są zdecydowanie lepsze. |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 6:57 pm |
|
|
|
ta znam tę stronę wchodzę tam często gdy na kreskówki.fani.pl coś nie działa lub na http://www.bleach.wbijam.pl/ i jest wiele innych stronek a jeśli ktoś lubi muzykę z opening'ów lub endning'ów bleacha to zapraszam na
http://www.bleachexile.com/ można tam nie tylko ściągać całe piosenki ale również anime i mangę itp itd polecam fajna stronka |
|
| Powrót do góry |
|
|
Arczi

|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 12:53 am |
|
|
|
| MAKabra_88 napisał: |
Alo alo ;D hmm tak sobie pomyślałem, że zapodam ten temat, bo jestem ciekaw jakie anime lub mangi marzy wam się zobaczyć na "dużym" ekranie. |
Na "dużym ekranie", anime gościły i to już wiele razy, jako „kinówki";p
| Cytat: |
Mi osobiście od dzieciaka zależało na tym, aby nakręcili Dragonball jako film fabularny no i się spełniło... Z tym, że po tym co już czytałem o tym filmie hmm... Chyba im nie wyszło najlepiej nie mówiąc już o obsadzie postać Songa http://www.stopklatka.pl/...p?oi=16741
porażka ;( no, ale i tak do kina się wybiorę. Poza tym chciałbym jeszcze Slayers'ow i Ranma1/2. A jakie są wasze propozycje??? Piszcie... |
Szkoda gadać, na temat tego filmu, po trailerach, jakie widziałem, przykro mi się zrobiło po prostu, film może był by dobry gdyby nie miał tytułu związanego z DB, ale wątpię w to. Generalnie, jestem raczej przeciw, przenoszeniu animców do "live action". Jeśli to ma tak wyglądać, jak to, to lepiej, żeby to zostawili. Ranma1/2 nie miałem okazji oglądać, ale co do Slayersów, mam ogromny sentyment do tej serii tak jak do DB, dlatego mówię "nie", zniszczyliby, cały klimat tego wspaniałego anime. Wszystko by pewnie pomieszali wycieli się itd. zostało by coś takie w rodzaju "Dragon Ball Evolution". Może ewentualnie jakieś anime z pod gatunku school life, z małymi nadprzyrodzonymi mocami.
| Niltinco napisał: |
| Czepialska jestem, ale co to za dziwo - "Songo"? O ile kojarzę to jest Son Goku, a "Songo" i inne pokractwa ("Szatan Serduszko" muhahahahaha) to wymysł naszych tłumaczy i lektora. |
Fakt czepiasz się Nilti , ale z drugiej strony "Songo", ładnie brzmi i człowiek przyzwyczaił się jakoś do tego, aczkolwiek wiadome, że jest to złe tłumaczenie, a Piccolo, znaczy "Szatan Serduszko", to już było trochę przegięte, ale wtedy nie zwracało się na to uwagi  |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 10:41 am |
|
|
|
Pisząc, o tym, jakie filmy chcielibyście zobaczyć na dużym ekranie miałem na myśli włącznie adaptacje w postaci filmu fabularnego jak np. DB . A skoro jesteśmy już przy DB ściągnąłem dziś sobie ten film, póki co bez napisów i za chwilę zmykam go obejrzeć, przekonać się na własnej skórze jak bardzo go skopali, bo to jest pewne, pytanie tylko do jakiego stopnia. Pomysł przeniesienia mangi lub anime do świata filmu nie jest zły, tylko za takiego rodzaju filmy powinny się zabrać kompetentne osoby mające jakieś pojęcie w temacie. Filmy Shaolin Soccer oraz Kung Fu Hustle były swoistymi próbami przeniesienia elementów anime do 'zwykłego' filmu i nagrania ich w właśnie takim stylu. Jeden jak i drugi film stworzył Stephen Chow http://www.filmweb.pl/o61840/Stephen+Chow i myślę, że to udały mu się w 100% , gdyby to on wziął się z DB uważam, iż film okazałby się sukcesem. Czytałem gdzieś plotki, że miał pomagać przy kręceniu DB, jednak na plotkach się chyba skończyło. Ale Stephen nie próżnuje i w 2010r jest zapowiedziana premiera Kung Fu Hustle 2. Już się doczekać nie mogę.
pozdr |
|
| Powrót do góry |
|
|
MAKabra_88

|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 12:46 pm |
|
|
|
| Niestety jedyne co mi zostało po obejrzeniu DB to wanna z zimną wodą oraz paczka żyletek , aby jak najszybciej o nim zapomnieć... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hayatee

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Gromek-kun

|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 8:05 pm |
|
|
|
| Hayatee napisał: |
Ja mam Ochotę Na Bleach xD
Teraz narazie oglądam odcinkami..
ale cholera cos się tam rypło na tej stronce i odcinków nie ma ; (
Czy zna ktoś taką stronkę na której są działające odcinki ? |
Ja Ci polecam www.bleach.com.pl jesli chcesz aktualnie ogladac, bo starszych odcinkow wszytskioch nie ma.
Co do DragonBall: Evolution (WTF !!??) sadze ze to bedzie porazka kompletna... z tego co widzialem na wszelakich screenach czy filmikach to juz bylem zalamany. Z bratem sie smieje zeby w kinie (jezeli bedziemy chcieli wydac na to cos pieniadze) za duzo osob nie bylo, bo bedziemy sie smiac i wypominac duzo bledow jakie tam sie znajduja.. |
|
| Powrót do góry |
|
|