| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
rychl3wsk1

|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 2:08 pm |
|
|
|
Czytał ktoś książkę "Rycerze i samuraje" Autor: Takagi Takeshi ?
Albo lepiej czy ktoś z was ma taką książkę?
Szukałem jej wszędzie, w bibliotekach, księgarniach, dzwoniłem do wydawnictwa i nigdzie jej nie ma...
Dlatego napisałem tutaj, bo kto inny niż miłośnicy Japonii maja tą książkę.
Szczególnie mi na niej zależy, ponieważ potrzebuje jej do prezentacji maturalnej.
Proszę o kontakt na PW albo na email: mateusz.rychlewski@gmail.com |
|
| Powrót do góry |
|
|
shambler

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ronin

|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 3:31 pm |
|
|
|
Owszem, posiadam tę książkę. Mam do niej mieszane odczucia. Jeśli bowiem chodzi o japońskie rycerstwo, uważam, że nie sposób się kłócić z autorem, to jeśli chodzi o Europejskie, uważam że informacje zawarte tu, są często niedokładne, bądź wręcz nieprawdziwe. Ciekawie natomiast wygląda bibliografia, na podstawie której książka ta powstała. Dzięki niej mogłem się zapoznać z wieloma interesującymi i nieznanymi mi tytułami; również Europejskimi.
Mimo wszytko uważam książkę tą, za kolejny cenny nabytek w mojej prywatnej bibliotece (i to nie tylko dlatego, że postanowiłem sobie zebrać całą serię Kokoro wydawnictwa Diamond Books). _________________ ,,A czy znasz ty, bracie młody,
Twoje ziemie, twoje wody?
Z czego słyną, kędy giną
W jakim kraju i dunaju?"-Wincenty Pol (Pieśń o ziemi)
|
|
| Powrót do góry |
|
|