| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Zbysztoff

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 9:32 pm |
|
|
|
| Witam. Mam problem z zainstalowaniem znaków japońskich na komputerze. Ja wiem, że to banalne i wystarczy wejść w panel sterowania i później włożyć płytkę windowsa... ale tu właśnie pojawia się mój problem... Nie mogę tego zainstalować, gdyż na płytce występuje błąd. Mam oryginalnego windowsa XP i to na pewno dobra płytka. Czy mogę liczyć na pomoc? Może da się zainstalować jakoś inaczej języki wschodnie na PC? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 10:43 am |
|
|
|
| Hmm dziwne, że w przypadku oryginalnej płyty Windowsa pojawia się taki problem. Jakby co pożycz płytę od kogoś innego i spróbuj ponownie. Wiem, że w przypadku Windowsa 98 wystarczyło włączyć IE i pochodzić trochę po japońskich stronach aż system sam dał informację, że potrzebuje ściągnięcia czcionki i automatycznie ściągał ją z netu. Nie wiem czy takie coś jest możliwe przy XP, ale możesz spróbować. |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 7:15 pm |
|
|
|
| Załatw sobie inną płytę z XPkiem. Może być jakakolwiek, oryginalna czy nie. Nie namiesza Ci nic w systemie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Zbysztoff

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Miko-chan

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yatchan

|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 6:52 am |
|
|
|
Nazywa się to "napęd". A słyszałaś o czymś takim jak combo-drive, gdzie jeden napęd robi za czytnik i nagrywarkę zarówno do CD i DVD? Niekoniecznie muszą być dwa, zwłaszcza w lapkach.
@Zbysztoff, może podałbyś, jaki konkretnie błąd Ci wyskakuje? Byłoby łatwiej coś wymyślić. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Zbysztoff

|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 9:38 pm |
|
|
|
Nagrywarkę CD i DVD mam w jednym i jest w 100% sprawna. Co do błędu, który wyskakuje, to komputer podaje mi, że nie może znaleźć plików na dysku. Gdybym mogła obejść się bez płyty, wszystko byłoby ok. Szukałam po internecie jakiejś instalki do języków, czegokolwiek, ale nic pod XP nie znalazłam. Pogmerałam coś w internecie i japońskie znaki na stronach internetowych już mam, ale na tym kończy się mój sukces.
Gra nadal nie chodzi. Wszystko przez ten japoński:) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Yatchan

|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 10:36 pm |
|
|
|
| A może to po prostu kwestia ścieżki do plików? Czasami durna winda nie potrafi sobie sama znaleźć. |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|