| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
L-Voss

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Mimet

|
|
| Powrót do góry |
|
|
SchwarzerEngel

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 10:19 am |
|
|
|
| Próg w pierwszym naborze wyniósł 86,80 pkt. Przyjęli 24 osoby. Na razie z tego co wiem zrezygnowały dwie osoby, zobaczymy jeszcze jaki będzie ostateczny próg, ale patrząc na listę, wątpię, żeby spadł poniżej 85... a może nawet nie spaść poniżej 86... |
|
| Powrót do góry |
|
|
jotka

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 9:18 pm |
|
|
|
| Niltinco napisał: |
| Jest taka sama jak na dzienną. Zresztą japonistyka wieczorowa od dziennej różni się tylko tym, że studenci muszą za nią płacić, natomiast ilość zajęć i program jest dokładnie taki sam jak na dziennej. |
...odnoszę wrażenie, że zostało coś pomieszane! ;)
Otóż, jeśli ja dobrze się orientuję od swojej nauczycielki, a zarazem studentki japonistyki UW, nie ma jako-takiej rekturacji na wieczorową japonistykę. Nie można złożyć papierów na wieczorową japonistykę, co najwyżej na zaoczną. Składa się papiery na japonistykę dzienną, potem informują (w wypadku niepowodzenia, tfu tfu!) o możliwości studiowania wieczorowo osoby jak najbliżej pod kreską. Niektóre z tych osób odrzucają takową 'propozycję' (wiadomo - nie każdego stać na to ~600/700 zł miesięcznie), więc propozycje lecą do następnych bliższych osób i tak dalej, i tak dalej...
...a i tak najlepsze jest, że w końcu mogą tej wieczorówki danego rocznika nie otworzyć bo za mało chętnych.
Nie orientuję się natomiast nt. planowanej wieczorowej japonistyki poznańskiej lecz walę w ciemno nie czytając, że będzie identycznie. Jakbym się myliła proszę o poprawienie.
Pozdrawiam
edit: a swoją drogą, to: "Zostałam wprowadzona w błąd. Najpierw mnie poproszono bym poinformowała o japonistyce wieczorowej, dziś natomiast dowiedziałam się, że kolejność jest inna.
Otóż:
w roku akademickim 2009/2010 startujemy z Podyplomowym Studium Tłumaczy Języka Japońskiego (jakoś tak to brzmi), natomiast od roku 2010/2011 rusza wieczorowa japonistyka, gdzie naukę można będzie rozpocząć, a nawet jest to wskazane od poziomu 'zerowego'." |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kiss of the Placid

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 3:21 pm |
|
|
|
Mam nadzieję, że rezygnując z japonistyki UAM naprawdę kogoś uszczesliwię... i samej będzie mi dobrze w Warszawie :)
Warto iść za marzeniami. |
|
| Powrót do góry |
|
|
yuuza

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 8:30 pm |
|
|
|
| o, widzimy się w październiku na uw? ktoś jeszcze? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Migotka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kiss of the Placid

|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 5:05 pm |
|
|
|
| Migotka napisał: |
Ale szczęśliwie zdecydowałam żeby nie składać i tym sposobem oszczędziłam sobie nerwów rezygnowania z jednego na rzecz drugiego.
|
I dobrze zrobiłaś. Mnie bolało, miałam za duży wybór. Poza tym, nie można studiować dwóch kierunków na jednej uczelni od pierwszego roku. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mimet

|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 6:09 pm |
|
|
|
| A od ilu pkt-ów przyjmowali na UAM-ie w II naborze...? |
|