Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Rekrutacja 2009

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonistyka    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
L-Voss

Post Wysłany: Pią Lip 17, 2009 8:55 pm   Odpowiedz z cytatem
Mimet napisał:
(wg moich rachunków, w tym roku miałabym tylko 74,2 pkt.)

Ja z nieco wyższym wynikiem (78,6) zająłem 61. miejsce... '
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mimet

Post Wysłany: Pią Lip 17, 2009 9:14 pm   Odpowiedz z cytatem
czyli muszę brać się za japoński prywatnie i potem wnioskować o studia równoległe (matury jakoś nie chce mi się poprawiać, z resztą i tak nie miałabym na to czasu...).
Powrót do góry
SchwarzerEngel

Post Wysłany: Sob Lip 18, 2009 10:19 am   Odpowiedz z cytatem
Próg w pierwszym naborze wyniósł 86,80 pkt. Przyjęli 24 osoby. Na razie z tego co wiem zrezygnowały dwie osoby, zobaczymy jeszcze jaki będzie ostateczny próg, ale patrząc na listę, wątpię, żeby spadł poniżej 85... a może nawet nie spaść poniżej 86...
Powrót do góry
jotka

Post Wysłany: Sob Lip 18, 2009 9:18 pm   Odpowiedz z cytatem
Niltinco napisał:
Jest taka sama jak na dzienną. Zresztą japonistyka wieczorowa od dziennej różni się tylko tym, że studenci muszą za nią płacić, natomiast ilość zajęć i program jest dokładnie taki sam jak na dziennej.

...odnoszę wrażenie, że zostało coś pomieszane! ;)
Otóż, jeśli ja dobrze się orientuję od swojej nauczycielki, a zarazem studentki japonistyki UW, nie ma jako-takiej rekturacji na wieczorową japonistykę. Nie można złożyć papierów na wieczorową japonistykę, co najwyżej na zaoczną. Składa się papiery na japonistykę dzienną, potem informują (w wypadku niepowodzenia, tfu tfu!) o możliwości studiowania wieczorowo osoby jak najbliżej pod kreską. Niektóre z tych osób odrzucają takową 'propozycję' (wiadomo - nie każdego stać na to ~600/700 zł miesięcznie), więc propozycje lecą do następnych bliższych osób i tak dalej, i tak dalej...
...a i tak najlepsze jest, że w końcu mogą tej wieczorówki danego rocznika nie otworzyć bo za mało chętnych.

Nie orientuję się natomiast nt. planowanej wieczorowej japonistyki poznańskiej lecz walę w ciemno nie czytając, że będzie identycznie. Jakbym się myliła proszę o poprawienie.

Pozdrawiam

edit: a swoją drogą, to: "Zostałam wprowadzona w błąd. Najpierw mnie poproszono bym poinformowała o japonistyce wieczorowej, dziś natomiast dowiedziałam się, że kolejność jest inna.
Otóż:
w roku akademickim 2009/2010 startujemy z Podyplomowym Studium Tłumaczy Języka Japońskiego (jakoś tak to brzmi), natomiast od roku 2010/2011 rusza wieczorowa japonistyka, gdzie naukę można będzie rozpocząć, a nawet jest to wskazane od poziomu 'zerowego'."
Powrót do góry
Kiss of the Placid

Post Wysłany: Pon Lip 20, 2009 3:21 pm   Odpowiedz z cytatem
Mam nadzieję, że rezygnując z japonistyki UAM naprawdę kogoś uszczesliwię... i samej będzie mi dobrze w Warszawie :)
Warto iść za marzeniami.
Powrót do góry
yuuza

Post Wysłany: Pon Lip 20, 2009 8:30 pm   Odpowiedz z cytatem
o, widzimy się w październiku na uw? ktoś jeszcze?
Powrót do góry
Migotka

Post Wysłany: Wto Lip 21, 2009 12:19 am   Odpowiedz z cytatem
Ja się jeszcze do dzisiaj zastanawiałam (a zresztą ile można myśleć - do środy papiery), ale chyba jednak rezygnuję z japo uw i idę na sinologię uam :) Na japoński przyjdzie jeszcze czas, a na razie będę spełniać swoje trudniejsze do spełnienia marzenie
Były dziś wyniki drugiego naboru na uam-ie i okazało się, że gdybym złożyła odwołanie, dostałabym się na japonistykę tamtejszą. Ale szczęśliwie zdecydowałam żeby nie składać i tym sposobem oszczędziłam sobie nerwów rezygnowania z jednego na rzecz drugiego. Bo pewne jest, że jednego i drugiego kierunku jednocześnie nie dałabym rady pociągnąć. Aż tyle determinacji we mnie nie ma :)

No nic, życzę wszystkim przyszłym japonistom powodzenia i szybkiego przyswajania wiedzy :)
Powrót do góry
Kiss of the Placid

Post Wysłany: Wto Lip 21, 2009 5:05 pm   Odpowiedz z cytatem
Migotka napisał:
Ale szczęśliwie zdecydowałam żeby nie składać i tym sposobem oszczędziłam sobie nerwów rezygnowania z jednego na rzecz drugiego.

I dobrze zrobiłaś. Mnie bolało, miałam za duży wybór. Poza tym, nie można studiować dwóch kierunków na jednej uczelni od pierwszego roku.
Powrót do góry
Mimet

Post Wysłany: Wto Lip 21, 2009 6:09 pm   Odpowiedz z cytatem
A od ilu pkt-ów przyjmowali na UAM-ie w II naborze...?
Powrót do góry
Kiss of the Placid

Post Wysłany: Sro Lip 22, 2009 11:58 am   Odpowiedz z cytatem
Hmm.. ktoś chętny na UJ? Zwalniam miejsce
Powrót do góry
Alaxis

Post Wysłany: Sro Lip 22, 2009 1:37 pm   Odpowiedz z cytatem
Jak mnie z ~300 miejsca wezmą to tak...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5