| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy chciałbyś/chciałabyś wziąć udział w zajęciach z języka japońskiego w Katowicach? |
| Zdecydowanie tak! |
|
66% |
[ 16 ] |
| Nie |
|
33% |
[ 8 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 24 |
|
Tar

|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 10:57 am |
|
|
|
| To ja przepraszam, za ten mój wyskok. Mógłbyś przedstawić bardziej dokładną ofertę? Pozdrawiam, Tar. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kakashimateo

|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 11:01 am |
|
|
|
Nie ma sprawy :) w chwili obecnej pracuję nad stroną internetową. Mamy mnóstwo pomysłów, bo nie chcemy się skupiać wyłącznie na samym języku ale pokazać także bogactwo japońskiej kultury. Proszę poczekaj aż strona będzie gotowa. Zamieszczę tam bardziej szczegółowe informacje. Jeśli sami macie jakieś oczekiwania lub pomysły to proszę piszcie.
Z pozdrowieniami,
Mateusz |
|
| Powrót do góry |
|
|
omigoto

|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 2:55 pm |
|
|
|
Po przeczytaniu całego tego wątku mam nieodparte wrażenie, że ktoś tu usiłuje pod pięknymi hasłami wykorzystać nieświadomość ludzi.
Kakashi-mateo, kilka konkretnych pytań do Ciebie.
1.Ile lat masz Ty i Twoja dziewczyna?
2. Co konkretnie kryje się pod hasłem „trzyletnie doświadczenie w nauczaniu języka japońskiego”? Gdzie i kogo konkretnie uczyła Twoja dziewczyna?
3. Jakie studia ukończyła Twoja dziewczyna i jakie ma kompetencje do nauczania?
Nie każdy native speaker jest w stanie nauczyć języka, zwłaszcza tak specyficznego jak japoński, nie posługując się językiem słuchaczy, szczególnie na poziomie podstawowym i średniozaawansowanym. Jeżeli do akcji wkracza drugi język, obcy dla obydwu stron, szansa na nauczenie się tego właściwego, czyli japońskiego znacznie maleją i wiąże się to z ogromą stratą czasu. Native jest dobry, ale na poziomie zaawansowanym i do doraźnych konwersacji na innych poziomach, dla oswojenia się z językiem.
Rozumiem, że chcesz za wszelką cenę ściągnąć dziewczynę do Polski i zapewnić jej pracę, ale przynajmniej bądź przejrzysty i uczciwy w stosunku do jej przyszłych uczniów. Cena którą proponujesz również nie jest zbytnio atrakcyjna. Przejrzyj sobie strony innych profesjonalnych szkół japońskiego w całej Polsce.
Dodam na koniec, że wiem o czym mówię, bo mam profesjonalny kontakt z japońskim od wielu lat. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kakashimateo

|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 4:58 pm |
|
|
|
Odpiszę zatem tutaj. Wszystkie informacje są na stronie internetowej. A doświadczenie, zdobyła ucząc w Polsce, a także w centrum nauczania języka Japońskiego w Osace skąd pochodzi. Nie muszę odpowiadać na bardziej osobiste pytania. Nikt nikomu nie każe uczyć się u nas w centrum a przekonywanie, że Native jest dobry tylko na zaawansowanym poziomie jest tylko Twoją opinią. Jak z każdą inną wolni ludzie mogą się zgodzić lub nie.
Tego typu sformułowania są po prostu niemiłe i w niczym nie pomagają. Mam nadzieję, że ułoży Ci się w życiu. Nie wszyscy na ziemi są źli i oszukują, może warto mieć chociaż trochę wiary w innych?
Pozdrawiam,
Mateusz
PS.
Informacje zostawiłem jeszcze na dwóch innych forach. Chyba zrozumiałe, że zależy mi na jak najszerszym dotarciu do zainteresowanych. |
|
| Powrót do góry |
|
|
omigoto

|
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 11:25 pm |
|
|
|
Informacje udzielone przez Ciebie są niepełne. Doświadczenie w uczeniu w Polsce równie dobrze może oznaczać hobbistyczne lekcje języka dla przyjaciół, jak i profesjonalne kursy dla firm, a także zajęcia prowadzone w szkołach językowych. O jakie doświadczenie tu chodzi?
Zachęcam jeszcze raz do przestudiowania stron internetowych PROFESJONALNYCH szkół języka japońskiego w Polsce. Szczególnie polecam linki przedstawiające kwalifikacje personelu i metody nauczania. Rzetelna informacja jest chyba czymś, co należy się potencjalnym klientom? To tyle ode mnie, pozdrawiam Ciebie Kakashi i wszystkich forumowiczów, którym daję pod rozwagę moje wątpliwości...i mimo wszystko, życzę sukcesu. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Yatchan

|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 5:47 am |
|
|
|
Nie najeżdżaj tak na niego. Na stronce jest wyraźnie napisane, że dziewczyna ma zdany i potwierdzony certyfikatem 日本語教育能力検定試験.
Podczas pobytu w Japonii widziałem, że nawet grupy początkujące były uczone od razu po japońsku - nie wiem dokładnie w jaki sposób, ale widocznie są na to metody i sprawdza je zapewne w/wym egzamin. I choć osobiście również uważam, że na pierwszym etapie nauki lepszy jest nauczyciel władający językiem ucznia przynajmniej w stopniu zaawansowanym, to nie można potępiać w czambuł nauki u native'a, pod warunkiem, iż ten wie co robi (a tutaj mamy do czynienia najwyraźniej z takim właśnie przypadkiem). |
|
| Powrót do góry |
|
|
omigoto

|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 8:30 pm |
|
|
|
| Cieszę się, że mój post odniósł skutek w postaci dodania istotnych informacji, bo o ile mnie pamięć nie myli - a z pewnością nie myli - do wczoraj na stronie szkoły takich informacji nie było. Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
|
metaloludek

|
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 6:55 pm |
|
|
|
Co do ceny to konkurencja rośnie ...
aktualnie best centrum w tychach oferuje Japoński od 1599zł ...
niestety ja odpadam bo ze względu na pracę i zaoczne studia nie dałbym rady na cotygodniowe lekcje (większość by mi przepadała :/ )
www.bestcentrum.pl
Nie robię reklamy by odebrać Ci klientów ... może w jakiś sposób trafisz w ludzi.
Mnie osobiście podoba się, że chcesz prowadzić zajęcia przybliżające kulturę japońską (ceremonia parzenia herbaty etc.) oraz oferowanie produktów prosto z Japonii (o ile dobrze zrozumiałem treść). _________________ 愛おしくて 嬉しくて
悲しくて 切なくて
悔しくて もどかしくて…
愛のメロディー
|
|
| Powrót do góry |
|
|