Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Japoński w Katowicach !!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Język Japoński    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy chciałbyś/chciałabyś wziąć udział w zajęciach z języka japońskiego w Katowicach?
Zdecydowanie tak!
66%
 66%  [ 16 ]
Nie
33%
 33%  [ 8 ]
Wszystkich Głosów : 24

Autor Wiadomość
kakashimateo

Post Wysłany: Czw Sty 22, 2009 2:03 pm   Odpowiedz z cytatem
Witajcie,

Na początku przyszłego roku (być może wcześniej) planuję wraz z moją dziewczyną, która jest Japonką otworzyć centrum kultury i języka japońskiego w Katowicach lub okolicach. Chciałbym jednak wcześniej sprawdzić realne zainteresowanie, dlatego proszę piszcie tutaj, czy chcielibyście brać udział w takich zajęciach ( indywidualnie, grupowo). Czekam na wasze sugestie!

Pozdrawiam serdecznie,
Mateusz

Ostatnio zmieniony przez kakashimateo dnia Pon Maj 18, 2009 2:28 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
metaloludek

Post Wysłany: Sob Sty 24, 2009 12:01 am   Odpowiedz z cytatem
wszystko zależne ... w szczególności od ceny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kakashimateo

Post Wysłany: Sob Sty 24, 2009 12:16 am   Odpowiedz z cytatem
Cena zależy wyłącznie od ilości chętnych osób. Sam chodziłem na japoński i wiem jakie to kosztowne. Muszę teraz tak wszystko policzyć, żeby móc utrzymać te zajęcia i żeby uczniowie byli zadowoleni z ceny :) Stąd moje pytanie odnośnie zainteresowania - ogólnie
Powrót do góry
Arczi

Post Wysłany: Nie Sty 25, 2009 5:43 pm   Odpowiedz z cytatem
No ja myślę, że zainteresowanie było by bardzo duże na pewno no na Śląsku a zwłaszcza w obrębie Katowic nie ma za bardzo zajęć czy kursów a jak są to bardzo drogie
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Nie Sty 25, 2009 10:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Najważniejsze by informacje, konkretne informacje, jak najszybciej dotarły do chętnych.
Powrót do góry
..:Colinka:..

Post Wysłany: Nie Sty 25, 2009 10:31 pm   Odpowiedz z cytatem
Arczi napisał:
No ja myślę, że zainteresowanie było by bardzo duże na pewno no na Śląsku a zwłaszcza w obrębie Katowic nie ma za bardzo zajęć czy kursów a jak są to bardzo drogie

Masz rację.

Chu chu lovely muni muni mura mura~~

^.~*
Powrót do góry
kakashimateo

Post Wysłany: Wto Sty 27, 2009 11:51 am   Odpowiedz z cytatem
Słuchajcie, tak jak wcześniej napisałem - sam chciałem się uczyć w Katowicach ale nie było takiej możliwości. Nadal na dobrą sprawę nie ma i stąd nasz pomysł. Jeszcze zastanawiam się nad ceną ale byłoby to prawdopodobnie ok 30 zł/h ( czyli tak jak jakieś korepetycje) no i oczywiście przy większym pakiecie godzin - taniej. Do tego jeszcze daleko bo muszę zrobić pełną kalkulację.
Powrót do góry
Miaka-chan

Post Wysłany: Czw Sty 29, 2009 6:06 pm   Odpowiedz z cytatem
Popieram :) I głosuję na Dąbrowę jako miejscówkę XD

Niltinco

Post Wysłany: Czw Sty 29, 2009 6:11 pm   Odpowiedz z cytatem
Jak dobrze pójdzie to w wakacje ruszy kurs japońskiego w Dąbrowie Górniczej. Mój znajomy właśnie się zastanawia jak wszystko zorganizować.

plastic

Post Wysłany: Sro Lut 18, 2009 5:24 pm   Odpowiedz z cytatem
na śląsku nie ma niczego konkretnego, więc myślę, że to dobry pomysł. do katowic łatwo dojechać, myślę, że chętnych znajdzie się sporo. pozdrawiam.
Powrót do góry
kakashimateo

Post Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 9:14 am   Odpowiedz z cytatem
Witajcie!

Wszystko wskazuje na to, że zajęcia miałyby się odbyć w Styczniu 2010. Czy pasowałby wam ten termin? wiem, że jest znacznie oddalony ale niestety nie zależy to ode mnie.

Pozdrawiam wszystkich ciepło,
Mateusz
Powrót do góry
Norek

Post Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 11:44 am   Odpowiedz z cytatem
Domyślam się że nie oceniacie tylko po zainteresowaniu na tym forum, ogólnego zainteresowania tematem. Z pewnością sporo jest osób które nie korzystają z for a Japonią/japońskim się zainteresują. Polecam jakąś szerzej zakrojoną kampanię reklamowo-informacyjną (na przykład na naszej klasie :), tudzież w lokalnej prasie itd.
Pozostaje mi życzyć powodzenia!

kakashimateo

Post Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 11:01 pm   Odpowiedz z cytatem
Dziękuję bardzo za ciekawą sugestię :) oczywiście zajmę się promocją w odpowiedni sposób. Ale jesli macie jeszcze jakieś propozycje co do promocji to chętnie wysłucham. W końcu im więcej osób się zgłosi, tym taniej będzie można te zajęcia organizować :)
Powrót do góry
kakashimateo

Post Wysłany: Czw Lip 09, 2009 1:14 pm   Odpowiedz z cytatem
Firmę zakładam we wrześniu i uruchomię stronę www, żeby się można już było wstępnie zapisywać. Będę informował o wszystkich nowinkach :)
W razie pytań proszę piszcie.

Pozdrawiam,
Mateusz
Powrót do góry
Ewita

Post Wysłany: Czw Lip 09, 2009 2:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Dzięki za info! Osób zainteresowanych jest naprawdę sporo, a i dojazd do Katowic nienajgorszy! Sama znam kilku chętnych i z pewnością polecę im looknięcie na to forum. Ja od października zaczynam japonistykę w Łodzi, ale moja siostra zapisuje się choćby dziś! Podejrzewam, że największe zainteresowanie będzie właśnie w jej grupie wiekowej (gimnazjum/liceum), a zawsze najlepszą promocją jest tzw. ,,poczta pantoflowa" , czyli polecenie przez przyjaciela. W każdej szkole powinno się znajść przynajmniej kilka osób zainteresowanych tematem. Obie podejmujemy się szerzenia oświaty tzn. Kaśka (siora) poinformuje ludzi w V LO (Zamoyski) w Dąbrowie Górniczej, a ja poinformuje moich znajomych z II LO (Żeromski) też w Dąbrowie o możliwości takiego kursu. To na razie tylko dwie szkoły, ale na początek dobre i to, co nie ? Gdy już cała sprawa ruszy, będzie łatwiej bo wyrobisz sobie opinię. Trzymam kciuki i daj znać jak będą znane już jakieś bliższe szczegóły! Pozdro :*
Powrót do góry
kakashimateo

Post Wysłany: Czw Lip 09, 2009 8:00 pm   Odpowiedz z cytatem
Ogromnie dziękuję za wsparcie :) gdy już będzie na tyle daleko, będę miał także plakaty i ulotki do rozdania więc jeśli chcecie się przyłączyć to byłoby super.

z pozdrowieniami,
Mateusz
Powrót do góry
Tar

Post Wysłany: Sro Lip 22, 2009 11:30 am   Odpowiedz z cytatem
Witam,
Jeżeli szukacie kursu języka japońskiego to polecam Międzynarodowe Centrum Językowe Translator znajdujące się na ulicy Warszawskiej 3 w Katowicach. Lekcje prowadzi rodowita japonka. Oferta tej szkoły nie jest dużo gorsza od oferty przedstawionej w tym temacie. Cena jest w okolicy 30 zł za godz. Dostępne są również wszystkie pomoce dydaktyczne. Obsługa jest bardzo miła i rzetelna. Uczę się tam różnych języków od bardzo dawna i sobie chwalę. A oprócz japońskiego posiadają również ogromny wybór innych języków. Naprawdę polecam. Link: www.translator.edu.pl e-mail: biuro@translator.edu.pl
Tam możecie dowiedzieć się wszystkiego co potrzebujecie. Pozdrawiam
Powrót do góry
kakashimateo

Post Wysłany: Sro Lip 22, 2009 3:10 pm   Odpowiedz z cytatem
Rynek jest otwarty i można wybierać. Nasza szkoła będzie skupiać się wyłącznie na promowaniu kultury japonii zatem wszystkie dodatkowe zajęcia takie jak ceremonia herbaty czy kaligrafia a także możliwość zakupu Japońskich produktów i akcesoriów będą naszą domeną. To są elementy, których translator nigdy nie będzie w stanie osiągnąć. A odnośnie ceny - dzwoniłem w zesżłym tygodniu i cena za kurs wynosi od 2000 zł. Cena naszego kursu z pewnością takiego progu nie przekroczy. W chwili obecnej według kalkulacji będzie to ok 180 zł za miesiąc, zajęcia 2 razy w tygodniu. Rachunek jest prosty.

Pozdrawiam wszystkich,
Mateusz

( pomijam fakt, że użytkownik Tar zarejestrował się w dniu swojego postu a jego treść brzmi jak słowa pracownika translatora )
Powrót do góry
Tar

Post Wysłany: Czw Lip 23, 2009 10:42 pm   Odpowiedz z cytatem
Cóż nie jestem pracownikiem Translatora, ale ich stałym klientem. Uczę się tam od bardzo dawna. Zacząłem od angielskiego, potem próbowałem niemieckiego. Uważam, że wszystko co oni robią jest na najwyższym poziomie. I nie zmieniłbym tej szkoły na żadną inną. A jedyną osobą, która cokolwiek tutaj promuje jest właśnie kakashimateo. Ale najlepszą obrona jest atak. Pozdrawiam.
Powrót do góry
kakashimateo

Post Wysłany: Pią Lip 24, 2009 5:56 am   Odpowiedz z cytatem
Nikt nikogo nie atakuje. Przepraszam za pomyłkę.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Język Japoński Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2