| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
auri

|
Wysłany: Pon Paź 31, 2005 6:28 pm |
|
|
|
Ostatnio byłam w kinie i trafiłam na film "Pusty dom". Jest cudowny, polecam gorąco.
Pusty dom _________________ .: Close the world, txen eht nepO :.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Dj Wyder

|
Wysłany: Sob Sty 07, 2006 9:53 am |
|
|
|
| Również polecam. Filmy do łatwych nie należy, ale ma coś w sobie. Główny bohater przez cały film nie wypowiada ani jednej kwesti. Pozatym sam pomysł na film jest ciekawy. Jeszcze raz polecam. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Sayuri

|
Wysłany: Pon Mar 06, 2006 8:18 pm |
|
|
|
Dziw bierze że mimo iż główny bohater nic nie mówi to sie nawet na zegarek wtrakcie seansu nie patrzy...
PS^^ a czy przypadkiem nie jest on produkcji koreańskiej? _________________
折らた翼を羽ばたかせ
|
|
| Powrót do góry |
|
|
auri

|
Wysłany: Czw Mar 09, 2006 7:02 pm |
|
|
|
| Sayuri napisał: |
| PS^^ a czy przypadkiem nie jest on produkcji koreańskiej? |
jest to produkcja koreańsko-japońska, Michiko Suzuki jest producentem wykonawczym _________________ .: Close the world, txen eht nepO :.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yuki

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Spairatox

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 7:06 pm |
|
|
|
| Z twórczości Kim Ki-duka polecam gorąco " Wiosna, lato, jesień,zima i ... wiosna" oraz najnowszą produkcję tego reżysera czyli "Łuk". Co ciekawe jest on samoukiem i zdobywa coraz większą popularność. Śmiem twierdzić, że jest najbardziej znanym koreańskim reżyserem. Chociaż " Wiosna..." jest krytykowana za przerost treści nad formą oraz za "przefilozofowanie" to "Łuk" to istne arcydzieło. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Yuki

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 7:16 pm |
|
|
|
| Cholercia,jest tyle filmów ktore chciałabym objrzeć,ale mam słaby dostęp do nich. Znajduję 1/3 filmów,które chcę. _________________ Hito wa mikake ni yoranu mono...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Spairatox

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yuki

|
Wysłany: Wto Kwi 11, 2006 7:45 pm |
|
|
|
| Moje miasteczko jest małe,są tu dwa kina i ręczę,że jednyne filmy azjatycke jakie były tu wyświetlane w ciagu ostatnich lat to Ringu i ostatnio Shutter. Poza tym kino mnie mało interesuje,lubię mieć filmy na płytach czy kasetach,aby oglądać kiedy najdzie mnie ochota. _________________ Hito wa mikake ni yoranu mono...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Nagi Mahori

|
|
| Powrót do góry |
|
|
buka

|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 11:01 am |
|
|
|
Film rzeczywiście bardzo piękny i ta muzyka....
Bardzo mnie urzekło, że bohaterowie pomimo tego, że nie wypowiadają zadnej kwestii, poprzez ruch, mimikę potrafią oddać zachowania, uczucia. Każdy gest jest tutaj znaczący.
A scena końcowa to istne dzieło sztuki. Oby więcej takich filmów.
Tegoż autora oglądałam także "wiosnę, Lato..."- naprawdę, świetny film, polecam. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Yukari

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mistcz_ironji

|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 5:11 pm |
|
|
|
| film super. z paczatku wydawalo mi sie ze glowny aktor nie pasuje do swojej roli ale po niedlugiej chwili musialem przyznac ze sie mylilem. no i ta super piosenka (chyba bo arabsku- sciagnelem sobie i sluchalem na okraglo)... _________________ olłejs bi jurself kos ju mej fajnt jurself baj jurself ent dats not fan
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yukari

|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 6:27 pm |
|
|
|
| A jaki to utwór? bo też mi się spodobał... :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
mistcz_ironji

|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 6:41 pm |
|
|
|
| Yukari napisał: |
| A jaki to utwór? bo też mi się spodobał... :) |
plik nazywa sie "slvian (natacha atlas- gafsa)" wiec gafsa to pewnie tytul a natacha atlas to wykonawczyni _________________ olłejs bi jurself kos ju mej fajnt jurself baj jurself ent dats not fan
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yukari

|
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 1:11 pm |
|
|
|
| Domo arigatou :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
mistcz_ironji

|
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 1:23 pm |
|
|
|
| niema zatsou _________________ olłejs bi jurself kos ju mej fajnt jurself baj jurself ent dats not fan
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yukari

|
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 9:17 pm |
|
|
|
| świetna jest, ach... *o* |
|
| Powrót do góry |
|
|
Migotka

|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 1:46 pm |
|
|
|
"Pusty dom" był po prostu świetny. Teoretycznie historia powinna być nudna, ale obrazy były tak plastyczne, a klimat tak magiczny i oczarowujący, że po prostu hipnotyzuje w czasie oglądania. Sceny z filmu śniły mi się jeszcze jakiś czas po seansie.
Nie znam zbytnio twórczości Kim Ki-duka, bo oglądałam jeszcze tylko "Wiosna, lato, jesień, zima... i wiosna" (film także piękny, ale nie należy już do moich ulubionych - zbyt przefilozofowany jak na mój gust), ale mam jeszcze "Samarytankę" i kiedy kupię sobie nowe okulary (stare się stłukły, piszę trochę na ślepo, mam nadzieję, ze nie robię błędów) na pewno obejrzę. |
|
| Powrót do góry |
|
|