| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
mika

|
Wysłany: Pon Paź 31, 2005 2:59 pm |
|
|
|
| bylabym wdzieczna gdyby ktos mi poiwiedzial po jakim mniej wiecej czasie na japonistyce ma sie opanowany jezyk japonski na trzecim poziomie czyli ten no Nihongo-noryoku-shiken? tak tylko pytam nie :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
bennosuke 鯉の殺人犯

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mika

|
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 9:39 pm |
|
|
|
| aha to dzieki piekne :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Pią Lis 11, 2005 2:19 pm |
|
|
|
po roku? hmmm... mialbym co do tego watpliwosci. Studiuje na pierwszym roku na UAM i slyszalem, ze lepiej zdawac troche pozniej niz po pierwszym roku. Sa u nas tez osoby z WSJO i nasz poziom z tygodnia na tydzien coraz bardziej sie zrownuje, a minelo przeciez dopiero 1,5 miesiaca a one juz studiowaly japonski na Wyzszej Szkole przez rok. Tak wiec watpie czy rok na ktorejkolwiek uczelni starczy. Oczywiscie nikt nie broni sprobowac, ale ja sie z tym nie zamierzam spieszyc, po co sie stresowac.
P.S.
Czy na WSJO tez wyklada dr Jablonski? tak pytam z ciekawosci, bo cos mi sie tak o uszy obilo. |
|
| Powrót do góry |
|
|
bennosuke 鯉の殺人犯

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Pią Lis 11, 2005 5:58 pm |
|
|
|
a z kim masz jesli mozna wiedziec? Bo mnie to bardzo ciekawi, a nie znam nikogo, kto tam studiuje (moja siostra skonczyla tam germanistyke. notabene bardzo sobie chwalila). I jakie przedmioty macie?
Z gory dzieki |
|
| Powrót do góry |
|
|
bennosuke 鯉の殺人犯

|
Wysłany: Pią Lis 11, 2005 6:43 pm |
|
|
|
no wiec, gramatyke mam z dr. kanertem , komunikacje z mgr. Sroczynska (strasznie mila), pisownie z japonką, Mogi ,nazwiska nie pamietam, fonetyke z japonka,Aki Wedland( nie jestem pewien czy nie przekrecilem nazwiska). Zajecia bardzo fajne, ale tylko 8 godzin. Jak powiedzial Kaiou, trzeba duzo pracowac samemu. Osobiscie kontaktuje sie z wykladowcami po zajeciach, prosze o dodatkowa porcje materialu i przerabiam ja dalej.._________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|