| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
dziarra17

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 3:49 pm |
|
|
|
Nie wiem, czy ten temat na forum był już poruszan ( jeśli nie, to jestem pierwszy ), dlatego bardzo przepraszam jeżeli w danym momencie popełniłem jakąś gafę . Co tu dużo pisać... W miarę możliwości zamieszczajcie swoje dzieła rysunkowe żeby ta rubryczka mogła się rozwijać :wink: . Na wstępie umieszczam swoje 3 rysunki, i z góry tłumaczę, że *nie jestem* profesjonalistą i rysunki wyszły mi... no... teges... narysowałem je po prostu, bo uwielbiam mangę, ale przy moim niewielkim talencie... No cóż, szkoda gadać =/.
http://img446.imageshack....0110yh.jpg
http://img279.imageshack....na24dg.jpg
http://img383.imageshack....0176qc.jpg
No to oceniajcie, krytykujcie, radźcie i umieszczajcie swoje prace :wink: . |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ling_chou

|
Wysłany: Nie Paź 30, 2005 10:27 pm |
|
|
|
Ja osobiście czytałem LH tylko w empiku przez 15 min. Fajne
@Dziarra: twoje rysunki mi się podobają :) ja rysuje tragicznie ale nadal się uczę i idzie mi coraz lepiej. jak mi się udaje to tobie też się napewno uda! Jak chcesz to mogę ci podrzucić na maila parę kursów znalezionych w necie :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
auri

|
Wysłany: Pon Paź 31, 2005 6:14 pm |
|
|
|
| dziarra17 napisał: |
umieszczam swoje 3 rysunki
|
Twój drugi rysunek kojarzę z dziewiątego tomu Love Hina ^_^ A własnie tak miałam wrażenie, że Twój pseudonim coś mi mówi ^_^ _________________ .: Close the world, txen eht nepO :.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Temari

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Sro Gru 07, 2005 10:43 am |
|
|
|
Hej, witamy :)
Co do rysunków - musisz popracować nad pewnością ręki. Widać że niektóre kreski poprawiałaś zamiast rysować wszystko jednym pewnym pociągnięciem. Popracuj też odrobinkę nad proporcjami. Do tego chyba rysujesz kredkami? Ale ważne żeby robić co się lubi dostępnymi materiałami.
Praca, praca, praca - ale się nie poddawaj :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 12:16 pm |
|
|
|
To ja też pokażę Wam jeden z moich rysunkow... rysowany długopisem (wbrew powszechnym przekonaniom uważam go za świetny przyrząd )
Nie patrzcie na ten japoński znaczek bo najprawdopodobniej jest źle napisany, a Wy tu wszyscy się znacie ... no ja nie za bardzo w każdym razie obrazek nie pokolorowany bo nie lubię kolorować obrazków POZDRAWIAM!!!!
www.rocktoon.k9.pl/samurai.jpg_________________
by Angel Original
_
Elen síla lúmenn' omentielvo |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Nie Gru 11, 2005 12:27 am |
|
|
|
No i widzisz? Ładnie tak wygląda, od razu schludniejszy rysunek.
Przyczepiłbym się jednak do proporcji... Chude rączki i brak ramion właściwie... Do tego tułów wygląda jakby to był rzut od dołu a nogi natomiast jakby od góry - trochę to zachwiane niestety. Zresztą nogi trochę za krótkie.
Do tego musisz jeszcze popracować nad cieniowaniem - szczególnie po rękach to widać. Za mało też wyeksponowałeś twarz. Mógłbyś ją trochę bardziej zaznaczyć kładąc (zresztą nawet wedle położenia źródła światła które znajduje się trochę z tył) cień pod twarzą na szyi - właśnie w tym miejscu trochę odbiór zakłóca to że tylko jedna część szyi została pocieniowana... No i "wnętrze" peleryny wygląda trochę dziwnie.
Tak wiem - jestem czepliwy ale uważam że jeśli krytyka jest konstruktywna to może przynieśc dobry efekt :)
Ale ogólnie całkiem ładny rysunek |
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
Wysłany: Nie Gru 11, 2005 11:24 am |
|
|
|
Zgadzam się, proporcje niestety nie zą zachowane, ale dziarra17 nie przejmuj się, to częsty błąd u rysowników :) Dam Ci radę: naszkicuj rysunek ołówkiem a potem idz się przejdź, pooglądaj tv, whatever a potem wroć i spójrz na swoją pracę jeszcze raz. Tak naprawdę do samokrytyki dojrzewamy po kilku godzinach i dostrzegamy dopiero nasze wcześniejsze błędy. Myślę, że wtedy sam zauważysz co jest nie tak i poprawisz to Ja sama tak robię- zostawiam rysunek na biurku na kilka dni i co dzień oglądam go na nowo i poprawiam błędy aż stwierdzę "to jest to " Pozdrawiam!_________________
by Angel Original
_
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Nie Gru 11, 2005 2:14 pm |
|
|
|
Dobra rada - tak się często robi - nawet ja u sibie w pracy - przetłumaczę coś, odstawiam, robię coś innego żeby zapomnieć co pisałem a później się okazuje że napisałem jakieś dziwolągi :)
A czym nakładasz tusz? Piórkiem czy rapidografem? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
Wysłany: Nie Gru 11, 2005 3:03 pm |
|
|
|
Hehe no dokładnie. Moja polonistka teżmówi, żebyśmy prace kilka razy czytali i to w odstepach czasowych :)
Też bym chciała wiedzieć, czym malowałeś tamten rysunek, bo efekt jest całkiem schludny (może jednak skuszęsie wcześnij na jakiś przyrząd kreslarski, w końcu święta idą co nie ? )_________________
by Angel Original
_
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|