| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 12:12 am |
|
|
|
Hmm... tak, jak sugerowali wcześniej, popracuj nad symetrią, albo przy rysowaniu twarzy, ołówkiem lekko szkicuj sobie linie pomocnicze, które później możesz pościerać (tak robi większość mangowców ).
No, a jeżeli chodzi o moje pierwsze mangowe rysunki, to to było gdzieś tak... 9 lat temu, kiedy na Polsacie leciała Sailor Moon W sumie, to już nie pamiętam, jak wtedy rysowałem, ale pewnie tak, jak na 8-9 latk przystało  _________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Atsumi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Miyako

|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 8:29 pm |
|
|
|
| Możesz korzystać z różnych książek i wydań pomocniczych na temat rysowania mangi by ulepszać swoje rysunki. Zawarte tam są wszelkie informacje jak rysować poszczególne części ciała czy ubranie. _________________ ...Hito wa mikake ni yoranu mono...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Atsumi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ichigo

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 7:16 pm |
|
|
|
Może i jest wielkie, ale nie jest to forum poświęcone głównie M&A, więc chętnych na pewno znajdzie się więcej na np mangaforum.
A co do rysunków.
w tym pierwszym nie podobało mi się tylko to, że nie widać drugiej ręki. Patrzę i czegoś mi brakuje... właśnie chyba tej ręki.
Na drugim z kolei jest parę drobnych błędów . Np w tej ręce trzymającej tą kulę energii: dłoń trochę za mała, oraz przedramię jest zbyt szerokie. Ta fala po środku ręki też wydaje się być zbędna bądź w złym miejscu. Zwróć uwagę też na twarz- wydaje się strasznie płaska. Linia włosów jest zbyt równa, oraz przydałyby się cienie. Tak poza tym to chciałbym chociaż tak rysować XD |
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
picia

|
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 3:40 pm |
|
|
|
| Moja przygoda z raysowaniem mangi zaczęła się w Maju 2007 roku. Przedemną jest jeszcze całe życie( bo mam dopiero 12 lat), a jak rysuje mangę to najbardziej mi twarze wychodzą i rusyje tylko ołówkiem. Później umieszcze pare moich prac :). Więc będe musiał troche jeszcze popracować nad rysowaniem reszty ciała. Na gwiadke dostałem ludzika z drewna która ma mi pomóc w rysowaniu reszty ciała |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tay25

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Larez

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 9:27 pm |
|
|
|
Mam do was sprawę... mam 13 lat i strasznie interesuje mnie manga, a dokładniej jej rysowanie. Odkąd pamiętam, to od dziecka zawsze coś tam lubiłem nabazgrać ale teraz podchodzę do tego poważniej... Każdy mój rysunek wydaje mi sie lepszy od poprzedniego, a poprzedni z czasem coraz gorszy. Czuję, że zrobiłem błędy i mogę lepiej pomimo moich "nie udanych" prac wszyscy mówią, że mam talent (przypominam, mam 13 lat). Nie myślę o jakimś sprzedawaniu rysunków czy coś. Mam ciekawą fabułę na mangę, ale brakuje mi jednej rzeczy (nie, nie ołówków ) jakiegoś natchnienia , ambicji... wiem co chcę narysować i jak to zilustrować, i oczywiście rysowanie sprawia mi przyjemność... mam takie chwile że oddałbym wszystko, żeby usiąść i zacząć wreszcie rysować mangę i tak robię ale rysuję po jednym rysunku (mniej więcej godzina) i jak już narysuję wszyscy sie zachwycają a ja a ja niestety tracę zapał... myślęe sobie że 1 rysunek wyszedł .... a cała manga ? Czy mam czas ? Czy mam natchnienie ? Czy na pewno chcę? otóż oczywiście że chcę ale nie mogę siebie samego oszukiwać czasem myślę że jestem za młody, ale ja sie nie powstrzymam od rysowania , proszę o jakieś rady , pomoc w tej sprawie... może mam poczekać "dorosnać "? rysunków niestety nie wstawię bo nie mam skanera ale ja proszę tylko o radę.. może podpowiedź jak ewentualnie zacząć ? Czym rysować ? Jak rozmieszczać klatki (to mnie ciekawi) proszę o pomoc
A ja poproszę o jakąś dbałość o język... _________________ "Kto W Życiu Nie Próbuje Rzeczy Niemożliwych, Nigdy Ich Nie Dokona..."
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Wyspa

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kokonattsu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Alaxis

|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 6:41 pm |
|
|
|
| To drugie nawet dobrze wykonane, więc nie ma co wyśmiewać. |
|
| Powrót do góry |
|
|
picia

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 7:34 pm |
|
|
|
| Jak dla mnie większość Twoich rysunków picia jest jest bardzo słaba. Nawet jak na DB. Na Twoim miejscu nie umieszczałbym tych prac nigdzie poza szufladą swojego biurka. Nie chcę Cię zniechęcać do rysowania, w końcu trening czyni mistrza, ale sądzę że obecnie jeszcze nie masz się czym chwalić. |
|
| Powrót do góry |
|
|
cała_ja

|
|
| Powrót do góry |
|
|