| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 3:03 pm |
|
|
|
| Całkiem zgrabny rysunek (acz sceny nie znam :) ) |
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
Wysłany: Pon Sty 09, 2006 9:36 pm |
|
|
|
bardzo ładny obrazek (choć podobnie jak Kaiou sceny nie znam :))_________________
by Angel Original
_
Elen síla lúmenn' omentielvo |
|
| Powrót do góry |
|
|
Wolbashi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Pon Sty 09, 2006 10:24 pm |
|
|
|
to pastele suche czy tluste?
ja obstawiam tluste.... (chociaz patrzac na lewy brzeg drzewa to mam watpliwosci) _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Shinsei Katso

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Sayuri

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Xsellos

|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 8:27 am |
|
|
|
| Muszę przyznać, że rysuneczki bardzo ciekawe. Oby tak dalej. Poza tym polecam odwiedzić stronkę Sayuri-bardzo ciekawa galeria (tylko kilka prac mi nie przypadło do gustu), fajny komiks i interesująca szata graficzna całej witryny. Zaś w kwestii rysowania, to sam czasem coś narysuję, ale od niedawna powróciłem do rysunku i jeszcze troszkę czasu zajmie mi narysowanie porządnego obrazka. Niemniej jednak, gdy mam więcej wolnego czasu biorę się za jakiś rysunek czy też dokańczam już zaczęty. I tu nasuwa mi się małe pytanko (albo i dwa) :czy cieniowanie rysunku powinienem robić wpierw ołówkiem i póxniej "poprawiać" np. tuszem czy też powinienem je wprowadzać dopiero przy poprawianiu. I jeśli już o poprawianiu mowa to czym lepiej to robić- zwykłym długopisem czy tuszem? Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 9:53 am |
|
|
|
| Xsellos, jeśli chodzi o cieniowanie to czy będziesz to robił przed poprawianiem czy po nie ma żadnego znaczenia. To już zależy od tego jak Ci wygodniej. Ja w rysunkach czarno - białych cieniuję tylko ołówkiem więc robię to dopiero po poprawieniu konturów cienkopisem lub rapidografem (długopisu nie polecam). |
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 2:44 pm |
|
|
|
Ja mam wiele dobrych prac wykonanych dlugopisem - uwazam, ze jako narzedzie rysownicze pozwala tworzyc calkiem ciekawe efekty, ma bardzo bogata game odcieni i to, czy uda sie je wyciagnac zalezy od ruchow dloni. Cieniowanie dlugopisem takze daje wspaniale efekty i wiem to z doswiadczenia trzeba tylko miec troche wyobrazni ;]
a co do cieniowania olowkiem to w sumie racja ze mozna cieniowac kiedy sie chce - liczy sie efekt koncowy. Ja np. zakladajac, ze uzywam olowka, cieniuje albo w trakcie rysowania albo po porawieniu konturow na grubsze .
Pozdrawiam_________________
by Angel Original
_
|
| Powrót do góry |
|
|
świty

|
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 10:49 pm |
|
|
|
Witam wszystkich, jestem tu nowy, trafilem poszukujac kursu japonskiego, jednak zaciekawil mnie ten temat. Sam moze nie rysuje jakos "fajnie", ale babram sie w grafice komputerowej. Chcialbym pokazac swoja prace wykonana juz dawno, dawno temu.
Obrazek nie jest oryginalnie moj, znalazlem go w internecie i probowalem naszkicowac. Efekt nie byl... hm... taki jak oczekiwalem ( ), wiec postanowilem obrobic szkic w kompie.
efekt koncowy jest taki.
http://swity.neostrada.pl/rei_asuka_nge.jpg
Co do poprzednich obrazkow - bardzo mi sie podobaja , sam nie jestem obdarzony tak wielkimi zdolnosciami, ale uwielbiam patrzec na rysunki innych.
Jeszcze jedna rzecz: moze mi ktos powiedziec co oznacza to, co mam pod nickiem?  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2006 2:49 pm |
|
|
|
bardzo ladny obrazek, masz talent a ja nie mam sie do czego przyczepic pokaz jeszcze jakies prace :) i z pewnoscia powinienes kontynuowac rozwoj tworczosci. dam ci tylko rade, nie powielaj stylu innych i spruboj wymyslic cos swojego, bo ani sie czlowiek oglada a zatraca wlasny kunszt ;]_________________
by Angel Original
_
|
| Powrót do góry |
|
|
świty

|
|
| Powrót do góry |
|