Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Jakie anime ostatnio oglądacie???

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Manga & Anime    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ling_chou

Post Wysłany: Pon Paź 03, 2005 7:31 pm   Odpowiedz z cytatem
Tytuł mówi sam za siebie. Poprostu podajcie nazy anime i ewntualnie źródło. W przypadku telewizji przydatny byłby kanał, na którym leci anime i godzina . Do tego może jeszcze króciutki opisik. No to może ja zacznę

Neon Genesis Evangelion(sporadycznie) - HYPER 21:00 , 01:30 - Fajne anime o trójce nastolatków, mechach i kosmitach zwanych aniołami; można złapaćklimacik

Naruto - znalazłem w necie - opis (krótki) w tym dziale w temacie "recenzje Anime"

GTO (Great Teacher Onizuka) - już nie leci ; zostaje net... - Opis tego anime znajdziecie również w temacie "Recenzje Anime"

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Falka

Post Wysłany: Czw Paź 20, 2005 9:50 pm   Odpowiedz z cytatem
Nadrabiam klasykę Neon Genesis Evangelion (całą serię mam na dysku, a znaleźć ją można na Torrencie), Soul Hunter (tu już lokalne źródła ) no i co?... Final Fantasy - The Advent Children (jeszcze nie obejrzałam do końca) i zamierzam się w końcu zabrać porządnie za Full Metal Panic Nio..

nezumi
芸者

Post Wysłany: Czw Paź 20, 2005 10:05 pm   Odpowiedz z cytatem
Soul Hunetr leciał przecież na tvn d;

a Dzieci Adwentowe to anime?

Falka

Post Wysłany: Czw Paź 20, 2005 10:21 pm   Odpowiedz z cytatem
Niecałkiem, wiem, ale jest typowo japońskie i na pewno w jakiś sposób animowane .

Typowo japońskie ale przygrypsiłam... chodziło mi o to, że produkcji japońskiej, w japońskim języku itp

Kaiou

Post Wysłany: Pią Paź 21, 2005 3:20 pm   Odpowiedz z cytatem
No i patrząc w jakim kierunku poszli Japończycy ze swoją animacją to tak będą niestety wyglądały wszystki anime już za jakiś czas... Chciałbym żeby wróciły czasy z ręcznym rysowaniem.... :/

Ja ostatnio wciągnąłem Hadashi-no Gen (Bosonogi Gen) - no i stwierdzam że autor komiksu podczas oglądania musiał dostać palpitacji serca... Przynajmniej ja dostawałem na myśl o tym jak scenarzyści przerobili jego komiks... Komiks antynacjonalistyczny i antycesarski a film przerobili na pro-cesarską papkę do prania mózgów....

Obejrzałem też Hoshi-no koe Makoto Shinkai.... takie sobie - pomysł ciekawy acz za dużo głupot... A temat lepiej opowiedziany w Wiecznej Wojnie Haldeman'a i Marvano....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Falka

Post Wysłany: Pią Paź 21, 2005 4:39 pm   Odpowiedz z cytatem
Kaiou napisał:
No i patrząc w jakim kierunku poszli Japończycy ze swoją animacją to tak będą niestety wyglądały wszystki anime już za jakiś czas... Chciałbym żeby wróciły czasy z ręcznym rysowaniem.... :/

Tu zgadzam się z Tobą w pełni. I co najgorsze... najnowsze anime JUŻ tak wyglądają, np Apleseed, Wonderful Days (nie znam japońskich nazw), czy nawet Ghost In The Shell: Innocence!

nezumi
芸者

Post Wysłany: Sob Paź 22, 2005 8:09 am   Odpowiedz z cytatem
no ale czy wtedy to jeszcze będzie anime?

A tak pozatym, to akurat w Appurushido akurat postacie sa tradycyjne i wcale tak źle to nie wygląda w połączeniu z cyfrową "całą resztą". Ale to chyba można docenić oglądając tylko i wyłącznie na dużym ekranie ;p (i nie mówie tutaj o 19" czy 21 ")

Falka

Post Wysłany: Sob Paź 22, 2005 10:17 am   Odpowiedz z cytatem
nezumi napisał:
no ale czy wtedy to jeszcze będzie anime?

Póki co, chyba jest.

nezumi napisał:
A tak pozatym, to akurat w Appurushido akurat postacie sa tradycyjne i wcale tak źle to nie wygląda w połączeniu z cyfrową "całą resztą".

Tradycyjne, to znaczy? Poza tym jak by nie wyglądały (chociaż niestety zazwyczaj sprawiają wrażenie gumowych lalek O_o), nie zmienia faktu, że wolę rysowane, "stare" anime.

nezumi
芸者

Post Wysłany: Sob Paź 22, 2005 2:24 pm   Odpowiedz z cytatem
Falka: a co to twoim zdaniem jest anime, tak wogóle? Poznamy swoje definiccje na pojęcia różne, to pogadamy [=

a postacie w A. akurat tam są rysowane, czyli tradycyjne... ;p Widziałaś to, czy tylko kawałki i piszesz o czymś, o czym nie masz pojęcia? "

Falka

Post Wysłany: Sob Paź 22, 2005 5:34 pm   Odpowiedz z cytatem
Anime to dla mnie japoński film rysunkowy. Jeśli moja definicja jest niepełna lub błędna to racz ją poprawić.

Cytat:
a postacie w A. akurat tam są rysowane, czyli tradycyjne... ;p Widziałaś to, czy tylko kawałki i piszesz o czymś, o czym nie masz pojęcia? "

Wyobraź sobie, że OGLĄDAŁAM CAŁOŚĆ. Jak na moje oko, postacie nie wyglądały na "malowane". Skąd miałam wiedzieć, że przez pojęcie "tradycyjne", rozumiesz "rysowane"? Miałam zgadywać? I na koniec: nie musisz być taka arogancka i niegrzeczna... :| To normalne, że mogę wiedzieć mniej, ale po to jest chyba forum, żeby się nawzajem uczyć, a nie oczerniać, nie sądzisz...?

Kaiou

Post Wysłany: Sob Paź 22, 2005 9:18 pm   Odpowiedz z cytatem
Falka napisał:
I co najgorsze... najnowsze anime JUŻ tak wyglądają, np Apleseed, Wonderful Days (nie znam japońskich nazw), czy nawet Ghost In The Shell: Innocence!

Eee.... Wonderful Days nie ma oryginalnego tytułu japońskiego bo to koreański film. I on jeszcze aż tak nie raził w oczy. Ale takie stworki jak Appleseed już bolą trochę... Ale zostaje nam stara wersja Appleseeda która była całkiem niezła jak na swoje czasy :)

Ostatnio oglądałem pierwsze Gundamy, uczta dla oczek :)

Ostatnio zmieniony przez Kaiou dnia Nie Paź 23, 2005 1:39 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
nezumi
芸者

Post Wysłany: Sob Paź 22, 2005 9:29 pm   Odpowiedz z cytatem
Po pierwsze primo, to nie chciałam być argancka, może mnie trochę źle zrozumiałaś albo jesteś przewrażliwiona?.. Zresztą, "zostawmy to" (jak to mawia pewien filozof)...

A po drugie primo- (nie chce tutaj być argancka czy złośliwa, a nic z tych takich, albo jakaś wycieczka osobista nie_daj_Buddo), tylko zastanawiam się, jak inaczej może być zrozumiane pojęcie "tradycyjne" w odniesieni do postaci z anime, jeśli nie chodzi o to, że jest rysowana ręcznie.

A po trzecie primo- moje pozytywne odniesienie do A. jest na gruncie tego wszystkiego innego, co się teraz dzieje, bo to, że im coś starsze, tym lepsze to nic nowego (; A tak pozatym, to mnie sam fakt, że to można obejrzeć w polskich kinach, napawa takim "hurra optymizmem", że pewnie jestem mocno nieobiektywna "

Falka

Post Wysłany: Sob Paź 22, 2005 9:46 pm   Odpowiedz z cytatem
Wonderful Days jest koreański? Damn, nie zwróciłam uwagi... ;]

Jeżeli, Nezumi, miałaś okazję oglądać Appleseed w kinie, to ja jestem zaskoczona O_o. W głębokiej prowincji raczej nie ma (nie było i nie wiem czy będzie) takiej możliwości. Musiłam się zadowolić 17-stoma calami.

nezumi
芸者

Post Wysłany: Sob Paź 22, 2005 9:56 pm   Odpowiedz z cytatem
Wiesz, ja swoje miasto też uważam za wieś z tramwajami, ale jednak coś się tutaj dzieje i jest to miasto w normalnym tego słowa rozumieniu (jest multikino i centrum handlowe <; ).

Zresztą, wydaje mi się, ze akurat A. powinno się tylko w kinie oglądać lub na naprawdę dużym ekranie, bo jest dość widowiskowy i w sporej mierze o to w nim chodzi, a 17" (jakkolwiek jest przyjemne do codziennego użytku) w grosz nie oddaje tego, co dostarcza wyprawa do kina.

A swoją drogą, zastanów się, czy nie masz gdzieś niedaleko, żeby obejrzeć A. w kinie; im więcej osób go obejrzy, tym większa szansa, że produkcje tego typu będą trafiać do kina na szerszą skale....

Falka

Post Wysłany: Sob Paź 22, 2005 10:04 pm   Odpowiedz z cytatem
Chciałabym, żeby w mojej "wsi" były tramwaje i multikino... . Żeby obejrzeć A. w kinie, musiałabym przejechać min. 50 km, na co chwilowo nie mam ani czasu, ani pieniędzy. To, że moja wieś, nie posiada takich wspaniałych atrybutów, nie znaczy, że nie ma praw miejskich i że (jakby nie było) nie wygląda jak miasto. Nie wiem, jakie jest dla Ciebie miasto w nienormalnym tego słowa rozumieniu. I myślę, że lepiej jest obejrzeć ten film na 17-stu calach, niż w ogóle.

nezumi
芸者

Post Wysłany: Nie Paź 23, 2005 9:02 am   Odpowiedz z cytatem
prawa miejskie chyb a nie znaczą, że w danym miejscu musi być chociaż jedno kino albo jakieś życie kulturalne? (Dla mnie prawdzie miasto ma conajmniej 2 linie metra i coś się tam dzieje) Moja wieś to miasto wojewódźkie, takie to troche pieszczotliwe określenie (; I nie wiem szczerze mówiąc, co jest takiego strasznego w 50km, znam osoby które codziennie tyle dojeżdzają i jakoś nikt nie płacze; zresztą... każdy ma własne zdanie, ja tylko mówie, że jeżeli, jeśli ktoś kto może objerzeć dany film w kinie, woli to zrobić na 17", a nie iść do kina, to nigdy ten rynek się nie rozrośnie. A uważam, że o jego rozwój warto walczyć. Bo to dużo daje, chociażby to, że teraz w każdym empiku masz półki gdzie stoją mangi wydane po polsku i jest kilka filmów na DVD do kupienia...

Co do oglądania to twoja sprawa; ale nie wiem, czy wtedy ma się takie same prawo do wypowiadania opinii, bo chyba odbierasz obraz lekko zafałszowany... No ale cóż, ja idealistka jestem

Falka

Post Wysłany: Nie Paź 23, 2005 9:09 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Dla mnie prawdzie miasto ma conajmniej 2 linie metra i coś się tam dzieje

A dla mnie nie i skończ już dyskusję na ten temat. Nie taki widnieje na forum.

Cytat:
Co do oglądania to twoja sprawa; ale nie wiem, czy wtedy ma się takie same prawo do wypowiadania opinii, bo chyba odbierasz obraz lekko zafałszowany...

Fakt, to moja sprawa. I odpowiem na Twoje pytanie: ma się prawo do wypowiadania opinii na temat tego, co się oglądało, bez względu na sposób w jaki się to ostatnie robiło. Nie ma różnicy w odbiornikach tylko... w odbiorcach.

ling_chou

Post Wysłany: Pon Paź 24, 2005 9:52 am   Odpowiedz z cytatem
hmmm... moje miasto też nic specjalnego, a jednak kino ma. ale co po takim kinie jak tu i tak nic ciekawego w nim nie wyświetlają. A A. to jest ostatnio moje kinowe marzenie. swoją drogą ludzie ten temat to miały być anime które oglądacie na te chwilę. a dyskusje można było przemnieść gdzie indzej. kontynuując temat:

Last Exile - Hyper 21.00, 0.30 - trzeba obejrzeć bo inaczej to nie da się wytłumaczyć

Powrót do góry
Kaiou

Post Wysłany: Wto Paź 25, 2005 8:26 pm   Odpowiedz z cytatem
Anime możewięcej w telewizji z tych które nie są kierowane do dzieci ale rynek mangi siada - ich sprzedaż jest nawet nie niska - jest badziewna....

A teraz wracamy do tematu:

Grey - Digital Target - długo szukałem tego anime - opartego na mandze o tytule Grey autorstwa Yoshihisy Tagamiego. Manga powala, film jest w miarę dobry ale za wiele ucięli i spłycili ze scenariusza... Ale i tak jest niezłe. Stary cyberpunk...
Powrót do góry
dziarra17

Post Wysłany: Wto Paź 25, 2005 9:10 pm   Odpowiedz z cytatem
Ostatnio dorwałem się do NGE i Slayersów ( klasyka ) oraz LH. Ściągam jeszcze MSN, ale wątbie żeby mi się zciągnęło do końca roku (tempo 2kb/s ).
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Manga & Anime Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Następny
Strona 1 z 18