| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
ling_chou

|
Wysłany: Pon Paź 03, 2005 7:31 pm |
|
|
|
Tytuł mówi sam za siebie. Poprostu podajcie nazy anime i ewntualnie źródło. W przypadku telewizji przydatny byłby kanał, na którym leci anime i godzina . Do tego może jeszcze króciutki opisik. No to może ja zacznę
Neon Genesis Evangelion(sporadycznie) - HYPER 21:00 , 01:30 - Fajne anime o trójce nastolatków, mechach i kosmitach zwanych aniołami; można złapaćklimacik
Naruto - znalazłem w necie - opis (krótki) w tym dziale w temacie "recenzje Anime"
GTO (Great Teacher Onizuka) - już nie leci ; zostaje net... - Opis tego anime znajdziecie również w temacie "Recenzje Anime" |
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 10:05 pm |
|
|
|
Soul Hunetr leciał przecież na tvn d;
a Dzieci Adwentowe to anime? _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 3:20 pm |
|
|
|
No i patrząc w jakim kierunku poszli Japończycy ze swoją animacją to tak będą niestety wyglądały wszystki anime już za jakiś czas... Chciałbym żeby wróciły czasy z ręcznym rysowaniem.... :/
Ja ostatnio wciągnąłem Hadashi-no Gen (Bosonogi Gen) - no i stwierdzam że autor komiksu podczas oglądania musiał dostać palpitacji serca... Przynajmniej ja dostawałem na myśl o tym jak scenarzyści przerobili jego komiks... Komiks antynacjonalistyczny i antycesarski a film przerobili na pro-cesarską papkę do prania mózgów....
Obejrzałem też Hoshi-no koe Makoto Shinkai.... takie sobie - pomysł ciekawy acz za dużo głupot... A temat lepiej opowiedziany w Wiecznej Wojnie Haldeman'a i Marvano.... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
Wysłany: Sob Paź 22, 2005 5:34 pm |
|
|
|
Anime to dla mnie japoński film rysunkowy. Jeśli moja definicja jest niepełna lub błędna to racz ją poprawić.
| Cytat: |
| a postacie w A. akurat tam są rysowane, czyli tradycyjne... ;p Widziałaś to, czy tylko kawałki i piszesz o czymś, o czym nie masz pojęcia? " |
Wyobraź sobie, że OGLĄDAŁAM CAŁOŚĆ. Jak na moje oko, postacie nie wyglądały na "malowane". Skąd miałam wiedzieć, że przez pojęcie "tradycyjne", rozumiesz "rysowane"? Miałam zgadywać? I na koniec: nie musisz być taka arogancka i niegrzeczna... :| To normalne, że mogę wiedzieć mniej, ale po to jest chyba forum, żeby się nawzajem uczyć, a nie oczerniać, nie sądzisz...?  _________________ Twój Stary
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Sob Paź 22, 2005 9:29 pm |
|
|
|
Po pierwsze primo, to nie chciałam być argancka, może mnie trochę źle zrozumiałaś albo jesteś przewrażliwiona?.. Zresztą, "zostawmy to" (jak to mawia pewien filozof)...
A po drugie primo- (nie chce tutaj być argancka czy złośliwa, a nic z tych takich, albo jakaś wycieczka osobista nie_daj_Buddo), tylko zastanawiam się, jak inaczej może być zrozumiane pojęcie "tradycyjne" w odniesieni do postaci z anime, jeśli nie chodzi o to, że jest rysowana ręcznie.
A po trzecie primo- moje pozytywne odniesienie do A. jest na gruncie tego wszystkiego innego, co się teraz dzieje, bo to, że im coś starsze, tym lepsze to nic nowego (; A tak pozatym, to mnie sam fakt, że to można obejrzeć w polskich kinach, napawa takim "hurra optymizmem", że pewnie jestem mocno nieobiektywna " _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
Wysłany: Sob Paź 22, 2005 9:46 pm |
|
|
|
Wonderful Days jest koreański? Damn, nie zwróciłam uwagi... ;]
Jeżeli, Nezumi, miałaś okazję oglądać Appleseed w kinie, to ja jestem zaskoczona O_o. W głębokiej prowincji raczej nie ma (nie było i nie wiem czy będzie) takiej możliwości. Musiłam się zadowolić 17-stoma calami. _________________ Twój Stary
|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Sob Paź 22, 2005 9:56 pm |
|
|
|
Wiesz, ja swoje miasto też uważam za wieś z tramwajami, ale jednak coś się tutaj dzieje i jest to miasto w normalnym tego słowa rozumieniu (jest multikino i centrum handlowe <; ).
Zresztą, wydaje mi się, ze akurat A. powinno się tylko w kinie oglądać lub na naprawdę dużym ekranie, bo jest dość widowiskowy i w sporej mierze o to w nim chodzi, a 17" (jakkolwiek jest przyjemne do codziennego użytku) w grosz nie oddaje tego, co dostarcza wyprawa do kina.
A swoją drogą, zastanów się, czy nie masz gdzieś niedaleko, żeby obejrzeć A. w kinie; im więcej osób go obejrzy, tym większa szansa, że produkcje tego typu będą trafiać do kina na szerszą skale.... _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
Wysłany: Sob Paź 22, 2005 10:04 pm |
|
|
|
Chciałabym, żeby w mojej "wsi" były tramwaje i multikino... . Żeby obejrzeć A. w kinie, musiałabym przejechać min. 50 km, na co chwilowo nie mam ani czasu, ani pieniędzy. To, że moja wieś, nie posiada takich wspaniałych atrybutów, nie znaczy, że nie ma praw miejskich i że (jakby nie było) nie wygląda jak miasto. Nie wiem, jakie jest dla Ciebie miasto w nienormalnym tego słowa rozumieniu. I myślę, że lepiej jest obejrzeć ten film na 17-stu calach, niż w ogóle. _________________ Twój Stary
|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Nie Paź 23, 2005 9:02 am |
|
|
|
prawa miejskie chyb a nie znaczą, że w danym miejscu musi być chociaż jedno kino albo jakieś życie kulturalne? (Dla mnie prawdzie miasto ma conajmniej 2 linie metra i coś się tam dzieje) Moja wieś to miasto wojewódźkie, takie to troche pieszczotliwe określenie (; I nie wiem szczerze mówiąc, co jest takiego strasznego w 50km, znam osoby które codziennie tyle dojeżdzają i jakoś nikt nie płacze; zresztą... każdy ma własne zdanie, ja tylko mówie, że jeżeli, jeśli ktoś kto może objerzeć dany film w kinie, woli to zrobić na 17", a nie iść do kina, to nigdy ten rynek się nie rozrośnie. A uważam, że o jego rozwój warto walczyć. Bo to dużo daje, chociażby to, że teraz w każdym empiku masz półki gdzie stoją mangi wydane po polsku i jest kilka filmów na DVD do kupienia...
Co do oglądania to twoja sprawa; ale nie wiem, czy wtedy ma się takie same prawo do wypowiadania opinii, bo chyba odbierasz obraz lekko zafałszowany... No ale cóż, ja idealistka jestem  _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
Wysłany: Nie Paź 23, 2005 9:09 pm |
|
|
|
| Dla mnie prawdzie miasto ma conajmniej 2 linie metra i coś się tam dzieje |
A dla mnie nie i skończ już dyskusję na ten temat. Nie taki widnieje na forum.
| Co do oglądania to twoja sprawa; ale nie wiem, czy wtedy ma się takie same prawo do wypowiadania opinii, bo chyba odbierasz obraz lekko zafałszowany... |
Fakt, to moja sprawa. I odpowiem na Twoje pytanie: ma się prawo do wypowiadania opinii na temat tego, co się oglądało, bez względu na sposób w jaki się to ostatnie robiło. Nie ma różnicy w odbiornikach tylko... w odbiorcach. _________________ Twój Stary
|
|
| Powrót do góry |
|
|
ling_chou

|
Wysłany: Pon Paź 24, 2005 9:52 am |
|
|
|
hmmm... moje miasto też nic specjalnego, a jednak kino ma. ale co po takim kinie jak tu i tak nic ciekawego w nim nie wyświetlają. A A. to jest ostatnio moje kinowe marzenie. swoją drogą ludzie ten temat to miały być anime które oglądacie na te chwilę. a dyskusje można było przemnieść gdzie indzej. kontynuując temat:
Last Exile - Hyper 21.00, 0.30 - trzeba obejrzeć bo inaczej to nie da się wytłumaczyć  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 8:26 pm |
|
|
|
Anime możewięcej w telewizji z tych które nie są kierowane do dzieci ale rynek mangi siada - ich sprzedaż jest nawet nie niska - jest badziewna....
A teraz wracamy do tematu:
Grey - Digital Target - długo szukałem tego anime - opartego na mandze o tytule Grey autorstwa Yoshihisy Tagamiego. Manga powala, film jest w miarę dobry ale za wiele ucięli i spłycili ze scenariusza... Ale i tak jest niezłe. Stary cyberpunk... |
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
|
| Powrót do góry |
|
|