| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
JinkiEx

Dołączył: 28 Sie 2005 Posty: 68 Skąd: Polska(realnie) Japonia(w marzeniach)
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2005 1:05 pm |
|
|
|
| Czy poparli byście filmy na podsatwie anime tyle że z żywymi aktorami ? _________________ Anime & Manga fan
|
|
| Powrót do góry |
|
|
auri

|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2005 1:29 pm |
|
|
|
| Widziałam fragment takiego filmu. Mi się to zupełnie nie podobało, ale co kto lubi ^_^ _________________ .: Close the world, txen eht nepO :.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
machina

|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2005 2:06 pm |
|
|
|
| zakazać pod groźbą kastracji! widziałem kilka takich gniotów, najgorzej wypadają te z gatunku cyberpunk itp. gdzie małe ludziki biegają w plastikowych zbrojach... coś jak power rangers. moja opinia jest taka, że anime jest formą kuracji narodu japońskiego z kompleksów. dlatego pełno w anime/mandze kawai lasek o biustach wielkich jak księżyc, charakterach ostrych jak żyleta, a także facetów o sile samsona, wzroście goliata... a filmowe adaptacje wyglądają, jakby dzieci z przedszkola poprzebierali, dali im zabawki, coby się nie skaleczyli prawdziwą bronią i kazali "odpiskiwać" swoje role... może im to się podoba, ja tego nie trawię. ja pozostanę przy rysowanych kawałkach... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2005 10:14 pm |
|
|
|
No nie wiem... taki np Crying Freeman w wersji aktorskiej wyszedł dużo lepiej niż anime... i nie ustępuje komiksowi...
Istnieje też film sensacyjny Sanctuary - też na podstawie komiksu Ikegamiego...
Mam wrażenie że niewiele widzieliście :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
machina

|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2005 10:37 pm |
|
|
|
| owszem, widziałem tylko dwa takie gnioty, plus jeden polski - avalon z gośką foremniak, który z nich wszystkich był najlepszy... taki straszak skutecznie zniechęcił mnie do eksploracji tego terenu... ale skoro mówisz, że nie taki diabel straszny... |
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2005 2:45 pm |
|
|
|
Avalon ewidentnie nie powstał na podstawie anime... na dodatek miał świetne zdjęcia i muzykę...
Jest tak samo wiele kiepskich adaptacji mangi w anime jak i anime w normalnym filmie i na odwrót.... |
|
| Powrót do góry |
|
|
machina

|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2005 3:20 pm |
|
|
|
bardziej niż na tym na podstawie czego powstaje film [anime, manga, książka, gra, opowiadanie babci] chciałbym się skupić na wykonaniu, plus mentalności. jeśli chodzi o wykonanie, to prym wiedzie jednak hollywood. ciężko byłoby mi sobie wyobrazić np. mononoke hime jadącą na wielkim wilku - do dziś mam koszmary po "niekończącej się opowieścii", ha! dosłownie i w przenośni jest niekończąca, bo chyba nie doczekam chwili, kiedy przestaną puszczać to w TV przy okazji byle jakiego święta - czy kreskooczne ludki nakręcili coś podobnego np. do władcy pierścieni, czy zatrzymali się na etapie "niekończącej się opowieści"? brrrr, na samą myśl dostaję drgawek, jak sobie przypomnę tego futrzanego psosmoka - istny popis kunsztu twórczego . japońskiego kina nie znam, nie wiem na co ich stać... o mentalności: mimo, że widziałem avalon, to jednak nie pamiętam jużz dokładnie o co chodziło i jak to wyglądało, ale wiem, że mimo, że spodobało mi się nawet, to... dziwnie to wyglądało. dorośli poprzebierani w stroje - jak dzieci - grający w filmie dla starszych, grający w grę - jak dzieci. kiepskie dialogi, fabuła - dno. znacznie lepiej wyszedł wiedźmin. zgodzę się z tym, że do tematu trzeba umieć podejść! bo nikt nie zarzuci władcy pierścieni, że ktokolwiek wygląda śmiesznie! tam jest wszystko! zaangażowanie aktorów, mnóstwo ochów i achów, spece od efektów i kostiumów. plus kult tolkiena i miliony wydane na reklamę.
ps. pisząc to zapomniałem co chciałem napisać, więc wybaczcie mi, że post ten nie wniósł nic mądrego, bo już się napisałem i szkoda mi było tego usuwać... cholera, co to ja miałem powiedzieć? chyba chodziło mi o to, że avalon, mimo, że nie powstał na bazie anime, to jednak wzorowany jest na tego typu filmach... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Art

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2005 10:37 pm |
|
|
|
| Ale np Dragon Ball robiony przez ekipę która zrobiła Shaolin Soccer to już byłoby coś. Do tego aktorzy - główny napastnik FC Źle to przecież idealny Vegeta np... a w filmie i humor i efekty które idealnie pasowałyby do DragonZbola :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 10:13 pm |
|
|
|
Do takich eksperymentów jak robienie z anime filmu z udziałem aktorów ludzi itd jestem bardzo delikatnie mówiąc, sceptycznie nastawiona. Może też okaże się, że niewiele widziałam, ale kiedy oczy moje ujrzały Sailor Moon w wersji eem "z ludźmi", po prostu serce mi stanęło z przerażenia O_o. Tytuł ten jest mi bliski od dzieciństwa, to jedno z moich pierwszych "smarkatych" anime, w które zapatrzona byłam (chyba do dziś dnia trochę jestem ) jak w obrazek... a tu taka profanacja! No szczyt! Na głowach "czarodziejek" jakieś peruki zamiast włosów, w miejsce super magicznych przedmiotów kolorowe zabaweczki niczym zestaw małej wróżki kupiony na targu od Ruskich, potwory... ich widok był tak potworny, że nie dało się ich nazwać potworami!! Byłam zdruzgotana i dlatego mówię przeogromne NIE dla tego rodzaju przedsięwzięć!  _________________ Twój Stary
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 3:04 pm |
|
|
|
| Ale musisz się pogodzić z faktem że ten serial (niezależnie od formy) powstał dla dziewczynek w wieku 8-12 lat... O to właśnie chodzi żeby było kolorowo..... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Falka

|
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 4:30 pm |
|
|
|
| O kolorach nic nie wspomniałam i nie jestem przeciwko nim. Razi mnie tylko jakość wykonania. O_o _________________ Twój Stary
|
|
| Powrót do góry |
|
|