Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Spotkanie forumowiczów i japonistów!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Wydarzenia    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy wybrał byś się na zjazd użytkowników naszego forum jeżeli takowy został by zorganizowany?
Tak, przyjechał/a bym
78%
 78%  [ 29 ]
Nie, nie interesują mnie to
21%
 21%  [ 8 ]
Wszystkich Głosów : 37

Autor Wiadomość
sergioosh

Post Wysłany: Wto Sie 07, 2007 10:53 pm   Odpowiedz z cytatem
Jest wg mnie sposób i to dosyć prosty na zorganizowanie spotkania. Niech osoby, którym najbardziej zależy na tym spotkaniu zgadają się między sobą, a pozostali w miarę możliwości dostosują się do nich.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Phase

Post Wysłany: Wto Sie 07, 2007 11:48 pm   Odpowiedz z cytatem
sergioosh napisał:
Niech osoby, którym najbardziej zależy na tym spotkaniu zgadają się między sobą,

Ciekaw ile jest takich osób, prócz mnie

Ja mam do dyspozycji każdy weekend, a lokalizacja jak już pisałem we wcześniejszych postach mi nie przeszkadza, ale jestem za Wrocławiem

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Katana

Post Wysłany: Wto Sie 07, 2007 11:53 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja jestem zainteresowany
Jestem z Wałbrzycha nie daleko wrocka.
Teraz trza zebrać jeszcze parę osób i poustalać to i owo.
Niech się wpisują tylko ci co nie mają żadnych problemów z miejscem czy datą te obydwa jeszcze się dostosuje do wszystkich.

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200059943
http://www.ganglifes.com/index.php?zapros=12311
http://world4.knightfight...;ref=flink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Phase

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 12:23 am   Odpowiedz z cytatem
katana napisał:
Ja jestem zainteresowany
Jestem z Wałbrzycha nie daleko wrocka.
Teraz trza zebrać jeszcze parę osób i poustalać to i owo.
Niech się wpisują tylko ci co nie mają żadnych problemów z miejscem czy datą te obydwa jeszcze się dostosuje do wszystkich.

To i owo czyli ogólny plan co robić, ile dni miałby potrwać zlot inne mniej lub bardziej istotne kwestie.

Z mojego skromnego doświadczenia i dość bogatego mojego znajomego to na tego typu zlotach/spotkaniach oglądało sie wiele filmów ( zlot miłośników kina grozy ), piło się wiele napojów rozweselających,które pomagały w integracji czy wymyślało różne zajęcia np. organizowano mecz w siatke. Co najważniejsze po zlocie, każdy bardzo miło wspominał go, oglądając i komentując zdjecia na forum

Nie pisze, że tak samo musi być w naszym przypadku, ale trzeba ustalić koncepcje "co robić?", ale myśle że jak znajdą się osoby to nie powinno być z tym problemu

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 1:10 pm   Odpowiedz z cytatem
Więc tak, skoro miałby to być Wrocław to proponuję moje mieszkanie. Do września nikogo tam raczej nie będzie, a jak już będą, to pewnie by się po prostu przyłączyli. Myślę, że wystarczy jeden weekend na ten zlot. Wpadlibyśmy całą ekipą do ogrodu japońskiego, potem może do restauracji japońskiej i/lub ogródka piwnego, a następnie w miarę chęci i możliwości możemy obejrzeć coś (przydałyby się propozycje, ja mogę tylko zaoferować anime i część przedstawionych już na tym forum filmów azjatyckich). Z nieobejrzanych jeszcze to wpadł mi w ręce chiński film "The Go Master" o Go Seigen'ie. Mam też w razie czego swój Goban, więc jeśli ktoś by chciał to można zagrać (ja na pewno jestem chętny ). Z noclegiem nie będzie problemu. Do dyspozycji będą co najmniej 4 łóżka i podłoga (na szczęście prawie cała pokryta wykładziną )
Jedyny termin jaki wchodzi w grę to 18-19 sierpnia. Najbliższy weekend raczej odpada, ale to chyba oczywiste.
Powrót do góry
Katana

Post Wysłany: Sro Sie 08, 2007 9:37 pm   Odpowiedz z cytatem
Dobra to podstawowy plan jest ,myślę że resztę ustali się na miejscu.
Ja mogę przyjechać ale muszę być pewnym do jutra ,żeby szefowi to zgłosić że biorę wolne.

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200059943
http://www.ganglifes.com/index.php?zapros=12311
http://world4.knightfight...;ref=flink
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Pon Sie 13, 2007 7:34 pm   Odpowiedz z cytatem
Odnoszę wrażenie, że sporo osób już nawet nie zagląda do tego tematu nie spodziewając się znaleźć tutaj konkretnych planów czy decyzji XD

Przydałoby się by chętne osoby zgłosiły się jak najprędzej.

Do środy jeśli nie zgłosi się ktoś więcej oprócz Phase i Katana spotkanie odwołuję.
Powrót do góry
m_krzywy

Post Wysłany: Wto Sie 14, 2007 6:58 pm   Odpowiedz z cytatem
Phase napisał:
sergioosh napisał:
Niech osoby, którym najbardziej zależy na tym spotkaniu zgadają się między sobą,

Ciekaw ile jest takich osób, prócz mnie

Ja mam do dyspozycji każdy weekend, a lokalizacja jak już pisałem we wcześniejszych postach mi nie przeszkadza, ale jestem za Wrocławiem

Tak jestem za Wrocławiem - jestem z Lubina :)

Ale lepiej spotkać sie w piatek możemy sobie termin ustalic w srode
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Czw Sie 16, 2007 6:20 pm   Odpowiedz z cytatem
Za mało chętnych- termin 18-19 sierpnia odpada.

Jednak nic straconego. Ja generalnie jestem dostępny we Wrocławiu przez cały wrzesień, więc już zapowiadam następny prawdopodobny termin na pierwszą połowę września. Do 25 sierpnia sam znać dokładnie który dzień. W miarę możliwości prosiłbym chętnych o przesyłanie do mnie wiadomości jakie terminy by wam pasowały.
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:09 am   Odpowiedz z cytatem
Temat powoli staje się męczący, ale... ja proponuje wstępnie ustalić termin na 8 września ( jeżeli nie będzie większości pasował to proponuje już datę: 15 wrzesień). Lokalizacja - tak jak było ustalone Wrocław.
Osoby, które zadeklarowały się, że z chęcią wzieły by udział, dostaną stosowne zawiadomienie przez PW

Mam dzieje, że w końcu to zealizujemy

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
Arazaziel

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:15 am   Odpowiedz z cytatem
Nie chcę burzyć waszych planów, ale mam pewną propozycję...

Czy na początek nie lepiej by było poumawiać się bardziej lokalnie ?

Np. wszystcy ludzie chętni mieszkający we Wrocławiu, spotykają się w jakiejś wrocławskiej knajpie... i analogicznie z Białegostoku i okolic w Białymstoku ect...

Jak by to wypalilo, można by wrażenia opisać w jakimś poście.

Jak by to było za mało [np. po kilku spotkaniach, można by wtedy pomyśleć o konkretnym spotkaniu wszystkich chętnych i uczestniczących w lokalnych spotkaniach ludzi w jednym miejscu, np. w centrum polski [ co wydaje mi się najbardziej fair]. Wtedy każdy bedzie już w jakiejś lokalnej grupce, i wiedział o co zapytać inne grupki, co za tym idzie mogło by być bardziej miodnie przy takim globalnym spotkaniu... testy zagadki picie piwa i sake ect...

co myślicie?

次の時間まで

私は学ぶ日本語を始めることを持っている

ps. nowy oryginalny avatarek z arazem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Phase

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:30 am   Odpowiedz z cytatem
Jak dla mnie Twój pomysł Arazaziel jest niezły, ale w tym konkretnym przypadku nie będzie miał powodzenia, dlaczego? Ja jestem z Łodzi i póki co na forum nie widziałem, bądź widziałem ale już nie pamiętam, osób które nie tyle co by mieszkały w tym samym mieście co ja, ale chociaż były z woj. łódzkiego.
Po za tym narazie osoby, które wyraziły chęć spotkania się, rozsiane są po całym kraju, więc taka forma jaka aktualnie jest zaproponowana jest moim zdaniem najbardziej odpowiednia.
Co do wrażen to jeżeli ów zlot dojdzie do skutku, odpowiednia fotorelacja się pojawi

Aha, jeżeli ktoś jest zainteresowany zlotem z woj. łódzkiego niech pisze do mnie PW.

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
Vera

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 12:57 pm   Odpowiedz z cytatem
no ja niestety 8 września mam poprawkę, więc ten termin średnio mnie robi. :/
Powrót do góry
tomodachi

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 5:31 pm   Odpowiedz z cytatem
dzięki za PM :) ja ostatnio byłam nieobecna na forum ale oki przed spotkaniem, które mam nadzieję dojdzie do skutku, postaram się częściej tu zaglądać i udzielać a nie być tylko biernym czytelnikiem tak tak pomysł ze spotakniem uważam za b.fajny ale widzę, że z realizacją cieżko :/ ale można było się tego spodziewać tak to już jest jak gro ludzi z róznych miast musi się dogadać. Wierzę, że damy radę i się uda!! I pomysł, żeby wspólnie obejrzeć jakies filmy japońskie (tudzież inne azjatyckie) też jest super ze swojej strony mogę powiedzieć ze we Wrocław jest fajnym miejscem dla maniaków Japonii i wszystkiego co z nią zwiazane:)
Powrót do góry
m_krzywy

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 6:30 pm   Odpowiedz z cytatem
tak 8 smy wrzesien mi odpowiada (15 tez)

Ostatnio zmieniony przez m_krzywy dnia Pon Sie 20, 2007 7:22 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Nie Sie 19, 2007 7:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Bardzo się ciesze za odzew

Vera napisał:
no ja niestety 8 września mam poprawkę, więc ten termin średnio mnie robi. :/

Hm to może 15 września? Jeżeli oczywiście pozostałym nie przeszkadza drugi termin.

Miejsce zlotu to Wrocław. Sergioosh zadeklarował się pomoc w kwestii noclegu, więc mam nadzieje, że wciąż jest to aktualne bo bym skorzystał

Prócz oglądania filmów, proponuje zwiedzić ogród japoński, wpaść do orientalnej restauacji, podyskutować przy sake
Poczekajmy jak się wypowie Sergioosh bo kwestia, mieszkania jest całkiem istotna ( gdzieś te filmy trzeba obejrzeć nie? )

Nie dyskutuj z debilem !
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Pon Sie 20, 2007 12:36 am   Odpowiedz z cytatem
No niestety ja niestety w tym roku (2008) w ogóle nie zajdę żadnego wolnego terminu. Może załapie się na drugie spotkanie.

sergioosh

Post Wysłany: Pon Sie 20, 2007 9:59 am   Odpowiedz z cytatem
@krzychos7 mamy jeszcze rok 2007

@Phase Polecam trochę uważniejsze przeglądanie tematu:
Sergioosh napisał:
Wpadlibyśmy całą ekipą do ogrodu japońskiego, potem może do restauracji japońskiej i/lub ogródka piwnego, a następnie w miarę chęci i możliwości możemy obejrzeć coś (przydałyby się propozycje, ja mogę tylko zaoferować anime i część przedstawionych już na tym forum filmów azjatyckich). Z nieobejrzanych jeszcze to wpadł mi w ręce chiński film "The Go Master" o Go Seigen'ie. Mam też w razie czego swój Goban, więc jeśli ktoś by chciał to można zagrać (ja na pewno jestem chętny ). Z noclegiem nie będzie problemu. Do dyspozycji będą co najmniej 4 łóżka i podłoga (na szczęście prawie cała pokryta wykładziną )

Jest to wciąż aktualne, choć, jak już wcześniej powiedziałem, szczegóły podam do końca tego tygodnia.
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Pon Sie 20, 2007 11:21 am   Odpowiedz z cytatem
Hehe no tak. Pisałem w pośpiechu i dwie myśli mi się splątały (to że do końca roku nie mam czasu i to że dopiero gdzieś w 2008 będę mógł)

tomodachi

Post Wysłany: Pon Sie 20, 2007 9:06 pm   Odpowiedz z cytatem
Jak widać każdemu dogodzić się nie da więc trzeba ustalić termin i niestety jeśli komuś nie pasuje to trudno bedziemy musieli się z tym pogodzić, że wszyscy nie mogą ale może dzięki temu kolejne spotkania bedą organizowane:)
Phase do Cie się zwaracam bo widzę, że Ty tutaj przejąłeś pałeczke i zająłeś sie sprawą organizacyjna ( nie zapomninam wcale o Tobie sergioosh- bo bez Twojej propozycji przenocowania gości wiele by się pokomplikowało ) proszę Cię zorientuj się czy wiecej jest chętnych na 8 czy na 15 i trzeba będzie postanowić w który weekend ma być zlot.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Wydarzenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 5 z 8