| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 1:20 pm |
|
|
|
O właśnie! Tematy się dokładnie pokrywają, więc o to mi chodziło.
Bardzo Ci dziękuje.
Błękitna książka, zielone ćwiczenia + kanji. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 3:06 pm |
|
|
|
Wzielam sie za liczenie przerobionych kanji
Pismo: samych podstawowych znaków tylko ~130 + około 300 złożeń.
Podręcznik(do 16 lekcji): ~214 z ksiazki
Część znaków na pewno się pokrywa(książka-pismo), nie twierdzę również że wszystko każdy umie(zaliczenie z pisma na koniec roku)..
Nie mam pojęcia czy to dużo. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Rocky

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 7:41 pm |
|
|
|
| kajtek88r napisał: |
|
To są kanji które pojawiają się w książce czy kanji których mieliście się z książki nauczyć? Jeżeli druga opcja to czy tylko w jakichś konkretnych złożeniach, czy były omawiane tak jak te na piśmie?
Jeżeli poza pismem szczegółowo wprowadziliście ponad 200 znaków z czego tylko część pokrywa się z tymi z pisma to lepiej niż u nas. Na WSSM na dzień dzisiejszy mamy wprowadzone 200 znaków (z ostatnich 50 jeszcze nei było zaliczeń) |
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 8:51 pm |
|
|
|
| Rocky napisał: |
| kajtek88r napisał: |
|
To są kanji które pojawiają się w książce czy kanji których mieliście się z książki nauczyć? Jeżeli druga opcja to czy tylko w jakichś konkretnych złożeniach, czy były omawiane tak jak te na piśmie?
Jeżeli poza pismem szczegółowo wprowadziliście ponad 200 znaków z czego tylko część pokrywa się z tymi z pisma to lepiej niż u nas. Na WSSM na dzień dzisiejszy mamy wprowadzone 200 znaków (z ostatnich 50 jeszcze nei było zaliczeń) |
W każdym nowym temacie pojawiają sie nowe znaki. To je podliczyłam(do tematu 16) Jednak ich nie rozpisujemy już. Są i mamy je przyswoić. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 12:11 pm |
|
|
|
| Na forum, do którego podałam link post wyżej, pojawiła się dyskusja o kierunku. A nuż zainteresowani znajdą tam interesujące ich informacje. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 8:44 am |
|
|
|
Co mogę powiedzieć, sesja przed nami dopiero.
Ten i kolejny weekend.
I koniec.
Mamy 7 egzaminów, z czego 3 są z japońskiego.
Mam nadzieję, że osoby które zastanawiają się jeszcze nad wyborem uczelni przeczytają ten wątek i wejdą na forum żeby dowiedzieć się czegoś więcej na temat kierunku.
Największym minusem tego wszystkiego jest, moim zdaniem, kiepska promocja uczelni. Ale co my, studenci, możemy zrobić? |
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 7:28 pm |
|
|
|
Muszę Was wszystkich bardzo przeprosić. Wierzyłam w Wschód-Zachód, polecałam całym sercem.. ale niestety. Uczelnia nie sprawdziła się. W związku ze zbyt małym zainteresowaniem nie ruszy nowy rocznik i zostanie zlikwidowany nasz.
Przepraszam osoby, które uwierzyły mi na słowo i złożyły tam papiere |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 7:37 pm |
|
|
|
LOL
Ale jak to tak mogą zlikwidować wasz rocznik? A nie da rady chociaż przenieść się na WSSM na zaoczne na 2 rok? |
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 9:30 pm |
|
|
|
Będą załatwiać nam przeniesienie, ja jeszcze chcę się zorientować jak to na Pjwstk wygląda.
A no mogą nas zlikwidować, jesteśmy niedochodowi. Utrzymają kierunek jeśli będziemy płacić czesne w wysokości 1000zł. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 8:40 am |
|
|
|
1000zł?! Co za banda sisiorów (nie mogłam się powstrzymać)!
Lepiej jednak przenieść się na WSSM niż na PJWSTK bo WSSM ma filologię japońską, a w tej warszawskiej szkole mają tak mało zajęć z japońskiego, że raczej w przyszłości nikt z tamtejszych studentów nie zostanie tłumaczem ani nauczycielem japońskiego powyżej poziomu początkującego (jeśli będzie bazował tylko na tym co ma w szkole). |
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 3:20 pm |
|
|
|
Już tak z grupą(4 osobową :)) postanowiliśmy.
Nie wyobrażasz sobie, jaki żal mam do tej uczelni. Gdyby nie Bartek Wojciechowski z radością bym od niej odeszła.
No nic, zobaczymy jak to wygląda na WSSM. Na pewno dwa przemioty mamy do zaliczenia, ciekawa jestem ich poziomu z japońskiego... |
|
| Powrót do góry |
|
|