Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Jakie są wasze ulubione japońskie gry na konsole albo PC ?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Gry    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gambit

Post Wysłany: Nie Maj 14, 2006 12:11 am   Odpowiedz z cytatem
na ps2 widziałęm kilka torrentów Kh !![/img]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sergioosh

Post Wysłany: Nie Maj 14, 2006 6:47 pm   Odpowiedz z cytatem
Też polecam GGear Realoded:] Na google video są fajne filmiki z dosyć mocnymi kombinacjami KH żeczywiście świetnie się prezentuje. No i tu jest właśnie ból piecowców, wyszedł tylko na PS2, na którego emu jeszcze trzeba będzie poczekać :/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Chou

Post Wysłany: Nie Maj 14, 2006 8:28 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie ma jeszcze emulatora, mi się zdawało, że jest… A jak nie no to czekać, czekac, czekać
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Nie Maj 14, 2006 9:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Jest, ale prace nad nim są jeszcze w toku. Na razie uruchamiają się tylko poszczególne gry i do tego duża część tylko się uruchamia. O graniu raczej nie ma mowy. Przy bardzo dobrym sprzęcie pare tytułów może być grywalnych, ale to chyba już mija się z celem.
Powrót do góry
Chou

Post Wysłany: Pon Maj 15, 2006 8:48 pm   Odpowiedz z cytatem
A to lipa. No to przy moim komputerze mogę jak na razie zapomnieć nawet o tych paru tytułach.
Powrót do góry
yoshi_nysa

Post Wysłany: Sro Cze 07, 2006 10:57 pm   Odpowiedz z cytatem
Hmmm japońskie gry? na gry typowo japońskie (tzw. przez niektórych "popierdólki") przydałby się odrębny topic ...:)
Na wiecznego żywego Dreamcasta można znaleźć świetne (nawet jak na dziś dzień) fightery 2D i 3D: Rival Schools Project Justice (beat'em up z uczniami japońskich szkół średnich,styl walki każdego z nich odpowiada uprawianemu sprtowi, powerski tytuł!), Street Fighter Alfa 3 i SF 3 third strike (klasyki same w sobie, a SFA3 wyszedł już prawie na wszyskie systemy ostatnio na PSP, a szykuje się pack na Xa ),Last Blade2, Capcom vs SNK 1 & 2 (genialne wykorzystanie postaci z SNK:KOF, Final Bout), Garou mark of the volves (rodzynek ze stajni SNK, bo KOF od ostatniej dekady nie zmienił sie za bardzo....). Z gier muzycznych :) (kto słyszał o jakichkolwiek? ) niezrównana jest Samba de amigo z marakasami w komplecie, typowo latynoskie rytmy, machanie marakasami na jednej z trzech wysokości, dla lawej i prawej ręki, Mi dane było grac tylko na padziku , ale za to jaki to ma gameplay :) (orginalne marakasy od SEGI to biały kruk w tym kraju, czasami znjadzie sie jakaś para na Allegrgo w zawrotnej cenie ), Pop'n music (na DC tylko 4 części) za kontroler służy 9 przyciskowy hmmm pad? wielkości arcade stick'a, rozgrywka to wbijanie w odpowiedniej chwili danych przycisków, trzeba wręcz poczuć rytm i timing też ważny, muzyka raczej pop, chociaż w nastepnych częściach tracki poprawiają się(kontroler też niemożliwy do zdobycia, chyba że robi zakupy na lik-sang'u...) , Space Channel 5 no i Cool Cool Toons od SNK, chociaż to osobiście nie przypadło Mi do gustu. Zręcznościówki: Super Puzzle Fighter 2X, Densha de Go2 -symulator pociągu :). Shootery 2D, gatunek który do dzisiaj równocześnie wychodzi Arcade jak i na DC: -Ikaruga -zdecydowanie najlepszy graficznie shoterek. Chaos Field, Shigikami no Shiro 2, Giga Wings. Survival horror: tutaj głównie wybija sie RE Code Veronica (wyciąga soki z konsoli :), a jest jeszcze Carrier i Zombie revenge.
Narazie to by było na tyle.

http://www.lastfm.pl/user/yoshi_nysa/
Powrót do góry
Supica

Post Wysłany: Nie Lip 16, 2006 12:14 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja namiętnie gram w Breath of Fire ( 1 ,2 i 4 - w 3 dopiero będę grać , a jeszcze 5 jest )

Oczywiście Golden Sun
Lufia
Zelda The Minish Cap - pocieszna gra ;]
Sword Of Mana
Alundra 2

Zaniedbałam praktycznie jrpg , bo namiętnie pogrywam w RO
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 11:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Polecam -> Shin Megami Tensei:Lucifer Call

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
mistcz_ironji

Post Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 2:19 pm   Odpowiedz z cytatem
sie smiejecie z pokemonow a ja pamietam ile godzin przy tym spedzilem. przeszedlem wersje blue (po niemiecku buhahaha), yellow (i ten pikaczu podazajacy za mna jakbym niosl puszke piwa) i gralem w silver (skonczylem polowe i brat mi sejva usunal...). oczywiscie wszystkie na gem boju bo na kompie niezbyt sie dobrze gra.

krzychos7

Post Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 8:28 pm   Odpowiedz z cytatem
Moja ulubiona japońska gra?
Oczywiście Mario
No i lubię też MGS i FF.

Phase

Post Wysłany: Sro Lis 22, 2006 11:23 am   Odpowiedz z cytatem
Dorzuce swoje grosze do emulatora PS2 na PC to...jak dla mnie czekanie mija się z celem poniewaz jak sie nie bedzie mialo mocarnego pieca to NIE warto bawić się w to ponieważ zadna gra "nie pójdzie" a kupowanie kart graficznych,które kosztują tyle co nowe PS2 w sklepie jest poprostu glupotą.Chyba,ze ktoś ma zmutowane rece i nie umie grać na padzie i tylko czci klawiature jako najlepszy "kontroler"(buhahaha) do grania

sergioosh napisał:
KH żeczywiście świetnie się prezentuje. No i tu jest właśnie ból piecowców, wyszedł tylko na PS2

no wlasnie tylko na PS2 bo KH wydało samo Sony wiec zapomnijcie o tym,ze zagracie w to na kompie(nie biore pod uwage zadnego emulatora ktora tam kiedys moze powstanie).Polecam zainwestować w PS2 obecnie mozna ją kupić za śmieszne pieniądze...

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Gry Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4